Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] PLUGINY

BlAnTiNhO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Poszukuję pluginów takie jakie mają na kwadratowej masakrze IV .

W ogóle to poszukuje pluginu , który umożliwi mi sprawdzanie kto otwierał daną skrzynke byle nie LogBlock bo nie wiem jak to zrobić na hostingu mineserv.eu .

xxx

Opublikowano

Chyba nie ma innego niż log block. Poprostu musisz to podłączyć pod bazę mySQL [na craftserve to jest darmowe a nie mineserv , nie.(mineserv to gówno)]

Plugin od żyć to LifeMC

... -.-

Opublikowano

LogBlock, hmm to wpisujesz w google free mysql i tworzysz bazę i podłączasz pod logblocka.

Na masakrze dodatkowo jest LifeMc+OtherDrops+Essentials.

Opublikowano

Free mysql ? Ale ja mam na mineserv .... I tam jest baza mysql ale nie wiem jak to zrobic . A tak wgl craftserv cos jest zbugowany bo klikam i nie chce mi kupic serwera.

xxx

Opublikowano

1. Podpięcie LogBlock do bazy MySQL

Na początek wymagane jest posiadanie takiej bazy oraz podstawowa wiedza o niej. Nie wnikałem w oferty hostingów serwerów minecraft, ale upewnijcie się czy posiadają one bazę MySQL, ponieważ w innym wypadku będziecie musieli zrezygnować z LogBlock. Nie obsługuje on żadnej innej formy baz danych!

Otwierając plik konfiguracyjny config.yml, poszukajcie linijki „mysql„. Pod nią wpisujecie takie rzeczy jak nazwa użytkownika bazy MySQL, hasło tego użytkownika, port bazy, adres bazy oraz nazwę bazy danych.

mysql:

port
: 3306
(Port bazy MySQL zależny jest od hostingu)

host
: localhost
(Zależnie od posiadanej bazy może to być adres lub lokalna baza [localhost] )

password
: HASŁO UŻYTKOWNIKA BAZY

user
: NAZWA UŻYTKOWNIKA BAZY

database
: NAZWA BAZY DANYCH
(Dowolna, ważne by została wcześniej stworzona przez użytkownika, ponieważ LogBlock sam nie tworzy nowej bazy danych!)

Jeśli mineserv ma ową bazę to teraz bez trudu to skonfigurujesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...