Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak zarobić na Metinie

LCPGM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie nie raz grając w metina myśleliście: "Świetna gra, ale fajnie było by gdyby z mojej gry były jakieś drobne zarobki"

W tym właśnie poradniku dowiecie się jak to zarobić na jakim serwerze, nie małe pieniądze, gdyż zyski mogą być naprawdę duże.

1. A więc pierwszą przeszkodą będzie wybór serwera do gry oto rekomendowane:

Metin 2 PL:
-Monastyr

-Solar

Metin 2 Priv:
-Ravia

Wybieramy je dlatego ponieważ są serverami z najwiekszą liczbą graczy sam handluje na Monastrze i zyski to ok. 1500zł/msc

2. W tym punkcie mamy do wyboru trzy opcje:

a) Będziemy potrzebowali dużo czasu lecz nie musimy inwestować żadnych pieniędzy.

-Więc tworzymy postać (jakakolwiek klasa) i nabijamy ją do 30 poziomu.

-Tworzymy 6/7 kont oraz expimy je postacią którą nabiliśmy wcześniej, bądź używamy botów które expią 7 na raz

B) Będziemy potrzebowali ok. 4 dni oraz trochę pieniędzy.

-Na stronie m2bob.net kupujemy m2boba (sorka za powtórkę) oraz tworzymy 6 postaci (m2bob ma tylko 6 slotów) które m2bob na expi do 30 lvl'a

c) Sposób najszybszy lecz wymaga zainwestowania dużej ilości pieniążków :)

-Na allegro wpisujemy: "Metin2 -nazwa serwera na ktorym gramy-"

-Powinno nam się wyświetlić dużo wyników, jak chwilkę poszukamy znajdziemy, że któś sprzedaje np. 10 kont z 25 lvl'em

-Piszemy do takiego "ktosia" oraz mówimy że chcemy zakupić 6 postaci z 30 lvl'em zazwyczaj poprosi o kwote ok. 100zł dlatego ten sposób jest taki kosztowny

3. Ok, mam 6/7 kont z 30 lvl'em co teraz?

-Ściągamy KamerModa (link znajdziesz na forum)

-Instalujemy go po czym włączamy te 6/7 kąt na osobnych klientach

-Idziemy tymi 6/7 katami w odludne łowiska np. m1 na jakiejś plaży NIE NA GŁOWNYM ŁOWISKU KOŁO MIASTA

-Na każdym koncie włączamy FishBota z właczonymi ustawieniami

*wyrzucanie farb

*zabijanie ryb

*wyrzucanie martwych ryb

-Na KamerModzie opcje wykrywacz GM z włączoną opcją LogOut

-Hibernujemy kompa aby nie zużywał energii

-Idziemy spać mamy dzień wolnego :)

4. Po jednym dniu wchodzimy na kompa oraz zbieramy małże które złowiły postacie NIE OTWIERAMY ICH

-Jak wyżej nie otwieramy małży dlaczego? Wiele osób łudzi się, że otwieranie małży się opłaca bo jak znajdziemy czerwona perłę bedzie nas stać na 100 medali konnych. Szansa na wyjęcie niebieskiej perły to 2% tzn. jedna na pięćdziesiąt małży będzie zawierała perłę.

-Sprzedajemy każda małżę o ok. 40% taniej niż jak jest na rynku.

Np. Na Monastrze małż kosztuje 5kk sprzedajemy ja za 3kk

-Sprzedajemy na dzień ok 120 małży na dzień, co daje na Monastyrze 360kk.

5. Na allegro wystawiamy aukcję co musi na niej być?

-Musimy mieć szablon HTML, można go bez problemu kupić, zrobić w edytorze HTML, lub napisać

-Robimy aukcję jako wyróżnioną tzn. na samej górzę 0.50zł

-Cena musi być ok 1zł tańsza od reszty (przebijesz cenę ludzie będą kupowali od ciebie)

I TO NA TYLE PROSZE O PODPIĘCIE, LAJKI I PRZEPRASZAM ZA BRAK RYSUNKÓW:)

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

dobre sposoby ale żeby 1500zl/mc napewno nie aż tyle , bierzemy także pod uwage że dostaniemy bana , również jaki kto ma komputer ponieważ odpalenie 6 klientow to trzbe mnieć dobry komputer .. dam ci like-a

Opublikowano

dobre sposoby ale żeby 1500zl/mc napewno nie aż tyle , bierzemy także pod uwage że dostaniemy bana , również jaki kto ma komputer ponieważ odpalenie 6 klientow to trzbe mnieć dobry komputer .. dam ci like-a

Wiesz ja zarabiam już 1 msc i zarobiłem 1500 właśnie ale mam 11 klientów uruchomionych (kompa mam dobrego) I mi leci coś ok 220 malzy na dzien co moze dac takie zyski :)

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

TuT dobry :)
ale na KamerModzie też jest exp bot i to za free ;d
przeglądam Allegro Solar i nie zbyt widzę chętnych do zakupów yang

Opublikowano

Eee.. Dla mnie beznadzieja.. Kiedyś to może a teraz, to się nie opłaca łowic... Po 2-3 dniach ban na tych 6 kontach i co z tego masz :D Pieniądze i czas w plecy.

Lubię pomagaĆ z Metin na gadu-gadu, zapraszam 2949422

Opublikowano

nie "kąt" tylko kont"
i teraz radzę wstrzymać się z FB, GM-y tak ścigają że to masakra ;)
PS: Przy łowieniu na FB, radzę też zaznaczyć wykrywanie GM, z opcją Quit, i nie chowajcie do paska, zostawcie na wierzchu, i nie jestem pewien czy na hibernacji łowi...

Opublikowano

nie "kąt" tylko kont"

i teraz radzę wstrzymać się z FB, GM-y tak ścigają że to masakra ;)

PS: Przy łowieniu na FB, radzę też zaznaczyć wykrywanie GM, z opcją Quit, i nie chowajcie do paska, zostawcie na wierzchu, i nie jestem pewien czy na hibernacji łowi...

Owszem z wykrywaczem zaraz dopisze.

A na hibernacji bedzie dzialal(przynajmniej mi dziala)

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

Nie opyla się tak robić. Kupisz te 6/7 kont. Włączysz te FB (jak masz dobrego kompa) a potem za 3/4 dni czasem po 2 h dostaniesz bana za FB. Pozatym dodaj jakieś miejsca gdzie można łowić z małym ryzykiem bana.

3181172649.png

"Muzyka uspokaja umysł,
ułatwia wzlot myśli,
a gdy trzeba, pobudza do walki."

Opublikowano

Ciekawi mnie jedna rzecz , łowisz całe dnie na modzie od kamera i nie dostałeś bana dziwne. Wyrzucanie ryb nie tak całkiem ok , bo na martwych amurach i martwych karpiach też można sporo zarobić , bo jak wiadomo mają takie samo działanie jak zielona i fioletowa potka. Sprzedawać tak tanio o 40% to też tak nie zabardzo bo sporo na tym tracimy , nie wiem jak schodzą na monastyrze , ale na solarze chodzą po 300-350k , i jakbys wystawil za 250k to odrazu by kupili , po 300k też schodzą szybko , najlepiej znaleźć osobę która będzie skupowała małże regularnie :)

Opublikowano

Ciekawi mnie jedna rzecz , łowisz całe dnie na modzie od kamera i nie dostałeś bana dziwne. Wyrzucanie ryb nie tak całkiem ok , bo na martwych amurach i martwych karpiach też można sporo zarobić , bo jak wiadomo mają takie samo działanie jak zielona i fioletowa potka. Sprzedawać tak tanio o 40% to też tak nie zabardzo bo sporo na tym tracimy , nie wiem jak schodzą na monastyrze , ale na solarze chodzą po 300-350k , i jakbys wystawil za 250k to odrazu by kupili , po 300k też schodzą szybko , najlepiej znaleźć osobę która będzie skupowała małże regularnie :)

Nie dostałem bana ponieważ jestem na najmniej używanym CH i łowisku.

metinsygnaturkafr6.png

LCPGM

Opublikowano

Nie chodzi o to , że ktoś cie widzi , czy nie widzi , po prostu hackshield wykrywa , jak łowisz cały dzień to następnego dnia masz już bana. Nawet jak łowisz nie wiadomo na jakim zadupiu gdzie ktoś przychodzi raz na tydzień. Myślę że nie tylko ja to wiem i cała reszta ''rybaków'' też to potwierdzi :)

Sam bym chętnie odpalał 6 fishbotów na cały dzień , ale niestety muszę zmieniać konta co jakies 4h żeby uniknąć bana.

Opublikowano

Na hibernacji Ci działa?

I don't beleve if i don't see.

Po hibernacji wyłącza połączenia sieciowe.

Opublikowano

Na hibernacji ci na 100% nie działa w to nie wierzę ... . I z tymi 6 kontami na fb też nie ... ja łowiłem po 8 h dziennie z przerwą 2 h i po 7 dniach ban za fb i nie od gm ...

Opublikowano

Możliwe, że jak codziennie 2 razy wchodze żeby przełożyc malze z fish botów na główną postać to przestają łowić i HackShield nie wykrywa...

Wyślij mi na pw nazwę twojego jednego konta i sprawdzę w rankingu czas gry bo jakoś trudno mi w to uwierzyć :)

Pozdro

Opublikowano

Ominięcie bana nie jest takie proste, ponieważ zmienne IP nic nie daje. A hibernacja zrywa połączenie i też w to nie wierzę, że nadal grasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...