Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pliki eix i epk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Czy jest może jakaś różnica w odczycie jeśli archiwum będzie zajmować 200++mb? Sprawa wygląda tak ze dorwałem ładny klient ale po wejściu do pack jest dość sporo patchów i idzie sie pogubić przy edycji(oficjalnych i homemade'ów) dlatego chce zrobić z tym porządek wsadzając pod stare foldery jak kilka lat wcześniej sie to robiło. Dam like'i za konkretna odpowiedz

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

Wypakuj sb te patche i zobacz jakie pliki sa w nich,np jesli sa od zbrojek to iconke daj do icon,zrob wpisy do icon.xml,modele,texstury zbrojki wrzuc do PC,pc2 zrob wpisy do plikow .xml, zrob wpisy do item_proto,item_list.txt,plikow .msm w root., daj takie same value3 w item_proto client,serwer co masz id shapeindex.

Jesli chodzi o patch z broniami,wypakuj ,iconke wrzuc do icon,zrob wpisy do icon.xml, pliki od broni wrzuc do item,zrob wpisy do item.xml,wpisy do item_proto,item_list.txt

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Osobiście nigdy nie robię plików 200+ MB, ponieważ szanuję transfer graczy a pobranie tak dużego pliku, przy każdej aktualizacji jest troszkę bez sensu.

Teoretycznie 1 duży plik jest szybciej ładowany niż kilka mniejszych, ale gdy będzie zbyt duży to mogą z nim być problemy.

od takich ogłoszeń jest dział Metin2 - pomoc na serwerze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

nie ma problemów z odczytem pliku powyżej 140 mb więc zapewne z 200+ nie będzie również problemów. Ostatecznie zrób dwa epk/eix po 100 troszkę :)

dokładnie największy mój plik zajmuje 147.3 mb i czyta go normalnie :P

//Sygnatura niezgodna z regulaminem

TheJeron78

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...