Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana Karty Graficznej

WiTuPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem zainteresowany zmianą karty graficznej za rozsądne pieniądze.

Mój komputer to:

Płyta główna: Asus P5UPL-AM

Procesor: Intel Quad Q8300 4x2.5 GHz

Ram: 2x2GB Kingston 800MHz DDR2

Karta Graficzna: Nvidia Geforce GTS 250 1 GB

Zasilacz: Gembird Power Supply CCC-PSU8 600W

I tu rodzi się moje pytanie czy opyla się wymienić kartę graficzną na Gigabyte GeForce GTX 650(lub lepszą jeżeli znacie do 500zł ).

I kolejne moje pytanie czy ta karta była by kompatybilna z obecnym zestawem?

I ostatnie moje pytanie czy do tej karty trzeba było by coś jeszcze zmienić w komputerze?.

Opublikowano

@Up

Tylko w niektórych grach ma przewagę 1/2FPS.

@Autor

NAJPIERW WYMIEŃ ZASILACZ POTEM KARTĘ!

Bo potem przyjdziesz z płaczem na forum, że zasilacz ci GPU spalił, a tego raczej nie chcesz.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Gpu dobre a zasilacz starczy corsair 450w, poszukaj na ceneo itp. tam bedzie pewnie taniej albo na allegro

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Na co do hd 7770 nie wiadomo jaki zasilacz ? Ja mam jakiś no-name 500w i temp mojego radka ( 7770 ) w stresie dochodzi max do 60 stopni.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

@up No i co z tego że masz 60 stopni w stresie. Kupi tą kartę, podłączy do starego zasilacza i będzie działać z dzień, miesiąc może rok. Z takimi zasilaczami nigdy nie wiadomo kiedy się spalą. A kupując zasilacz renomowanej marki masz pewność że będzie działać o wiele dłuższej i stabilniej.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Na co do hd 7770 nie wiadomo jaki zasilacz ? Ja mam jakiś no-name 500w i temp mojego radka ( 7770 ) w stresie dochodzi max do 60 stopni.

Zaraz wysle raport bo taki pisaniem nie tylko mnie denerwujesz.. To, że Ci trzyma jeszcze ten zasilacz to masz szczęscie, ktoś inny moze go nie mieć (dziekuj Bogu za to, że Ci jeszcze nie spaliło )

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Wysłać raport ? To ty możesz pisać a ja nie ? Może ty mnie też denerwujesz ale zachowaj to dla siebie to nie temat o tobie ale o karcie graficznej a ja swoje zdanie napisałem co zrobi jego decyzja a ty nie masz prawa wcinać mi się w moją wypowiedz. 7770 nie grzeje się tak bardzo i nie trzeba nie wiadomo jakiego zasilacza... ..To, że zasilacz nie jest znanej firmy to nie znaczy, że spali się zaraz. Akurat hd 7770 potrzebuje zasilacza tylko 450w także przestańcie się wymądrzać. Ma 600w zasilacz nawet jak nie jest jakieś dobrej marki o i tak ma spory zapas.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Nie chodzi tu o małą moc lecz słabą konstrukcję, wahania napięć oraz małe natężenie prądu. Ale nie o tym temat, a ty Skara nie pisz w ten sposób do osób które mają większe doświadczenie od Ciebie.

Koniec offtopu.

Co do karty to tak jak pisali zmień sobie zasilacz, albo używany Chieftec na allegro albo nówka Corsair VS 450W za około 130-140zł, do tego w zależności ile CI zostanie HD7750 lub 7770

Opublikowano

Sam posiadam taką karte to wypowiadam swoje zdanie. Kto im kazał na mnie naskakiwać ? Każdy ma swoje zdanie i nie powinni na mnie naskakiwać za wyrażenie swojego. Mi osobiście chodzi normalnie karta nie jest wymagająca i nie potrzebuje nie wiadomo jakiego zasilacza, ale zrobi jak bd chciał ja tylko doradziłem, podzieliłem się doświadczeniami związanych z tą kartą. Co do doświadczenia możliwe ja nie jestem nie wiadomo jakim informatykiem ale mam ją to czemu mam nie napisać jak u mnie się sprawuje ta karta jakby to miało w jakimś stopniu pomóc autorowi tematu. Dobra koniec pierdo-lamento ja nie bd się kłócił.

24dnacg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...