Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] S-51

askolek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O tuż S-51 zbliża się do mnie wielkimi krokami. Może jak się sprężę, to nawet dziś bd go miał. Chciałbym się zatem zapytać, jakie perki mu dać (załogę mam już po części gotową) i jakie dodatkowe moduły mu kupić.

Ja się zastanawiałem nad takim zestawem:

-Stabilizator pionowy (o ile jest dostępny na ten czołg)

-Ulepszony system naprowadzania

-Dosyłacz

Lub jeszcze nad takim zestawem myślałem:

-Ulepszony system celowania

-Dosyłacz

-Siatka kamuflażowa

No i czy macie jeszcze jakieś sensowne rady lub ostrzeżenia jeśli chodzi o tą artę?

Opublikowano

O tuż S-51 zbliża się do mnie wielkimi krokami. Może jak się sprężę, to nawet dziś bd go miał. Chciałbym się zatem zapytać, jakie perki mu dać (załogę mam już po części gotową) i jakie dodatkowe moduły mu kupić.

Ja się zastanawiałem nad takim zestawem:

-Stabilizator pionowy (o ile jest dostępny na ten czołg)

-Ulepszony system naprowadzania

-Dosyłacz

Lub jeszcze nad takim zestawem myślałem:

-Ulepszony system celowania

-Dosyłacz

-Siatka kamuflażowa

No i czy macie jeszcze jakieś sensowne rady lub ostrzeżenia jeśli chodzi o tą artę?

Zestaw 2 lepszy bo na S-51 jest tylko jeden moduł na celowanie.

76561198001815076.png
Opublikowano

Nie grałem, więc za dużo ci nie poradzę. Z rad to: Jak w topowym dziale naładujesz gold ammo to Pershinga wymaksowanego masz na 1 strzał. Boleśnie się o tym ostatnio przekonałem D=

To prędzej ciekawostka, ale dobra. Gdybym o tym nie wiedział, to bym nie szedł w tą artę. S-51 jabną raz 10m od mojego kw-4. efekt? Z 100% hp zostało mi 50%

@up

Dzięki

Czekam na dalsze wskazówki :D

Opublikowano

To prędzej ciekawostka, ale dobra. Gdybym o tym nie wiedział, to bym nie szedł w tą artę. S-51 jabną raz 10m od mojego kw-4. efekt? Z 100% hp zostało mi 50%

@up

Dzięki

Czekam na dalsze wskazówki :D

Musisz się przygotować na to, że ta arta jest niecelna i to strasznie. Częściej trafiam GwTigerem do celu a ma gorsze parametry, jeśli chodzi o celność :D

Tor lotu pocisku też jest specyficzny, coś na kształt paraboli.

76561198001815076.png
Opublikowano

Właśnie miałem swoją pierwszą bitwe. długo sb nie pograłem, bo zaraz scout wbił i mnie zdjeli. ;)

@edit

druga bitwa też lipna, ale lepsza. Zdjąłem jednego scouta, ale drugiego już nie zdołałem. Ciekawe jak wyjdzie trzecia. W końcu do trzech razy sztuka no nie?

Opublikowano

Co do tej ciekawostki: Persha to zdejmiesz nawet bez golda jak trafisz- własne doświadczenie w ciągu tych 300 bitew. Xanter- tor lotu jest taki, bo działo jest idiotycznie ułożone- we wszystkich artach działo jest nisko i w tylnej czesci kadłuba- w tym przypadku jest wysoko i z przodu kadłuba.

Opublikowano

Ja tam różnicy nie widzę przy celowaniu. Arta całkiem fajna, tylko to stockowa armata mnie wkurwia.

W trzeciej bitwie też zginąłem z rąk scouta, a teraz to już trzymam dosyć długo. Mam już 5k expa (3k na czołgu i 2k wolnego) i na te 9 bitew mam jak na razie 3 fragi i 4,3k dmg.

Zgaduje, że mam najpierw działo zbadać co nie? :)

I żeby nie zakładać kolejnego tematu. Dlaczego, jak się czołg utopi to trzeba więcej za naprawę wybulić? Jak za S-51 płacę 3,5k tak w razie utopienie moje ubezpieczenie tego nie obejmuje i płace 5,6k

Opublikowano

No ale czołg jest cały, ma pełne hp. To z tego wynika, że za moduły więcej bulę niż za sam czołg.

No i kilka razy spotkałem się z tym, że moje pociski znikają. Nie tylko na tej arcie, ale ogólnie w artach, czasem pociski znikają, tak jak by je ufo porwało :)

Opublikowano

No ale czołg jest cały, ma pełne hp. To z tego wynika, że za moduły więcej bulę niż za sam czołg.

No i kilka razy spotkałem się z tym, że moje pociski znikają. Nie tylko na tej arcie, ale ogólnie w artach, czasem pociski znikają, tak jak by je ufo porwało :)

Szkoda, że nie doszedłeś do "autobusu" bardzo dobra arta.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mały refresh :D

Szkoda, że nie doszedłeś do "autobusu" bardzo dobra arta.

Co to ten "autobus"? SU-8?

Aktualnie sprzedałem całą artę jaką miałem poza S-51, którego zostawiłem sobie na "pamiątkę" jako najlepszą zabawkę jaką kiedykolwiek miałem w mojej karierze. Ta arta wymiatała, jednak aktualizacja mnie zraziła do wszystkich SPG w grze. Nie mniej jednak czasem sobie wsiądę do S-51 by powspominać stare dobre czasy jak tańczyłem Danse macabre z Mausem, a teraz muszę trolować debili w IS-3 (bez urazy). Się zastanawiam, czy by się nie przerzucić na tą stockową armatę, bo tak szczerze, to jak mnie wrzuca to mnie kurwica bierze. Po prostu szkoda mi pestek na te ochłapy. Zanim załaduję, przy celuję, zajmę pozycje, to wrogie jednostki mają tak mało hp, że to aż płakać się chce. Nie bd strzelać do kolesia któremu zostało 400 hp Nie po to ładuję 40 sec, by takie ochłapy zbierać. No i jeszcze teraz ammo kosztuje 2k, a nie 1,5k to już kompletna tragedia. Tak więc powiedźcie mi czy warto wziąć stockową armatę - tańsze ammo, szybszy reload, celniejsze, a na takich szczurach co mnie rzuca, to większej różnicy nie bd, chyba, że jak szczęście dopiszę to może przyjdzie mi się walczyć z KW-4.

Działo stokowe mam w magazynie (dostałem w ramach aktualizacji) jednak zbieram teraz kasę na IS-8, to na razie szkoda mi kasy na testowanie stokowego działa. A pytam się, bo działo można sprzedać za te 40k, a nie wiem czy je zostawić na później.

Opublikowano

Tor lotu pocisku też jest specyficzny, coś na kształt paraboli.

Każdy tor lotu jest parabolą -.-

Co do przesiadki to wątpię by był to dobry pomysł. Stockowe działo z tego co pamiętam było tragiczne :( Wydaje mi się, że lepiej pierdolnąć raz a dobrze. A jeżeli chcesz powalczyć z wyższymi tierami to plutonik, Ty na boćku a kompan na jakiejś IX albo X i masz do czego walić :D

Po co mi mUSK skoro mam dres... znaczy czołK

Opublikowano

Nie pomyślałem o tym, łapaj lajka :D Tylko teraz ciężko skołować kumpla z wysokim poziomem, bo wszyscy zdaje się zapomnieli o tej grze <_< ale co tam. Stockowe działo nie był takie tragiczne, grą bardzo mi przypominało hummela - podobny dmg, podobny reload, ale mniejszy kąt celowania i mniej mobilna arta. No i jak na 6-7 tiery, to taka armata powinna dać radę. To tak jak by puścić KW-2 w VI tiery :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...