Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Ezrael vs Vayne vs inne AD Carry

Tymoteor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jutro planuje zakupić jakiegoś dobrego AD Carry. Cena nie gra roli. Jak na razie posiadam Dravena, jednak ciężko mi się połapać z Q podczas teamfightów.

Którego AD Carry byście mi polecili i dlaczego ? Jak na razie do gustu przypadła mi Vayne i Ezrael.

y526IOx.jpg

Opublikowano

Caitlyn:

-trapy

-siateczka(slow + odskok/doskok)

-zajebiste q do harassu i famy

-dobry pasyw do harassu

-ulti z duzym range(ale latwe do zablokowania)

Opublikowano

Caitlyn:

+Spory zasięg

+Dobra farma z Q

+Escape z E

+Stun z W dobry podczas walki 1vs1 2vs2

+Dobry ult

-Ult może nic nie dać jeżeli ktoś zablokuje ;3.

Opublikowano

Bierz Vayne i carriuj gry.

odskok Q

stun E + odrzucenie

kozak ulti

maszynka do zabijania w late :)

Tylko przetrwaj early na lini. Vayne na solo q nie polecam chyba, że jesteś w platynie/diamencie. Vayne jest strasznie łatwa do kontrowania. Jeżeli twój team nie potrafi cię chronić/nie umiesz się pozycjonować nie warto jej brać.

O caitlyn mogę powiedzieć że jest nocna w early, darmowe wardy oraz zabezpieczanie swojej pozycji z pułapek. Przydatny odskok z e. Q ma ładny dmg oraz dobrze się tym farmi/harrasuje.

Od siebie polecam miss fortune:

Fajna farma z e, dobry dmg z q, passyw zapewnia doskonałą mobilność, ult dobrze rzucony robi pogrom w mid game. Zmniejszenie heala z w często się przydaje.

Ezreal też nie jest złym wyborem. Dobry spam skillami. Dzięki flashowi z e możesz spokojnie brać inny sumoner spell taki jak osłona czy oczyszczenie. Ult strasznie denerwujący przeciwnika. Możesz iść nim również na mida gdzie spisuje się dość dobrze dzięki przelicznikom pod ap.

Quinn również jest dobrym adc. Polecam przetestować ją w rotacji. Posiada jeden z najlepszych cc przeciw adc (oślepienie). Przydatny passyw który daje dość duży steryd do aa. W pomaga odszukać przeciwnika który nam gdzieś zwiał. Ult który uniemożliwia ucieczkę/dogonienie nas.

Opublikowano

Vayne-

Najlepsza w late game :) Nikt Ci nie ucieknie, niewidka z ulti, odepchnięcie (stun) i true dmg ;) Najgorzej jest dotrwać do tego late game, szczególnie jak nie masz ogarniętego teamu/ supporta.

Ezreal-

Niezły early i mid, w late też daje radę. Free flash + skill shoty (które niestety trzeba ogarnąć). Trochę mano - żerny, jeśli nie umiemy używać tych skilli :p

MF-

Jedno z najlepszych aoe ultów w grze ;) Do tego slow + niezły dmg z Q. Jeden z prostszych adc- polecam

Oprócz tego, dodam od siebie twitch'a- genialnie sobie radzi w early jak i late. Ma niewidkę, slowa i true dmg (trutka).

Jest on ostatnio rzadko pickowany, więc bierz go- resztę też warto kupić :)

Opublikowano

vayne

+Duży dmg

+True dmg z "W"

+Duża mobilność

+Dobra do ganków

+Jest CC w postaci stuna z "E"

+Dobra do harrasowania

onlinexsyg2.png

ZAPRASZAM NA SERWER SURVIVAL+ FRAKCJE
IP: SV.CRAFTME.PL

Opublikowano

Pytasz jakie ADC? Hmm... Jeżeli weźmiesz Vayne a przeciwko Ciebie będzie Caitlyn to nie masz szans z nią. Jeżeli będziesz grał Dravenem a na przeciwko będziesz miał Varusa to też ciężki orzech do zgryzienia zostanie Tobie poddany...

Opublikowano

Polecam Caitlyn:

+zasięg

+harass

+pułapki do kontrolowania linii

+jakiś tam escape

+dobrze radzi sobie z większością adc na linii

+/-ulti w early bije całkiem sporo i pozwala dobijać, jednak w late jest mało użyteczne i łatwo je zablokować.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Szzczerze mówiąc ja uważam, że to Vayne jest najlepszym adc:

+Stun

+Przyjemna mechanika gry

+Mocne ulti

+Łatwa ucieczka

+Odrzucenie z E

+True Damage

-Papier

-Musi się pilnować

Opublikowano

Ja ci polecam Caitlyn

+slow

+doskok+uczieczka+slow

+DUŻE DMG

+skill q ma pro dmg

+dobry ult

+szybka farma

-ult też ma swoja wade że ktoś może go bloknąc

-jest papierem

ZAPRASZAM NA SERWER MINECRAFT 1.6.2 Gildie + Frakcje (cuboidy)

Niedługo bd autorskie pluginy ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...