Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lg l9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc , niedlugo zamierzam zakupic LG L9 . Bedzie to moj 1 Smartfon wiec nie ogarniam troche tych wszystkich bajerow .

1. Ktos mi mowil ze brandowany telefon jest o wiele wolniejszy i wgl ile w tym prawy jak tak to jak szukac telefonu na allegro by byl nie brandowany ?

2. Jezeli kupuje taki telefon to czy przydala by mi sie folia na telefon ? Jezeli tak to jaka + jakis poradnik jak ja nakleic by nie bylo pecherzykow

3. Pokrowiec czy oplaca sie do takiego telefonu kupowac pokrowiec jak tak to jaki ?

Za pomoc Like !

Opublikowano

nie ma znaczenia czy brand czy czysty soft działa tak samo

folia jeśli chcesz, nikt cie nie zmusza. kupisz badziew szybko zejdzie i się porysuje przez co nie będziesz widział dobrze ekranu, folie zakładają w punktach gsm jak kupisz u nich, lepiej zrób tak a nie baw sie jak nie masz wprawy

taki jaki ci odpowiada, najlepiej cienki i żeby po zamknięciu telefon był w miarę zabezpieczony. jak masz kupowac to dokładnie ogladnij i przymierz telefon nim kupisz bubel

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czesc , niedlugo zamierzam zakupic LG L9 . Bedzie to moj 1 Smartfon wiec nie ogarniam troche tych wszystkich bajerow .

1. Ktos mi mowil ze brandowany telefon jest o wiele wolniejszy i wgl ile w tym prawy jak tak to jak szukac telefonu na allegro by byl nie brandowany ?

2. Jezeli kupuje taki telefon to czy przydala by mi sie folia na telefon ? Jezeli tak to jaka + jakis poradnik jak ja nakleic by nie bylo pecherzykow

3. Pokrowiec czy oplaca sie do takiego telefonu kupowac pokrowiec jak tak to jaki ?

Za pomoc Like !

1. Generalnie brandowanie telefonu polega na dodaniu jakiś ukrytych funkcji przez konkretnego operatora. Prawdę mówiąc tego praktycznie nie da się zobaczyć gołym okiem. Jedyna rada to kupno telefonu z sklepie, a nie od operatora. Na Allegro też znajdziesz takie.

2. Ja Ci powiem, że nie jestem fanką folii i unikam ich na wszystkie, możliwe sposoby. Wydaje mi się, że odpowiedni futerał załatwi sprawę.

3. Zawsze się opłaca. Kabura jest dobrym rozwiązaniem. Silikon na tylną część obudowy także, ale wtedy będziesz musiał zainwestować w folię, bo z tego, co wiem LG L9 nie ma Gorilla Glass.

Opublikowano

brand nie dodaję nigdy żadnych ukrytych funkcji, żaden producent nie zgodził by się nawet na to

to czysty soft + kilka aplikacji czy własny temat wyglądu czy tapeta, dzwonek itp

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

1. Generalnie brandowanie telefonu polega na dodaniu jakiś ukrytych funkcji przez konkretnego operatora. Prawdę mówiąc tego praktycznie nie da się zobaczyć gołym okiem. Jedyna rada to kupno telefonu z sklepie, a nie od operatora. Na Allegro też znajdziesz takie.

2. Ja Ci powiem, że nie jestem fanką folii i unikam ich na wszystkie, możliwe sposoby. Wydaje mi się, że odpowiedni futerał załatwi sprawę.

3. Zawsze się opłaca. Kabura jest dobrym rozwiązaniem. Silikon na tylną część obudowy także, ale wtedy będziesz musiał zainwestować w folię, bo z tego, co wiem LG L9 nie ma Gorilla Glass.

Patrze tutaj i pisze w dodatkowych informacjach : Gorilla Glass 2 http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/optimusl9/LG-Optimus-L9.html

Opublikowano

Pier... w bambus .

Szukajcie informacji na stronach producenta a nie na stronach które nie mają zawsze sprawdzonych informacji .

http://www.lg.com/pl/telefony/lg-Swift-L9-P760

Ma GG2? Nie ...

Sprawa następna - SOFT BRANDOWANY

Soft z Brandingiem ( Syf od operatora) Dodaje tylko w starcie systemu gdy włączamy nasz telefon logo operatora , nic ponadto , nie zaniża on wydajności ani niczego , jedyne co to traci na wyglądzie .

FOLIA - Nawet z Gorilla Glass warto zainwestować w folię .

Do Znawców . Zobaczcie z czego stworzony jest ekran Gorilla Glass , to jest WZMOCNIENIE ekranu a nie stworzenie czegoś co się nie rysuje . Przy kontakcie z piaskiem telefon jest do wyrzucenia bo tak bedzie zniszczony ekran .

Co do CASE .

Kup sobie jak ktoś wyżej wspomniał silikon żeby w razie upadku nie było uszczerbków na obudowie, nie opłaca się kupować futerałów ani innych rzeczy które pogrubiają smartfona . Te telefony po to są cienkie żeby były . A jeżeli chcesz coś grubego to sobie starą nokię weź .

Pozdrawiam

xGerdinus.

Opublikowano

Oo. L9, to naprawdę dobry telefon :D

Do rzeczy:

1. Tak, jest to prawda. Android ma skłonności to ścięcia telefonu po jakimś czasie użytkowania.

2. Mój father ma te cudeńko i folia tylko szpeci ten telefon i zmniejsza reakcję na dotyk. Nie znacznie, ale jednak zmniejsza.

3. Crash - testy nie mają najlepszych wyników, ale jeśli nie rzucasz telefonami po ścianach i nie wrzucasz ich do mocno żrących kwasów, to nie potrzebne. Jeśli jednak tak, to polecam zainwestować w coś innego, niż L9 ;-) KLIK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...