Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer czy konsola?

OlsenCraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, pewnie pomyslicie kolejny temat wywolujacy ta glupia dyskusje. Lecz mi chodzi o cos ciutek innego, a mianowicie posiadam komputer taki dosyc slaby.

Karta Graficzna : NVIDIA GeForce GT 430
RAM : DDR3 2x4GB
MOBO : ASRock N68C-S UCC
Procek : AMD Athlon II X4 640
Zasilacz jakiś noname.

I teraz moje pytanie, pozbierac kase i wydac na:

-ulepszenie kompa (ile by to wynioslo? i co musialbym wymienic?)

czy poczekac na playstation 4? (ew. mam xboxa 360 slim)

Na pewno chcialbym zagrac w nowego Battlefield (4), mam 3 i jestem zachwycony (na srednich chodzi w miare). Chce kupic tez cos z serii CoD. Lubie tez pograc w jakies mmo wiec, wolalbym kompa, ale nie wiem co wymieniac. Za pomoc daje lajki :)

Daj "Lubię to" to nic nie kosztuje

:)

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

(na srednich chodzi w miare)

20FPS ? :E

Nie ma co ściemniać ;).

A ile masz/będziesz miał kasy ? Będziesz TYLKO grał czy robił oprócz tego coś innego, co raczej wymaga PieCa ?

Opublikowano

Raczej tylko gram, rzadko kiedy cos nagram. Ale koledzy na maja konsol, tylko pc, wiec wole grac na pc ale konsole tez lubie. Czekam na dalsze wypowiedzi.

P.S. Zapomnialem napisac wczesniej, brak polskich znakow bo za duzo roboty z wpisywaniem ich na macu. (to tylko laptop nie gram na nic :P)

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

500 pln.

2x up za to co ty tam napisales na gorze to ja ps3 kupie wiec sam nie wiem. Postarajcie sie zlozyc cos do 1000zl. ok?

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

to weź takie coś:

mobo: asus h61 usb3 z allegro http://allegro.pl/plyta-glowna-asus-p8h61-m-le-usb3-gw-fv-i3083840377.html maskownice sobie kupisz :) 120 zł

cpu: intel g2020 210 zł

psu: chieftec gps-450aa-101a 50 zł

gpu: 8800GTX http://allegro.pl/sprawna-asus-geforce-8800gtx-ac-accelero-gra-i3115560524.html jeśli możesz dołóż do GTS250 http://allegro.pl/gainward-geforce-gts250-1024mb-i3109479690.html

Opublikowano

A spoko, jeszcze pojde do informatyka bo ja raczej wymienie sam wszystko oprocz plyty glownej i spytam sie go ile mnie takie cos wyniesie.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

A spoko, jeszcze pojde do informatyka bo ja raczej wymienie sam wszystko oprocz plyty glownej i spytam sie go ile mnie takie cos wyniesie.

Lepiej zrób to sam z jakimś video poradnikiem, a pieniądze dołóż do podzespołów.

Opublikowano

A moglibyście ułożyć według ważności co wymienić po czym? Bylbym bardzo wdzieczny, poniewaz nie byloby mnie stac na kupienie wszystkiego od razu. Chcialbym tak po troche. Tylko jest jeden problem, moj zasilacz jest nad stacja dyskow i jak sie przygladalem to od niego pelno kabli odchodzi. Jak chcecie to dam fote. Kiedys dowiedzialem sie ze to sie chyba ibox nazywa czy cos w tym stylu.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

czyli najlepiej kupić płytę główną, a potem resztę? Co najpierw karta graficzna czy procesor?

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

HAHAHA ja mam lapka i mi ciągnie na full 1920/1080 CoD 3:d

Bo ta gra nie ma żadnych wymagań ? :F

Ja tu mówię o Crysis 3/BF3/FC3/AC3 itp itd.

@UP Nie bierz vertexów, w tej cenie ma 7750.

Opublikowano

Aha ok. Sprawdzalem jeszcze raz moja karte graficzna i nie jest to nvidia gt430 tylko palit gt 430 ona ma 1gb jest ddr3, to az taka roznica ddr3 a ddr5 ? Bo nie znam sie nad tym az tak bardzo. Ona ma (chyba) 128 mb przepustowosci czy czegos tam. To do 200- 300 zl jaka karte brac? Raczej zalezy mi na nowej.

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Nie ale chociażby chcę aby Battlefield 3 czy Medal of Honor Warfigter nie ścinały mi się tak często a SimCity (to nowe) nie chodziło z opóźnieniem...

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

W najbliższym czasie dam rade załatwić sobie radeona hd 6770 jak mowicie jest to dobra karta?

db907992c1e9c38a.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...