Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki procesor pod serwer bukkit 3-5 slotów VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, po dość bardzo długim czasie wracam do MC, a że nie zajmowałem się serwerami do mc już ponad pół roku to mi się zapomniało. A chcę pograć z kumplami na 5 slotowym serwerze.

Czy 800Mhz pod sam serwer wystarczy (pamiętajmy że to nie jest serwer uruchamiany na starym kompie, tylko na dość mocnym procesorze w którym mogę dać pod zadanie serwera mc około 800Mhz) ?? A i oczywiście 5 slotów cały czas nie będzie zajęte tylko tak około 2 max 3.

---------------------------

EDIT:

A szczerze to nawet nie muszą być 5 slotów, 3 wystarczą. A i mi chodzi o serwer bukkit a nie jakiś tam inny.

Opublikowano

Wiesz co ten 800 mógł by wysterczać ale ram wchodzi w rachubę odlicz sobie po 40mb na slot..

Nie reklamujemy kanałów YT.

Opublikowano

to spoko bo np mineserw daje po 32 i lagów nie ma, a co na 5 slotów daje 320mb, ja mam jakieś 450 więc spoko i dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Procek 800MHz i serwer MC.

Beka. xD

Minimum, to jakiś 2 rdzeniowy Core Duo. ;)

Na takim 800MHz nawet przeglądarka się tnie, a co dopiero serwer...

To już lepiej za 5zł kup sobie 3 sloty w CraftServe. :P

5465845486.png

Opublikowano

@Risen naucz się czytać

On napisał że da 800 Mhz na sserwer a pc ma więcej (facepalm)

@Topic powinno wystarczyć

"Żyje by grać, gram by żyć" - Oto moja dewiza

Opublikowano

Polecam ci Plan 1.

hostinger.pl/hosting-vps

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Procek 800MHz i serwer MC.

Beka. xD

Minimum, to jakiś 2 rdzeniowy Core Duo. ;)

Na takim 800MHz nawet przeglądarka się tnie, a co dopiero serwer...

To już lepiej za 5zł kup sobie 3 sloty w CraftServe. :P

Tylko, że to jest serwer minecraft a nie komputer na którym będziesz oglądał filmy, grał w gry itd... 800 mhz pod sam serwer wystarczy jak ma być to 5 slotów. Oczywiście, zależy czy chcesz pluginy na niego wgrywać. Pod 5 slotów bez pluginów spokojnie wystarczy. Przeciętna konfiguracja pod 10 slotów to 1.5 ghz jedno rdzeniowy procesor i 0.6 gb ram.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...