Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przycisk POWER i nowy zasilacz

BanBarBar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio kupiłem nowy zasilacz ATX 2.2 500 wat i od tej pory komputer się nie uruchamia.

Naciskam przycisk POWER i nic się nie dzieje.

Mój PC:

RAM : GoodRam 4 Gb (jedna kość)

procesor : AMD atchlon x4 3.01 Ghz

Karta graficzna : ASUS 6670 series HD

płyta główna : GIGABYTE

Zasilacz : White Energy ATX 2.2 500 Wat

Opublikowano

Zasilacz nie powinien być uszkodzony, ponieważ jeszcze w serwisie był przy mnie uruchamiany i działał. Dopiero do domu przywiozłem i nie działał. Źłe podłączenie też nie wchodzi w gre, robił to gościu z serwisu AMD. Poprzedni zasilacz był na wyczerpaniu, a był na gwarancji więc wolałem wymienić na ten, ale niestety nie działau mnie w domu.

Opublikowano

Z serwiusu AMD? Dafuq? W dodatku żeby ci jakiegoś łajt pałera wcisnęli? Całkiem możliwe że zły montaż, walnięty fabrycznie. Pojedź do nich jeszcze raz ;D

@edit

Ewentualnie masz na włączniku z tyłu OFF :D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Z serwiusu AMD? Dafuq? W dodatku żeby ci jakiegoś łajt pałera wcisnęli? Całkiem możliwe że zły montaż, walnięty fabrycznie. Pojedź do nich jeszcze raz ;D

@edit

Ewentualnie masz na włączniku z tyłu OFF :D

Nie nie mam z tyłu off :P

zawiozę PC za chwilę do innego serwisu, może tam mi coś powiedzą.

Sprawdzałem każdy kabel z osobna i docisnąłem jeszcze mocniej (z wyczuciem). Wyjąłem kość ram, nic. Radiator też wyjąłem. Dopiero jak go wyjąłem zorientowałem

się, że tam była pasta termoprzewodząca. No cóż jadę zawieść kompa, jak przywiozę napiszę co dalej z tym będzie.

@DavidLuiz

mam podłączony kabel do płyty głównej

@EDIT

DO ZAMKNIĘCIA.

Inny serwis wymienił mi zasilacz na ten sam, tylko, że ten odziwo działa. Jednak nie powiedzieli mi co było usterką.

Dzięki wszystkim za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...