Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] rankedy

Awergio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak grać na rankedach ? chodzi o wybieranie , tak jest dobrze 1. jungler 2.adc 3. support 4.mid 5.top ? czy inaczej to się wybiera

Opublikowano

Wybierasz pierwszy (znaczy chodzi mi o twój team) to pierwszy Pick albo Jungla albo Support (tak najlepiej), i potem Countrujecie ich postacie do czasu jak wybiorą supporta, jak wybiorą supporta a wy pierwszego wzieliście weźcie Junglera, i potem Countrujecie Mida topa oraz bota ^^ (W teamie stosuję tą taktykę)

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

a nie chodzi o kontrowanie ?? nie mogą skontrować mida i topa bo będzie ciężej

Zazwyczaj cioty ktore nie umieja grac pchaja sie first pickem na mida/topa.Wtedy albo zbanuja swoje kontry(wtedy powstaje pytanie co z op champami,potem sie okazuje ze przez to lose).Ogolem tez jest tak ze jest premade bot supp first pick i adc na koncu.Ludzie nie mysla o kontrach co ich czesto gubi,wazne jest kontrowanie pickow w grze,tak by latwo wygrac linie.Prawidlowo to tak powinno byc:

1.Supp

2.Jungler

3.Adc

4.Top

5.Mid

sstwc.jpg

Opublikowano

Aktualnie jestem w 2 dywizji srebra , i tam nie ma takiego czegoś jak pierwszy pick support , drugi coś tam i tak dalej ... U mnie zaczyna się spam na czacie :

(...) : Mid mid mid mid mid mid mid

(.2.) : mid mid mid mid mid mid mid

(...) ; i said first noob

(.2.) : i dont care

i tak dalej... wiec jak u mnie powiesz "mid" i jestes ostatnim pickiem to i tak trafi ci sie pajac co z 1 - 2 pickiem zajebie ci lane. Wiec nie wiem jak to jest na goldzie / diamondzie , ale na srebrze tak jest.

Opublikowano

Aktualnie jestem w 2 dywizji srebra , i tam nie ma takiego czegoś jak pierwszy pick support , drugi coś tam i tak dalej ... U mnie zaczyna się spam na czacie :

(...) : Mid mid mid mid mid mid mid

(.2.) : mid mid mid mid mid mid mid

(...) ; i said first noob

(.2.) : i dont care

i tak dalej... wiec jak u mnie powiesz "mid" i jestes ostatnim pickiem to i tak trafi ci sie pajac co z 1 - 2 pickiem zajebie ci lane. Wiec nie wiem jak to jest na goldzie / diamondzie , ale na srebrze tak jest.

Wszędzie tak jest, tyle że wyżej już nikt nic nie pisze, tylko po prostu pickują. Ci wyżej pickują to co chcą, a niżej się dostosowują.

Na soloQ kolejność pickowania niema sensu. Każdy bierze sobie to, co mu odpowiada.

Btw: Nie powinno się pickować kontr na linię, a na cały team.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego by np 1st pick zawsze szedł mida, moim zdaniem mid nie powinnien iść pierwszy bo łatwo go skontrować ale kij.

Wystarczy się dostosować, numer picka nie oznacza pozycji. z 1st picka możesz iśc na topa czy mida lub cokolwiek. Gra się tym co Ci i twojej drużynie odpowiada.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...