Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Lagi

xlloollx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie !

Mam taki dość przykry problem. Od 2 lat nie grałem już w WarRock'a i widzę że bardzo wiele się pozmieniało, moim zdaniem na gorsze, ale mniejsza o to i zauważyłem że gra jest dość spóźniona albo jakaś polagowana. Wcześniej miałem neta 2mb/s (Neostrada) i nie było żadnej mowy o jakich kol wiek lagach ( mogłem nawet sobie coś pobierać i spokojnie grać ) Teraz mam 7mb/s (tego samego operatora) I mam dość lagi, uprzykrzające grę niestety, postacie nie biegają dość płynnie nie mówiąc o fikołkach ;D Co próbowałem:

- CC lancer

- ComboFix

- Komp nawet nie miesiąc po formacie

- Nie mam wirusów w folderze Wr jak i dysku

- Internet smiga dobrze

- Jak odpalam gre wyłączam bez potrzebne programy typu Skype GG Antywirus

- Wymagania gry są spełnione

- 2GB ramu

- Grafika radeon HD 4550 1gb

- Praca procesora nie przekracza 11 % Jak gram

- GameBooster

Speed Test:

Down: 6.74 Up: 1.4 Ping: 51ms

Macie może jakieś pomysły co można było by spróbować ? Za pomoc na pewno się odwdzięczę (Jeżeli w złym dziale proszę o przeniesienie)

Opublikowano

Pingi widzę normalnie na zółto, zielono a nawat czerwono są.. Zdarza sie 999 ale nie 0. Nie mam problemów z wejściem na room co ma green ping. A mówisz o tym sposobie ?:

Opublikowano

Zablokowany film. Jezeli nie masz 999 to porty nic nie daja. Ja mam neta 6mb z orange (neostrada) wlasnie i nie mam lagow. Moze to wina sprzetu bo jak sam powiedziales wiele dodali do wr i wymagania sa wieksze.

Opublikowano

No tak tylko wcześniej mialem slabsza grafe, tez radeon ale 512, a teraz mam 1gb. Ale szczerze watpie ze od tego, bo zmienili tylko interfejs gry a nie cos w przebiegu gry. Grałem dobry rok i nigdy lagow nie było.. A sprzet spokojnie starczy na max wymagania gry a w grze mam ustawione 16 bit shaders ( czy jak to tam sie pisze ) i wszystko mam na medium choc grafa spokojnie udźwignęła by wszystko na max. A jak gram w assasina creed'a III To gram ze wszystkim na max i nic ! Moze na tym game booster trzeba cos po ustawiac bo gre odpalam z tym i jest to samo ..

Opublikowano

Mozesz jeszcze zainstalowac program cFosSpeed (wygoogluj sobie) ktory stabilizuje neta na kompie. O obsludze tez mozesz poczytac bo dawno go nie mialem a nie chce wprowadzic w blad.

Opublikowano

jak też nie ogarniam tych nie których kidów, piszą mi, że mam lagi a normalnie wchodze na zielony ping

i jak jest w "lobby" mam zawsze zielony, najczęściej około 70

to o co im chodzi, specjalnie tak piszą ?

Wędkarz telefonuje do kolegi:

- Wpadnij do mnie jutro rano, pojedziemy na ryby.

- Ale ja nie potrafię łowić - odpowiada ten drugi.

- Co w tym trudnego? Nalewasz i pijesz.

Opublikowano

jak też nie ogarniam tych nie których kidów, piszą mi, że mam lagi a normalnie wchodze na zielony ping

i jak jest w "lobby" mam zawsze zielony, najczęściej około 70

to o co im chodzi, specjalnie tak piszą ?

Jezeli oni maja lagi to u Ciebie tez widza wysoki ping i jak zabijesz to pisza ze lagujesz.

Opublikowano

No pomogło tylko w tym że ping w lobby mam większy, a po 2 po restarcie kompa ikony na pulpicie ładują dobre 3 min.Nawet jak w Menadżerze wpisze explorer.exe. I skype się nie włącza xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...