Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Elektronika

Slaash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem oświetlenie (dla DJ) ,używane z pubu ,jest one strasznei zakurzone w środku (taie brązowy pyłek ,przeleci się pędzelkiem i po dmuchnięciu znika ,mają one wentylatory w sobie ,lecz nie mam do nich dostępu ze względu na brak możliwości zdjęcia z tamtej strony obudowy. Teraz pytanie do was czy ten brązowy pyłek (starzy mówią że to kurz :D ) nic nie narobi w tym sprzęcie ? Jest w nim jeszcze silnik który kręci ,podnosi ,obraca itd lusterko ,ale jest ona w zamkniętej obudowie więc z nim się raczej nic nie stanie :3

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Opublikowano

Jak widzisz sam sobie odpowiedziałeś na pytanie :

Kupiłem oświetlenie (dla DJ) ,używane z pubu ,jest one strasznei zakurzone w środku (taie brązowy pyłek ,przeleci się pędzelkiem i po dmuchnięciu znika ,mają one wentylatory w sobie ,lecz nie mam do nich dostępu ze względu na brak możliwości zdjęcia z tamtej strony obudowy. Teraz pytanie do was czy ten brązowy pyłek (starzy mówią że to kurz :D ) nic nie narobi w tym sprzęcie ? Jest w nim jeszcze silnik który kręci ,podnosi ,obraca itd lusterko ,ale jest ona w zamkniętej obudowie więc z nim się raczej nic nie stanie :3

Ale nic nie powinno się stać, z sprzętem. Np. jak jest komputer też nic się nie dzieje wielkiego gdy jest zakurzony. Ale spowalnia pracę systemu.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

O silnik mi nie chodzi bo zdaję sobie sprawe że jest czysty bo jest zamknięty ,ale tam gdzie jest wentylator są otwory a zaraz za wentylatorem silnik który obraca kołeczka z gobo i kolorami

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Opublikowano

Jeżeli tepmeratura w wewnątrz urządzenia nie będzie za wysoka to nic wielkiego się nie stanie, spróbuj wyczyścić sprężonym powietrzem. Groźniejsza dla elektroniki jest wilgoć :)

Opublikowano

Włąśnie nie wiem czy nie były tam wilgotne bo wisiały pod sufitem :3 ,a i jak wącha się otwór od wentylatora śmierdzi taką lekko

spalenizną czy coś w tym stylu ,nie wiem jak to nazwać

1338110519-U641844.png

By Nemesix

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...