Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Katarina, Akali, Fiora

vClaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ktora postac wybrac ?

Akali, KAtarine, Fiore.

Postac musi zabic cuś w 1v1 i zrobic troche killi w TFach ;)

I czy rundy oplaca sie kupowac ?

Cos duzo daja itp ?

Piszcie ! ;]

Aa i jeszcze czy Akali kontruje KAtarine czy Katarina kontruje Akali ? ( czemu i dlaczego )

51658ffda46f2.jpg

Hacker -,^'

Opublikowano

Akali:

+ 3 doskoki

+ kółko - niewidka

+ energia

- oracl/pink akali łatwa do zabicia w kółku

Kata:

+ Shunpo do przeciwnika miniona itp

+ Maly cd na W

+ dobry haras z Q

+ Pro ult

- 1 cc odrzucenie i po ulcie

Fiora:

+ Dobry ult na tf'y

+ regenka hp

+ dobry skill W ad/arm

- Wejście w krzaki kończy się tym, że mamy po ulcie

Napisałeś, że 1vs1 więc polecam Akali.

Opublikowano

To zależy. Obie postacie robią coś dopiero po 6 lv. Jeżeli katarina pomyśli i będzie miała orcale/fioletowego warda przy sobie to skali będzie miała ciężko. Jednak powiem że akali mając tego swojego spell vampa ma większe szanse. Ostanie miałem właśnie moda latarnia vs akali. Akali posiadała 3 esencje na spell vampa i było dość ciężko. Jednak orcale pomaga i to bardzo. Jak grasz katą pamiętaj że akali ma 3 stacki na ulcie. Staraj się ją atakować dopiero jak zostanie jej tylko jeden. Polecam gre defensywną. Teraz przechodząc dalej. Chcesz postać 1bądź kup akali. Jeżeli chcesz robić więcej w tf to katarina będzie lepsza.

Co do run opłaca się kupować jedynie te z 3 kręgu. Dają dużo. Ostatnie miałem na midzie fiddla który startował z 43ap co dało mu ogromną przewagę gdzie ją miałem runy ap per lvl.

Opublikowano

według mnie katarina bedzie dla ciebie dobra jeżeli chodzi o Tfy poniewaz z jej ulta jest łatwo zrobić nawet pente :)

onlinexsyg2.png

ZAPRASZAM NA SERWER SURVIVAL+ FRAKCJE
IP: SV.CRAFTME.PL

Opublikowano

Akali zdecydowanie lepsza choc kata tez jest dosyc mocna.Akali ma doskoki/harras/slow/niewidzialnosc i ciezko ja zabic.Polecam Akali.

sstwc.jpg

Opublikowano

Fora niby ma ten swój ult i 2x q ale idzie przeważnie na solo topa gdzie zbyt długo nie przetrwa. Tu problem polega na tym, że jak robisz ją pod dmg to jest papierowa a jak pod off tanka nie ma dmg.

Opublikowano

Fiora jest mocna przez kilka pierwszych lvli. Więc nie polecam.

Bierz Akali:

+niewidzialność

+spory burst

+mobilna

+kontruje większość miderów

+mocna przez wszystkie fazy gry

+/-energia zamiast many

No i Akali ma przewagę w 1vs1 z Katariną. Niewidzialność robi swoje i Akali ma większy dmg one target, Katarina ma aoe.

Bóg to twoje sumienie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...