Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - błędy po 1.5 !

TenStylOdLajka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od czasu, gdy zrobiłem update w Mc, mam straszne lagi na każdym serwerze, dziwne kropeczki itd.

MineCraft był czysty niemodowany, od razu Minecraft.net <- nic nie pomogło.

Teraz mam tylko Optifine. Proszę nie pisać postów typu: Zaktualizuj Jave, może to sterowniki ?, to przez to że masz Faithfula!( Bez Faithfula też to jest ) lub innych tego typu postów. Chcę pewną i sprawdzoną odpowiedź.

Lagi są straszne nie da się grać, błędy w grafice. NIC NIE INSTALOWAŁEM, NIC NIE ZMIENIAŁEM PROBLEM POJAWIŁ SIĘ GDY ZUPDATEOWAŁEM MINECRATA na 1.5! ŻADNE REINSTALLE I TEGO TYPU RZECZY NIE POMAGAJĄ!

Będę nagradzał lajkami!

SS przykładowego błędu:

03802050553306571616.png

Opublikowano

Nie martw się, nie tylko u Ciebie taki błąd występuje. U mnie niestety też coś takiego jest, ale się tym nie przejmuje.. Kwestia przyzwyczajenia ;)

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

Spróbuj przeinstalować sterowniki do karty graficznej, to najpewniej może pomóc.

Dodatkowo aktualizacja Javy.

A moze sprobuj przeczytac, potem probuj pomoc ( Spamowanie tego w kazdym pytaniu raczej nie jest pomoca ) ;f

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

Nie wiem czy to jest błąd, ale napiszę. Po updacie Minecrafta zaczął mocno haczyć się teren wokół spawna. Ok. 50 kratek od niego wraca normalna ilość FPS. Dodam, że serwer posiada 3 mapy i tylko na spawnie są takie ściny.

Opublikowano

W 1.5 wprowadzono nowy system oświetlenia, który powoduje wiele problemów.

Po prostu zmień smooth lighting na minimum. Powinno pomóc.

Wysłane z mojego Note 2.

Opublikowano

Erni...

Ja wiem chyba ;)

Ty, jak mi się wydaje masz Faithfula na 1.4.8 (Patrząc po wyglądzie skrzyni)

Musisz go zapdejtować (lol) na 1.5!!!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawe.... mi skoczyło do 190 fps na far max grafikę i 4gb ramu o.O

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...