Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ćwiczenie bicepsów na końcu czy na początku

Eryk.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

na internecie widzialem wiele kontrowersyjnych wypowiedzi dotyczących tego kiedy ćwiczyć bicepsy czy na początku czy na końcu. podobno ćwiczenie ich na początku jest niedobrym rozwiązaniem bo się męczą i później cięzko ćwiczyć inną partie, ale znów ćwicząc intensywnie inne partie ciała przy użyciu rąk może je męczyć przez co ćwiczenie bicepsów nie będzie tak efektywne.

proszę o wasze opinie na ten temat

Opublikowano

Jaki trening i ćwiczenia podaj , bo są rózne ćwiczenia na bicepsy , ( izolowane , i wielostawowe)

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

Ja robie tak na środku.

Nie pisz jak masz takie bzdury gadać .

Zaczynamy od największej partii kończymy na bicepsie . Oczywiście w FBW , ale tam nie polecam ćwiczeń izolowanym , Od tego jest split.

Opublikowano

Nie pisz jak masz takie bzdury gadać .

Zaczynamy od największej partii kończymy na bicepsie . Oczywiście w FBW , ale tam nie polecam ćwiczeń izolowanym , Od tego jest split.

najpierw mam kross'a, potem silowie potem stepera potem pompki potem przysiady i materac więc środek

więc jak nie srodek jak to siłowe

Opublikowano

Bicepsy się robi na samym końcu ! Bo jak robisz np. plecy to też pracują bicepsy ;) A jak zrobisz bicepsy na samym początku to jest duży błąd ,bo nie będziesz miał siły na dalsze ćwiczenia przy użyciu rąk... :)

1379148048-U870856.png

Opublikowano

Zasada jest prosta najpierw duże partie, nogi, plecy, klata, a następnie małe i to już nie ma znaczenia które bd ćwiczył.

Jeszcze jaki trening?

Opublikowano

Drążek robisz plecy i bice, sztanga sam bicek ;p

I podciąganie jest ogólno rozwojowe.

Ogólnorozwojowy może być martwy ciąg :)

Opublikowano

Ogólnorozwojowy może być martwy ciąg :)

Może mi powiesz że podciąganie to nie ogólno rozwojowe ćwiczenie? I na milion procent bardziej rozwija plecy niż martwy ciąg :)

Opublikowano

tzn ja robie podchwytem więc glownie na biceps;]

dzisiaj sprobowałem, i ćwicząc biceps na koncu był on bardziej zmęczony niż zwykle, a i plecy efektywniej się ćwiczy ;]

Opublikowano

Może mi powiesz że podciąganie to nie ogólno rozwojowe ćwiczenie? I na milion procent bardziej rozwija plecy niż martwy ciąg :)

NIE NIE POWIEM

Opublikowano

NIE NIE POWIEM

Piszesz kolejne głupoty w kolejnym dziale panie kulturysta.

Podciganie na drążku szerokim nachwytem angażuje prawie wszystkie mięśnie pleców. Martwy ciąg jest też nie zbędny gdyż ćwiczy ich dolny odcinek. Nie znasz się to wypierdalaj kurwo

Opublikowano

Piszesz kolejne głupoty w kolejnym dziale panie kulturysta.

Podciganie na drążku szerokim nachwytem angażuje prawie wszystkie mięśnie pleców. Martwy ciąg jest też nie zbędny gdyż ćwiczy ich dolny odcinek. Nie znasz się to wypierdalaj kurwo

Czytaj ze zrozumieniem matole , 1.Martwy ciąg angażuje całe ciało , nieuku . 2 , W powyższym poście chodziło mi o to że nie powiem , że podciąganie nie jest ogólnorozwojowe , ( Czyli że jest ogólnorozwojowe ) Coś pokręciłem ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...