Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Tut Soraka

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłby ktoś napisać dla mnie poradnik na Sorake. Szukałem na forum tutoriala na Sorake ale nie znalazłem. W tutorialu prosilbym o build, jak grać Soraką w early jak i w late oraz specki i runy. Z góry dziękuję za pomoc i prosiłbym o szybką odpowiedź.

Opublikowano

Co do buildu Ci nie pomogę gdyż sam nie wiem co dla niej kupować, nie gram supportami

Runy:

hwilp3.jpg

Specki:

muxo34.jpg

Skille rozdaj tak:

mr0w64.jpg

Jak grać?

Tutaj wybacz lecz nie grałem Soraką to skopiowałem z innej strony angielskiej, tłumacząc na polski. Może coś być nie zrozumiałe lecz zawsze coś :)

Early game:

Wcześnie dlatego ludzie myślą laning z Soraka oznacza grze pasywnej, ponieważ wcześnie gra jej uszkodzenie nie jest tak dobry jak Sona uszkodzenia 's, a ona nie ma tyle CC jako Taric i Janna mieć. Ona jednak ma wyjątkowo dobrą leczyć który pozwala nękać jak chcesz za pomocą Infuse (aw niektórych przypadkach Starcall , ale nie naciskać podczas korzystania z tej umiejętności), a ataki auto ponieważ można zachować podtrzymywać poprzez Astral Blessing i Infuse .
Umieść oddział w buszu i nękać wroga je dalej (bez podejmowania zbyt wiele szkód) i na pewno po lvl4 nie grają zbyt pasywne, chyba masz trudny tor. Siedzieć w buszu i być gotowe do nękania i pozwolić partnerowi torami do gospodarstwa swobodnie przez uciszanie wsparcie wroga i wyłączenie ich nękać umiejętności.
Nie wracaj zanim się lvl6 Korzystnie becauce wtedy można sobie pozwolić zarówno buty i Kamień Filozoficzny . Jeśli wrócisz wcześniej na tego czy innego powodu, NIE kupować buty po pierwsze dlatego, że opóźnia się Warding jeśli nie dostać Kamienia Filozoficznego tak szybko jak to możliwe.
Gdy dostaniesz twój ostateczny życzeń pamiętać, aby sprawdzić na innych pasach regularnie w przypadku ich potrzebują uzdrowienia. To może uratować ich przed trudnym miejscu lub nawet zarobić im zabić. Okazjonalnie można użyć Listy , aby dostać pomoc z uśmierceniem, które daje przewagę vs innego wsparcia.

Mid gry:

Zachowaj na rolnictwo na pasie i pamiętać, aby zawsze mieć oddział na smoka. Czuwają dla innych ścieżek w przypadku trzeba użyć Wish i korzystnie można spróbować wcisnąć głowicę pasa bota pozwalającego przejść wędrować i rozszerz swoje Warding obszar do połowy pasa i może dla najmłodszych Baron (prawo kiedy ikra co 15 minut) . Nigdy nie należy chodzić samotnie w miejscach, kiedy nie wiesz, gdzie wróg jest i po hve warded, trzymać razem z carry AD. Zniszczyć oddziały wroga podczas oddawania własnych oddziałów.
W pozycji teamfights się tłuszczu od sprzedawcy za szkody, ale nadal powinien być zbliżony do przeniesienia, bo to on powinien głównie chronić. Podczas teamfights go uzdrowić, a nie czołg. Jeśli wybraliśmy Heal Summoner zaklęcie, ustawić się w środku zespołu przed użyciem go więc każdy korzysta z niego. Jeśli wziął wydechowy pamiętaj, aby używać go na taki, który robi największe szkody w drużynie przeciwnika, która jest zwykle carry AD. Cisza AP przewozić Twój Infuse który może anulować Malzahar jest Ulti na przykład więc miej to na uwadze.

Późniejsze gry:

Zachowaj Baron Nashor warded zawsze korzystnie odwrócenia dżungli wroga, jak również i nie daj ganked robiąc to. Późno gra jest najbardziej istotne, aby nie facecheck i umrzeć, bo nawet jako wsparcie jesteś ważną częścią zespołu, który pozwala swojej drużyny uboju przeciwników, utrzymując ich zdrowia i many się podczas teamfights. Jeśli jesteś martwy przez prawie minutę, że opuszcza zespół wadą w przypadku wróg naciska lub biorąc Baron Nashor.
Powinieneś mieć ci aktywne elementy umiejętności jak Reverie Shurelya się i / lub medalion żelaza Solari W tym momencie tak Nie zapomnij użyć swoich aktywnych umiejętności, kiedy ich potrzebujesz. Nie należy używać ulti zdobyć pomaga już, po prostu, by ratować ludzi podczas teamfight i samo Heal jeśli wybraliśmy go.

Opublikowano

To też mi się przyda. Dzięki :),ale bardziej mi chodziło o poradnik doświadczonego gracza który wytłumaczy wszystko od podstaw gdyż NIGDY nie grałem supportem, 30 lvl niedługo a znając moje szczęście będę last pickiem i będę musiał wziąć supporta.

Opublikowano

Lataj za adc i dawaj mu hp/manę, filozofia grania soraką. A jak ktoś na innej alei ma low hp i widzisz że zaraz padnie to możesz użyć ulta

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...