Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Ubrania/dodatki i ich wpływ na gre

Tigerxy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

battlefield-play4free.jpg

Odkryłem na początku,że wpływ na grę mają dodatki typu dodatek1 i dodatek2 robiłem testy i wszystko mi potwierdzało,ale myślałem,że tylko te dodatki wpływają,więc poszedłem dalej w testy i ubranie/strój także ma wpływ na grę,a mianowicie co wpływa na grę poprzez rożne zmiany strojów szybsza reakcja w bok gdy widzimy rpg w jednej kombinacji setu miałem problem z omijaniem rpg jak leciał mi na wprost i go widziałem zmieniłem inny komplet stroju jak i dodatków teraz mi to wychodzi ucieczka w bok,ale to nie wszystko z każdym różnym setem jest inna reakcja lepiej się skacze,mniejszy odrzut broni czyli lepsza celność/mobilność,zmniejsza odrzut z biodra jak i w trybie celowania.W trybie celowania z celownikiem m145 można lepiej zauważyć różnice gdyż mamy bardziej precyzyjne zestawienie widoczności i widać jak nam mniej skacze ten celownik na dalsze dystanse przekłada się to,że mniej stracimy ammo po drodze gdyż amunicja poleci lepiej odrazu w wroga czyli mamy lepszą trafność nie chybiając w inne strony,bo jak wiadomo im gorszy odrzut to i gorsza celność i pociski latają w różne strony i czasem zamiast w wroga pociski przelatują obok wroga nie zadając dmg...

I kto by powiedział,że niby głupie "wizualne stroje jak i dodatki" mają takie znaczenie...

Trzeba pamiętać każdy inny strój,dodatek itp. ma znaczenie sam się teraz przekonałem

W sumie się zastanawiałem czy podzielić się z tym z wami czy zostawić to dla siebie i mieć przewagę,ale zdecydowałem,że z wami się z tym podzielę :P

Jak narazie udało mi się zrobić mały odrzut broni jak z laseru strzelając z Qbb i to uwaga bez kolby nemezis,a wszystko to przez zmiany strojów i dodatków.

Kto wie może i można zrobić jeszcze lepiej,ale niestety nie mam większości strojów jak i dodatków może da się jeszcze lepiej ułożyć...

I przecież było wiele zapytań co dodatków co dają stroje itp i przecież padały odpowiedzi,że nic,a tylko wizualnie,ale nikt nie wziął pod uwagę przecież kombinezonu przeciw przeciążeniowego latając myśliwcami niwelowało nam na wyższym pułapie drgania .I tu już powinno dać nam do myślenia,że inne dodatki/stroje też coś mają na rzeczy...

Ps.I nie jest to jakiś efekt placebo ponieważ zacząłem napierdalać w snipera który stał prawie,że jak kołek i nawalałem trzymając lpm bez puszczania i w jednym secie nie zadawało dmg,bo przy tym latało bardziej w różne strony broń,a jak zmieniłem inne sety to inaczej broń się zachowywała.

I uwaga nie zmieniałem setów w broni,dodatki w broni miałem cały czas te same zmieniałem tylko i wyłącznie wygląd żołnierza.

Nie które dodatki jak się dobrze połączą to dają nam niezłego kopa,ale jeszcze nie jestem w stanie wymienić dokładnie,bo wystarczy wymienić jedną rzecz i już jest po ptokach.

Wiadome jest,że nie które dodatki strasznie nam psują ruch broni.I nie wiem czy te dodatki ubiorów łączą się jakoś z dodatkami broni.

Bo jeśli by się łączyły z dodatkami broni to każdy jak ma inny set w broni to wtedy też inaczej dodatki trzeba byłoby zastosować ubioru całego.

Ubrania/Dodatki i Opisy:

312.pngPlecak chirurga polowego

Dodaje większy odrzut w (róźne)* strony,ale nie znosi tak na prawo*.

Plecak bojowy Spectre SO

45.png

-Dodaje nam większą szybkość,szybciej reaguje nam żołnierz,ale pomimo szybkiej zwinności to nie dla mnie gdyż przy celowaniu zbyt szybko mi reaguje na ruchy co nie nadarzam na kontrole odrzutu wole jak mam wolniejszą reakcje szybkości co do celności.Zależy kto jak lubi.

Poza tym przy takim speedzie łatwiej jest nam gdzieś wskoczyć na wyższą wysokość.

Minus tutaj to szybkość ruchu przy celowaniu,gdyż na dalszym dystansie ciężej nam okiełzać broń ponieważ łatwiej się chybia.Także tutaj będzie zależne kto jaką ma broń,myszkę jak i podkładkę.

Zestaw do oceny stanu zdrowia

313.png

Niski/nie duży odrzut z broni,ale za to dłuższy czas celności (ppm).

Mundur dżunglowego wojownika

361.png

-Troszkę nam odejmuje odrzut z broni,ale nie mamy mobilności jak w innych mundrach do szybkiego zwiania w bok itp.

Czyli nie jest taki żwawy,ale zły taki też nie jest dobrze nam się kamufluje.

W dżungli czy na basrze/omanie koło ciemnego budynku.

Opublikowano

Niektóre kompletne zestawy ciuchów dodają jakieś tam efekty...

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Chciałem nagrać wam to frapsem,lecz fraps nie na mój komp gdyż wtedy w bf spadają mi fps(y) co przekłada się na gorszą wydajność/gorszą płynność,więc bez płynności tego nie ujrzycie.Dlatego musicie sami osobiście to zobaczyć.

Opublikowano

Dobra.

Wszystko fajniej, ładnie, ale jednak liczyłem, że podzielisz się co daje co.

Ja jak będę miał czas to pobawię się tym, bo na sniperze mam prawie wszystkie możliwe stroje.

Może wymień te, co niwelują odrzut (może i są zwiększające zasię? :P)

nwm, jak będę miał czas, to to sprawdzę dokładniej.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Tak mnie to zaciekawiło że sprawdziłem.

Na medyku z MG36 po założeniu dodatków 1 i 2 rzeczywiście zmniejszyło odrzut.

Nie wiem jakim cudem ale dobree to :>

Opublikowano

Hmm... Ja na szturmowcu mam Famasa z nemesis + Kreftdjur, i kiedy kupiłem strój wojsk polskich zwiększył mi się jakby odrzut... Dotąd jak kucałem to na 50 metrów mogłem ciągnąć serią, a teraz tak po 4 pociski, bo odlatuje w górę i w lewo. Myślałem, że to tylko wrażenie, ale jednak...

Ale mundur będę i tak nosił, niech wiedzą jak grają Polacy :D

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Cóż tak jak pisałem nie jestem w stanie określić tak wszystkiego,bo raz nie mam dużo rzeczy no i dwa wystarczy wymienić 1 element,a już nam wszystko psuje,bądź polepszy.

Także nie opisywałem co zakładam co zmieniam,bo to trzeba po testować.Jedną rzecz jak zmieniłem to albo mi polepszyło,albo mi jeszcze gorzej pogorszyło niż jak miałem.

Dlatego też założyłem dyskusje,bo jakby nie było więcej osób sprawdzi każdy ma inne dodatki,stroje i jest wiele osób wtedy do sprawdzenia.Także nie miejcie pretensji cieszcie się,że ogólnie rozpocząłem dyskusje na ten temat,bo i tak wiele osób było przekonanych,że to tylko wizualnie i nic to nie daje.

I narazie jest mi ciężko określić,który dodatek co kompletnie daje jedno jest pewne,że wszystkie te dodatki coś dają.

Ciężko będzie nie które rzeczy tak na oko określić,bo nie wiadomo co z czym tak naprawdę je i łączy.

Dopiero zobaczyłem wielką różnice pomimo tego,że mam pkt do um.na szybkie wspinanie i jak miałem inny dodatek1 to nie wchodziło mi na drabinki tak szybko jak przy dodatku1 Plecaku bojowym Spectre SO dopiero wtedy poczułem moc szybkiego wspinania się żołnierza.

W każdym bądź razie w tych całych wdziankach są rożne plusy jak i minusy czyli tak jak to bywa przy dodatkach do broni.Tyle,że w dodatkach do broni przynajmniej wiadomo o co biega,a w tym przypadku idzie się na pałe dopóki się nie odkryje i nie założy,ale też nie wiemy co z czym łączyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...