Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Irelia a Vayne

juju1012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Którą postać polecacie? Irelie czy Vayne? Do "ogólnej" gry jak i do carryowania rankedów, gdyż jestem dość dobrym graczem, a troll czy dwa w rankedzie zawsze sie trafi :P

Opublikowano

Irelia jest lepsza do carowania gier z trollami:
+Stun/slow

+True dmg

+Doskok

+Dobra pasywka dajace nieustepliwosc

+Ulti ktore leczy

+w tez leczy

-Wiele kontr.

sstwc.jpg

Opublikowano

Obie te postacie są dobre dopiero w late game. Różnica polega na tym, że italia więcej zniesie. Czuję niestety nie wybacza błędów. Na początku nic nie zrobisz zwłaszcza jak ktoś picknie dravena/caitlyn. Teraz przejdźmy do konkretów. Zacznijmy od ireli. Styl gry na początku jest defensywny. Po wbiciu 3/4 lv możesz wykorzystać błąd przeciwnika do mocnego ukarania go bądź nawet oddania killa. Podam przykład z mojej ostatniej gry. Solo top vs mundo. Tulę wieże (harras mundi z tasaka jest okropny). I niestety mundo o został sam z jednym minionem. Daje się trafić z tasaka poczym szybki doskoku do miniona użyte śrub na mundo odpalam w kilka aa i wykończenie z q. Gra irelią polega na początku głównie na last hitowaniu. Mój build:

Buty merkurego->moc trójcy->koniec rozumu->omen (dalszej nazwy nie pamiętam)-> sytuacyjnie. Pamiętaj: na jeśli poza mocą trójcy nie trzeba Ci nic więcej na dmg - twoje w załatwia sprawę. Teraz maskowanie skilli: r>w>e> q. Dlaczego tak? W to podstawą na ireli dlaczego e drugie? 2x dłuższy stun zawsze spoko.

Dobra dam spokój jeśli bo zaczynam pisać poradnik a jestem na telefonie...

Teraz vayne. Championka jedna z najbardziej papierowych. Nie warto jej pickować jeżeli team nie ogarnia takich rzeczy jak obrona adc. Swoją niemoc w wątku odpłaca tym że w late jest hiper carry. Po złożeniu butów widmowego tancerza oraz ostrza nieskończoności mamy wystarczający dmg żeby siać postrach.

Opublikowano

Na rankedzie sytuacja jest zmienna. Nie ma postaci która wykeruje Ci całą grę. Wszystko jest na zasadzie kontr. Równie dobrze możesz wykerować grę soraką jeżeli tylko ogarniasz. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...