Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pustyna Luneta Snajp.

F3aRek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam lunetę snajp. RangeAce z zestawu JTiger i zastanawiam się, czy próba wylosowania pustynnej ma sens ? Czy lunety te różnią się czymś, oprócz widoku w trybie celownia(kreski w RangeAce, kropka w pustynnej)? Proszę o podpowiedź. I jeszcze jedno pytanie odnośnie SKS'a. Jaką taktykę strzelania obrać ? Strzał "wyłączenie" celownika i ponowne przybliżenie (tak jak w l96a1) czy strzelanie oddanie strzału,ogarnięcie rozrzutu i ponowny strzał, ale bez "wyłączania" celownika ?

Opublikowano

Te dwie lunety nie różnią się niczym oprócz wygłądu celownika i kolorem lunety:Range Ace-Czarna Desert Balistic Scope-Żółta, Przybliżenie mają takie same.

W SKS'IE po prostu po strzale ogarniasz rozrzut i strzelasz aż nie zabijesz, przynajmniej ja tak robię:P

Gdy siadasz przed kompem, przy drzwiach do pokoju zastawiasz minę claymore, by nikt ci nie przeszkadzal

37be2935.png

Opublikowano

Pustynna jest o niebo lepsza od zwyczajnej, bo jest bardziej intuicyjna.

Na tych pieprzonych krechah nie da się heda ustrzelić, a tu za każdym razem wchodzi.

Co do SKS, to pierwszy raz taką głupotę słyszę...

Normalnie napieprzasz, nie ma to takiego DMG jak l96, żeby nim tak napieprzać.

To, że nie ma tego przeładowywania w SKSie to jest jego plus, a nie sobie życie utrudniać.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Co do SKSa to oddalanie nie ma żadnego sensu.

Co do lunety - nie używałem pustynnej, ale grałem tą z JT... Jedyny plus to przybliżanie, ale nie zawsze się przydaje... Czasem utrudnia grę, jak zapomnisz oddalić. Już nawet standardowa jest wiele lepsza, tak jak @UP pisze przez te kreski nie da się trafić heda. Widać po moich statach, miałem 51% celności M24 bez dodatków, a L96 z JTiger - 40. Teraz zamontowałem zwykłą i wszystko wraca do normy.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

To zależy od gustu jaką lunetą ktoś lubi grać ja osobiście używam Range Ace bo Pustynnej nie mam ale nie narzekam bo mi heady nie wchodzą bo się przyzwyczaiłem do Range Ace...
Mam zamiar skusić się na Pustynną żeby rzeczywiście zobaczyć czy jest tak jak piszę surasmen

Gdy siadasz przed kompem, przy drzwiach do pokoju zastawiasz minę claymore, by nikt ci nie przeszkadzal

37be2935.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...