Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dziś chciałem zamówić kostkę rubika ale przez przypadek zamówiłem 4. Nie wybrałem formy dostawy ani nic takiego po prostu nacisnąłem kup teraz i 4 razy mi to naliczyło. Wysłałem e-maila, wiadomość na allegro że to była pomyłka. Oczywiście przeprosiłem za kłopot. Czy coś poważnego może się stać? Dodam że jestem niepełnoletni i zamawiałem z konta brata. Proszę o odpowiedź bo strasznie się boję :(

Opublikowano

Nic się nie stanie. Najlepiej jakbyś napisał do tej osoby, u której to zamówiłeś, że doszło do pomyłki i prosisz o wycofanie aukcji.

Po prostu po tym kupisz jeszcze raz, ale 1 : P

9368_gold.png

Opublikowano

Właśnie zamówiłem u tej osoby ale na stronie sklepu. Napisałem mu że tą kostkę ze strony by wysłał a te 4 z Allegro anulował. Jeszcze jutro do niego zadzwonię dla pewności.

Opublikowano

Wyluzuj. :) Sprzedawca to też człowiek i na pewno zrozumie, że to pomyłka. :) Możesz dla pewności zadzwonić, aczkolwiek myślę, że sam e-mail wystarczył. Kiedyś sama zamówiłam nie ten towar, który chciałam i normalnie poprosiłam o wysyłkę właściwego. Twoje niepełnoletność nie ma nic do rzeczy - taki sam z Ciebie kupujący, jak z innych i takiego samego szacunku wymagasz. :)

Opublikowano

Nic ci sie nie stanie ;) Jak dopiero zaczynasz polecam shengshou wind ew. fast dobre kostki na początek i nie drogie. Jak coś to możemy pogadać na pw i mogę ci coś doradzić w sprawie speedcubingu.

Opublikowano

Trochę się uspokoiłem. A czy nie będę musiał płacić za koszty wystawienia towaru? Bo trochę o tym czytałem na innych forach.

@Herbacia akurat mam już pare kostek i nawet nieźle mi idzie (może czas 50 s na ZhanChi to nie za dobrze ale postępy robie)

Opublikowano

Spoko nic się nie stanie tylko musisz maila im wysłać ja kiedyś miałem laga na allegro klikłem z 40 razy Kup teraz battlefied 3 i mi 40 naliczyło xD ale wycofał mi typek potem.

Opublikowano

Sprzedający może, ale nie musi chcieć zwrotu za wystawienie przedmiotu.
Allegro pobiera opłaty za wystawienie przedmiotu i jego sprzedanie, ale przeważnie są to małe procenty... więc możliwe że zapłacisz te 3zł więcej...

Swoją drogą, jeśli kupiłeś przedmiot w "firmie" na allegro (koleś ma zarejestrowaną tam firmę) to masz 10 dni na odstąpienie od przedmiotu, bez podania przyczyny. A on musi przyjąć reklamację.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Swoją drogą, jeśli kupiłeś przedmiot w "firmie" na allegro (koleś ma zarejestrowaną tam firmę) to masz 10 dni na odstąpienie od przedmiotu, bez podania przyczyny. A on musi przyjąć reklamację.

Owszem może tylko pierwsze musi za przedmiot zapłacić.

@topic

Nie będzie problemów, wystarczy powiedzieć że przez przypadek 4kupiłeś i już.

Gościu potem wyśle formularz zwrotu prowizji i tyle, nic się nie stanie.

Ewentualnie zapłacisz mu te 2-3 złote więcej.

HBV27j.png

Opublikowano

beka, ja przypadkowo klikałem ciągle kup teraz chyba na 10 aukcjach i do tej pory mam tylko ostrzeżenie od allegro.

nic nie mogą zrobić xDDD

swoją drogą jakie to jest idiotyczne że wystarczy tylko kliknąć na kup teraz i już jako kupione nie ma nawet żadnego przycisku potwierdzam czy cokolwiek

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...