Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Energy/NoMana

Unlike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Katarina, riven, rumble, shen, kennen, rengar,

Tak na szybko wypisane.

Może powiesz nam coś o swoim stylu gry?

Zależy mi na dużym DMG, linia najlepiej top, żeby Champ nie był papierowy, postać z 'harasem', żeby miał doskok;)

btw wybierz z tych co podałeś, ta która chociaż trochę spełnia te wymogi:p

Opublikowano

weż Katarine pod dobrym buildem nie spełnia tylko linii top. Chociaż i tak można nią grać na topie, wiesz ja to niektórzy grają.

Opublikowano

No więc wszystkie twoje wymogi spełnia:

Riven:

Bardzo mobilna postać dzięki mini dashom z q i większemu z e. Przydatny stun AoE z niezłym dmg. Genialny steryd do obrażeń. Tak zwany safe pick (jak potrafisz grać dasz radę z każdym). Kilka porad do stylu gry. Zacząć możemy z butlami i 3x potek lub flaszka + ward (ją bardziej preferuję ten 2 wybór ponieważ jesteśmy mobilni dzięki naszemu q). Skupiamy się przede wszystkim na farmieniu. Harrasujemy wroga kombinacją : doskoku z e+aa+w+aa i uciekamy używając 3x q. Jako pierwszy item polecam tłuczek następnie buty(zależnie od przeciwnika)->lodowy młot->krwiopijca->czarny tasak->dalej sytuacyjnie. Rozwój umiejętności pierwsze bierzemy q potem w i e a dalej priorytety r>w>q>e

Ps przepraszam z interpunkcję. Piszę z telefonu

Opublikowano

Polecam Riven:

+mobilność

+aoe dmg

+spory dmg

+dobry pusher

+spory sustain

+dobrze radzi sobie na linii

Riven nie ma żadnego sustainu. Dopiero jak kupimy livesteal możemy długo stać na lini, przed nerfem miał dobry regen, ale po nim ma beznadziejny. Od siebie polecam renektona, jest to tak jakby zamiennik riven, zalety:

-sustain (heal z q)

-mocne dmg z w (na 1lvlu umiejętności po zebraniu 50 pktów furi wali ok 100=200% ad, jest to ogromna ilość)

-stun

-dash

-ulti leczy

-dobra pasywka, ogólnie system skilli

-dobry tank (dobry tank to mobilny tank, zbieramy focusa, ulti, heal i mówimy papa z e)

beznazwy1za.png

Opublikowano

Shen?

+ Harras z Q

+Tarcza z W

+ Doskok z E

+ Ulti, które może uratować dupę naszemu sojusznikowi, bądź też dobre do spierdalania, i doprowadzenia przeciwnika do podaki mózgu

+ Energia zamiast many

+ Nawet ciekawy passyw

+ Tankowaty (AP Tank)

+ Ninja

- Na srebro/brąz banowany w każdej grze, nie wiem jak tam wyżej, bo siedzę na silverze...

- Energożerny

Game Over

Opublikowano

Akali:

duży burst

harras z Q

plamka W

dobra farma E

i świetne ulti (duży dmg + mały cd)

Akali mam, czytaj temat ;f

Myślę nad Zedem, Rivenem i Rengarem

Opublikowano

Zed - Riven - Rengar

Jeszcze zależy Ci na wytrzymałej postaci z dobrym dmg'iem bierz Rivenkę.

Rengar jest bardzo znerfiony i nie robi już takiego dmg'a jak dawniej. Jeśli nie feedniesz się nim z początku to potem jest lipa.

Zed też jest dobrą postacią, robi mocny dmg, ale nie jest tak wytrzymały jak Riven.

A więc jak wyżej, myślę, że Riven będzie dobrym wyborem dla Ciebie :)

Opublikowano

Riven..

Plusy:
- ciekawa mechanika (bazująca na grach typu Street Fighter itp)
- w miarę wysoka mobilność
- dobry passive zwiększający obrażenia z autoataków po każdym użyciu umiejętności
- postać nie posiada many/energii/furii (umiejętności opierają się tylko na cooldownach)
Minusy:
- tarcza nie sprawdza się (zbyt słabe przeliczniki i bazowa obrona tarczy)
- stun na 0.75 sekundy sprawdza się tylko przy przerywaniu channelingu ultimate'ów innych bohaterów (np. Fiddle)
- długie cooldowny na umiejętnościach
- zbyt długi czas channelingu ultimate'a sprawia, że w 80% przypadków przeciwnik zdoła uciec z pola rażenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...