Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozdzielczosc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko - zrobiłem coś takiego, co klika co ileś tam sekund w pewne miejsce, wysłałem to koledze i mu nie działało, była to wina innej rozdzielczości, dało by się zrobić tak aby te pozycje myszki klikaly w to samo miejsce na kazdej rozdzielczosci? albo chociaz na 2 rozdzielczosciach? bo nie chce mi sie zmieniac tych wszystkich pozycji na 2 rozdzielczosc...-

Opublikowano

dać da ale bez sensu

musi być zawsze jakieś odniesienie u każdego innego usera na komputerze będzie to inne miejsce i musiał by DOKŁADNIE mieć tak samo wszystko

lepiej dodać opcje ustawienia miejsca gdzie ma klikać to tylko linijka skryptu więcej

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

właśnie ja się pytam co zrobić aby dodać tą opcje ustawienia miejsca gdzie ma klikać, w sensie jaka to jest funkcja, albo jak to zrobić... i dlaczego bez sensu? jak to jest bot do gry to on musi w odpowiednie miejsca klikać, a na innych rozdzielczościach klika... w miejsca gdzie nie powinien :) Chyba mnie nie zrozumiałeś, albo to ja nie zrozumiałem ciebie...

Opublikowano

@up
nie rozumiem... nie chce czegoś co sprawdzi mi aktualnie pozycje myszki, bo to juz mam, potrzebowałbym czegoś takiego, co by zmieniło, że np włączam pewną grę, trzeba nacisnąć start, u mnie naciska start, a u kolegi naciska obok start bo ma inna rozdzielczosc i tutaj mam pytanie czy da sie bez robienia od nowa all pozycji myszki zrobić coś, co by działało na wszystkich rozdzielczościach/

Wpadłem na pewien pomysł!! jak np ja mam rozdzielczosc 1920x1080, a mój kolega 1680 x 1050 to może zrobić coś takiego, że od każdego pierwszego koordynatu odejme (1920-1680) 240, a od drugiego (1080-1050) 30 dałoby tak się to zrobić? czy ta rozdzielczość inaczej działa?

Opublikowano

jak nie można zrozumieć tego co ci napisano ?

jest dokładnie to co chcesz, ustalasz sobie pozycje gdzie ma klikać wskazując tylko myszką a potem skrypt klika w tą pozycję

jak ci się nie chce użyć skryptu w ten sposób to rób sobie konfigurację dla różnych rozdzielczości co w większości przypadków będzie działało TYLKO U CIEBIE a u innych będą problemy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

to dodaj opcje gdzie ma klikać

kazdy sobie ustawi po starcie i będzie działało wszędzie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No tak, ale te cale klikniecia zajmuja 30 minut, a więc troche słabo żeby każdy musiał sobie ustawiać, bo równie dobrze jakiś tasker czy inny programik i dlatego się pytałem czy jest jakaś możliwośc aby to było na wszystkie rozdzielczości

Opublikowano

jakie 30 min ??? ustawienie zajmuje nie dłużej niz 10 s

gdzie ty tu widzisz problem użyć po starcie MouseGetPos a potem tylko dane wstawić jako pozycję klikania ?

jak nie wiesz to MouseGetPos zwraca ci koordynaty myszki x i y które sobie tylko wstawiasz

jak masz kilka pozycji tworzysz kilka odwołań do rożnych

Local $pozycja = MouseGetPos()

MouseClick("left", $pozycja[0], $pozycja[1])

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Przykładowo masz rozdzielczość 1000x500 i klikasz 1 punkt w 100x50 i 2 punkt w 230x65

Więc ustalasz sobie jedną rozdzielczość niech będzie ta 1000x1000

$true1_x = 100

$true1_y = 50

$true2_x = 230

$true2_y = 65

Następnie każdą inną dzielisz przez 1000 i 500

$now1_x = @DesktopWidth / 1000 * $true1_x

$now1_y = @DesktopHeight / 500 * $true1_y

$now2_x = @DesktopWidth / 1000 * $true2_x

$now2_y = @DesktopHeight / 500 * $true2_y

Czyli w twoim wypadku stala rozdzielczosc:

$true_x = 1024 ;rozdzielczosc u ciebie
$true_y = 728 ;rozdzielczosc u ciebie
$true1_x = 100 ;punkt u ciebie
$true1_y = 100 ;punkt u ciebie
$now_x = @DesktopWidth ;rozdzielczosc u usera
$now_y = @DesktopHeight ;rozdzielczosc u usera
$now1_x = $now_x / $true_x * $true1_x ;punkt u niego
$now1_y = $now_y / $true_y * $true1_y ;punkt u niego
Proste..

Spróbuj tego. (link do posta http://www.mpcforum.pl/topic/868386-rozdzielczosci/?p=6431710)

Opublikowano

Up może byś poczytał temat a nie dodawał tego samego co któs kilka godzin wczesniej... :angry:

Sam to przerabiałem i sobie to odpusciłem i po prostu użyłem że ustawia okno gry w lewym górnym rogu o rozmiarze ... lub zmień sobie rozdzielczość zapisz kordy , zrób tak z każdą rozdzielczoscią i potem do skryptu na początku daj @Deskop... który CI wykryje rozdzielczość i od tego będzie zależeć z którą rozdzielczością włączy się funkcja

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

No ok... zrobiłem tak jak hehe7 powiedział, a robem mnie nie rozumie... chodzi mi o to ŻE TE WSZYSTKIE MOUSEMOVE RAZEM ZAJMUJA 30 MINUT! jest sobie z 100 razy mouse move ( ja mam tak zapisane ) i kazde w innym miejscu!

Opublikowano

to już twój problem by wszystko przerobić, napisałem ci wyraźnie ktoś kto używa skryptu musi mieć wszystko tak samo jak ty ustawione na pulpicie nawet praktycznie tego samego stylu okien używać by miał tak samo jak ty jak robisz skrypt , musi się zgadzać skalowanie z rozmiarem pulpitu i programu

jeśli to strona www na dodatek musi mieć identycznie skonfigurowana przeglądarkę na rozmiar strony używać dokładnie tych samych domyślnych czcionek

tak tworzy się boty tylko do użytku na jednym komputerze dla jednego użytkownika, chcesz na innym zrób tylko dla jednej rozdzielczości okienka programu albo się baw z wieloma rozdzielczościami pulpitu i programu

dla przypomnienia zrobisz na monitor o rozdzielczości 16:9 nie zadziała na monitorze 16:10 albo 4:3 i vice versa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Up no niby tak ale nie zawsze jest inne wyjście, więc trzeba kombinować z tym co mamy.

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Jeśli bot robi to przykładowo w przeglądarce, to pewnie da się to co jest wewnątrz niej przeskalować(ctrl++, ctrl+-) i ewentualnie ustawić okno w odpowiednim miejscu.

Albo łatwiej na początku skryptu dać coś, co będzie zmieniać rozdzielczość na tą, której potrzebujesz.

Law of Revelation: The hidden flaw never remains hidden.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...