Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Tracę graczy z dnia na dzień :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem 2 miesiące na moim serwie było 80/80 prawie cały czas :) a teraz jest 20/80 cały czas to moja wina czy co serwer nic się prawie nie zmienił mogę podać ip i ocenicie co jest źle i doradzicie co poprawić i jak znowu przywrócić graczy :(

Opublikowano

Zmiana mapy = się strata graczy bo nie chce im się od nowa zdobywać podaj jakie pluginy modów nie dodaję to sur+frak do tego mody nie potrzebne :)

Opublikowano

dodaj jakies pluginy na eventy typu SpleefUltimate, MobArena.

dodatkowo caly czas reklamuj serwer, kazdemu sie dany serwer kiedys znudzi, jak od 2 miesiecy masz ta sama mape, to moze warto ja wreszcie zmienic i zaczac wszystko od nowa? ;-)

5465845486.png

Opublikowano

dodaj np : survivalgames,mobarene , simplespleef , organizuj eventy i zrób jakieś bajery zapytaj się tez co chcieli by na serwerze , zrob ze jak zabijesz mobki to dostajesz siano to jest plugin cookiemonsters

Opublikowano

Tracisz graczy bo nie myślisz z rozmachem, wielu robi tak: Założy serwer, zrobie jakieś atrakcje i myśli a ch*j otwieramy. Dobra, gracze wbijają, zdobywają diaxy, robią eq i stwierdzają "a nuuudy" i masz paru graczy mniej. A tera patrz jak to powinno wyglądać.

Gracz wchodzi, rozgląda się na ciekawie zrobionym spawnie, szuka informacji i patrzy jakie są atrakcje. Dobra wyrusza on w teren, zdobywa eq i diaxy. To mu zajmie ok 2 dni. Teraz zakłada gildie i robi dom. Gra już 3 dni. OK, ma gildie to czas atakować innych. Gracz gra już 5 dni. OK, pokonał parę osób i stwierdza że serwer jest nudny i odchodzi a zanim parę osób. Więc poprawić trzeba tak: dać atrakcje typu -MobArena ,SpleefArena, Parkour, PaintBall, Parkour, ArenaPvP, itp. Rób eventy i pob€dź wyobraźnię. Stwórz klimat :] .Musisz to sobie ułożyć mniej więcej tak jak ja, planuj z rozmachem.

Mam nadzieję że ci jakoś pomogłem. xD

55jk0m.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...