Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]ban za...?

Nerrro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostałem bana od vac na team fortress 2 mimo iż nie używałem żadnych programów hacków, modyfikacji itp. Przejrzałem jeszcze umowę użytkownika steam jest tam jedynie wzmianka o tym, że nie wolno używać programów dzięki którym mamy przewagę nad innymi graczmi. Za idlowanie bana też nie ma. I jeszcze jedno pytanie, mój kolega używał cheatów, grałem z nim na serwerze i leczyłem go medykiem ( nie tylko jego leczyłem i nie tylko ja go leczyłem) czy to możliwe że za to dostałem bana? On dostał bana ale to było oczywiste. Chciałem napisać do supportu ale przez kilka dni nie otrzymałem linku do aktywacji konta pomocniczego. Jakieś pomysły co mógłbym zrobić i czy ban mógł być za leczenie cheatera ?

Ps.dodam że przechodziłem z kolegą na różne serwery.(ale jak pisałem wcześniej nie tylko jego leczyłem)

Opublikowano

Pewnie ludzie myśleli że skoro leczysz grubego a on powiedzmy ma goda to i ty cheatujesz,albo nie wiem,macie takie samo ip? np osiedlowe?
poprawcie mnie jeśli się myle
też nie dostaje mejla aktywacyjnego,a zostaje tylko support

Opublikowano

Valve ma posrany system i jak dostales bana to jest mala szansa na ub nawet jak to byla pomylka, moj kumpel kiedys dostal bana od tak a nie uzywal zadnych haxow i niestety ub nie dostal

Opublikowano

Valve ma posrany system i jak dostales bana to jest mala szansa na ub nawet jak to byla pomylka, moj kumpel kiedys dostal bana od tak a nie uzywal zadnych haxow i niestety ub nie dostal

No i dostałem odpowiedź. Nic nie używałem cheatów o włamie na konto nie było mowy(zauważył bym) wszystko to napisałem, ale oczywiście vac się nie myli i nic nie może zdjąć tego bana. I kupuj tu bezpiecznie gry od valve jak jest szansa że możesz to bez powodu stracić.

Opublikowano

Valve sobie kłopoty robi
Z tego co wiem, już jakiś pozew sądowy był
Nie wiem dlaczego, ale mam straszną chęć dopierdolić tych chujów

W jakiś sposób im zaszkodzić

Trzeba zebrać DUUUUUUUUŻO osób, i zrobić DDoS'a
Co o tym myślicie?

Zastanawiam się, czy znalazłby się jakiś paragraf na ten temat (twojego bana)

shoob.png

Opublikowano

Nie wiem po co to pisze ale... Zadałem pytanie czy system nie mógł się pomylić i czy nie da sie jeszcze raz tego sprawdzić no i dostałem nieco wymijającą odpowiedź. Mianowicie system potwierdził że nałożona blokada była uzasadniona ale nie jest napisane czy zostało to sprawdzone po raz drugi( szczerze w to wątpie) oraz z góry zostałem potraktowany jak oszust gdyż ostrzeżono mnie abym usunął wszelkie niedozwolone programy.

Rozumiem frustrację zaistniałą sytuacją, jednakże nasz system potwierdził, iż nałożenie blokady było uzasadnione. Blokada w systemie VAC nałożona jest na grę/gry, bez względu kto korzystał z konta w chwili wykrycia.

Odpowiedzialnością użytkownika jest zapewnienie bezpieczeństwa swojego konta – blokada nie zostanie usunięta z powodu dostępu do konta przez osoby niepowołane.

Jak wspomniałem wcześniej, niestety nie będziemy w stanie usunąć blokady w systemie VAC z twojego konta.

Przed kontunuowaniem użytkowania platformy Steam, usuń wszystkie programy do oszustw z twojego systemu. Nieusunięcie oprogramowania tego typu może doprowadzić do nałożenia kolejnej blokady.

Zapoznaj się z Umową Użytkownika Steam oraz z Zasadami Postępowania Online, jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej na temat naszych zasad związanych blokadami kont.

Opublikowano

Może ktoś ci wbił na konto i na nim poczitował. Ale nawet jeśli to wg. tego, co piszą, to go nie zdejmą. Jedyne, co może by zadziałało to rozmowa live, nie email, ale z tego, co widzę to nie ma czegoś takiego na Steamie.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Może ktoś ci wbił na konto i na nim poczitował. Ale nawet jeśli to wg. tego, co piszą, to go nie zdejmą. Jedyne, co może by zadziałało to rozmowa live, nie email, ale z tego, co widzę to nie ma czegoś takiego na Steamie.

Ta jeśli ktoś by wbił na moje konto a ja bym tego nie zauważył to jest tylko i wyłącznie moja wina gdyż bezpieczeństwo konta należy do mnie. Ale jak napisałem ten scenariusz wykluczam gdyż na pewno bym zauważył m.in. zmieniającą się liczbę godzin grania itp.

Trudno przepadło... Nie szkoda mi kasy ponieważ za premium zapłaciłem chyba niecałe 2 euro ale szkoda mi straconego czasu oraz denerwuje mnie to "bezprawie" może coś jeszcze wykombinuje.

Opublikowano

Napisz do VAC albo steam,też tak raz miałem.Pomylili się przy przepisywaniu ID-STEAM i wpisali mój i mi dali ub

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Znów pisałem do VAC w sprawie ewentualnej pomyłki. Odpowiedź jeszcze bardziej mnie wkurzyła. Zapytałem po polsku czy nie było możliwości pomyłki. Odpowiedź dostałem po angielsku ( jakby chciano abym nic nie zrozumiał i się odwalił, niestety znam angielski ;d). W odpowiedzi było napisane że zostają moje przedmioty zakupione w sklepie mann co, nie mogę wchodzić na zabezpieczone serwery, korzystać ze sklepu mann co oraz ban dotyczy gry team fortress 2. Jak fajnie że uzyskałem odpowiedź na zadane pytanie nie?

Opublikowano

To ja myślałem że największe małpy siedzą w pomocy technicznej Farmeramy...

Nie znam się zbytnio na tych banach, ale czy nie da się przesłać ewentualnych itemków na inne konto?

461151420292002410470.png
Opublikowano

Właśnie w tym problem. Przy banie zostają usunięte wszystkie itemy (oprócz tych zakupionych w sklepie mann co) gdybym mógł to bym je właśnie przerzucił na inne konto albo sprzedał i kupił coś na steam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...