Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe Konto , Nowe Elo.

Screatio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam pytanie, czy opłaca się wbijać od nowa 30lv aby zacząć grać rankedy ?

Tzn jeżeli wygrał bym te 10 gier , wbił bym się do srebra odrazu?

U2NyZWF0aW9fX19ldW5lX19fMzA3X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fN19fX25vbmVfX18yMUZGRkZfX19zb2xv.png
Opublikowano

Może i zagra lepiej cały czas noob team i dlatego jest słabo znam to uczucie ;f gram na pbe i na normalu na eu ne mam 16lv ;p i takie noob teamy że cały czas lose ja mam staty 21/2/11 kolega 15/0/4 a reszta teamu tak : 0/1/2 , 0/4/8 itd. itp. ehh ja bym nie wbijał od nowa lv nawet 1 raz nie potrafie wbić ;] na pbe mi się dobrze gra i szybko się ucze ;] a mam nawet konta dla kolegów jak by chcieli grać więc polecam albo tutaj się wybić albo grać na pbe

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Jak się postarasz to pewnie byś wskoczył do silvera, ale różnie może być. Poza tym znowu męczyć się z wbijaniem 30 lv to strata czasu. Lepiej znajdź sobie kogoś do duo na rankedy i razem rozwalajcie gry jeżeli jesteście na tyle ogarnięci. Takim sposobem prędzej wygrasz rankeda, bo wiesz, że razem ze znajomym dacie radę. Ja bym został na tym starym i ciągnął to elo, no chyba, że już naprawdę jest tam tak tragicznie, że jesteś zdesperowany do wbijania 30lv na nowym koncie i tam grać rankedy.

Opublikowano

Przy 10 winach można nawet do IV - III silvera wbić.

Ale nie warto, nie dość że lvl się długo wbija, to jeszcze czeka Cię żmudne zbieranie ip na champów i runy.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Może i zagra lepiej cały czas noob team i dlatego jest słabo znam to uczucie ;f gram na pbe i na normalu na eu ne mam 16lv ;p i takie noob teamy że cały czas lose ja mam staty 21/2/11 kolega 15/0/4 a reszta teamu tak : 0/1/2 , 0/4/8 itd. itp. ehh ja bym nie wbijał od nowa lv nawet 1 raz nie potrafie wbić ;] na pbe mi się dobrze gra i szybko się ucze ;] a mam nawet konta dla kolegów jak by chcieli grać więc polecam albo tutaj się wybić albo grać na pbe

Bo oczywiście w przeciwnej drużynie w Bronze są pro playerzy z platyny... Skoro grasz z kolegą to jeszcze łatwiej powinno się carrować gry

Opublikowano

Jakbys wygral te 10 meczy, co jest niemozliwe :D trafilbys do Silver IV/V/III. Jezeli masz stare konto to probuj sie wybic bo szkoda marnowac czasu..

Opublikowano

Stare konto na EuNe poszło na allegro ;p

Zamierzam zagrać od nowa na Wescie , bo gówna z krajów Europejskich potrafią być wk0rwiające.

Myślę że hamerykanie prosami nie są, aczkolwiek powinno być trochę lepiej.

U2NyZWF0aW9fX19ldW5lX19fMzA3X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fN19fX25vbmVfX18yMUZGRkZfX19zb2xv.png
Opublikowano

Przy 10 winach można nawet do IV - III silvera wbić.

Ale nie warto, nie dość że lvl się długo wbija, to jeszcze czeka Cię żmudne zbieranie ip na champów i runy.

Ja wygrałem 7 na 10 i wbiłem do srebro 2.

Opublikowano

Stare konto na EuNe poszło na allegro ;p

Zamierzam zagrać od nowa na Wescie , bo gówna z krajów Europejskich potrafią być wk0rwiające.

Myślę że hamerykanie prosami nie są, aczkolwiek powinno być trochę lepiej.

West to jest Europa nadal. Żeby grać z amerykanami musisz założyć konto na NA. Co do srebra ,jeśli byłeś na bronze to i tak będziesz po jakimś czasie z nimi grał skoro masz problemy z wbiciem srebra.

Opublikowano

Nie oplaca ci sie robic nowego konta, ze wzgledu na championy. Pewnie sporo czasu poswieciles na ich kupno ( lub kasy jesli kupowales za RP ) tak samo pewnie z runami. Po co robic nowe konto zeby kupowac te same postacie? Graj na tym duo z ogarnietym kolega. A co do drugiego pytania to spokojnie z 10 wygranymi rankedami bys byl w srebrze jak nie zlocie.Ja wygralem 6 na 4 i bylem srebro 4. :) Pozdrawiam ;p

Opublikowano

@up Jacob? :D Patusie.

Nie oplaca sie robic nowego konta ;c tak jak upy powiedzieli strata czasu na champy , runy ;cc

Nie oplaca ci sie robic nowego konta, ze wzgledu na championy. Pewnie sporo czasu poswieciles na ich kupno ( lub kasy jesli kupowales za RP ) tak samo pewnie z runami. Po co robic nowe konto zeby kupowac te same postacie? Graj na tym duo z ogarnietym kolega. A co do drugiego pytania to spokojnie z 10 wygranymi rankedami bys byl w srebrze jak nie zlocie.Ja wygralem 6 na 4 i bylem srebro 4. :) Pozdrawiam ;p

To fajnie że czytacie cały temat :)

Napisałem jak BYK że konto poszło na allegro, ale ok , bede grał na nim dalej ...

• 1 rok później...
Opublikowano

Tak naprawde wystarczy wygrać ostatnią gre czyli 10 ale caly pic polega na tym by ja zagrać z premade minimum gold 3 to silver 5 masz gwarant nawet za lose
taka sama taktyka jest na 3v3 czy 5v5 

oczywiście do tego wszystkiego dochodzi jeszcze MMR i kilka innych składników moja rada nie flamić i nie dostawać raportów bo za (słaby gracz dostajesz słabszych graczy dywyzji to sie nie tyczy tylko normal game oraz ranked pierwsze 10)

wiec reasumując znajdz dobrego team partnera chociaż na jedną gre który ma duży MMR oraz ma duży poziom ELO
sam to testowałem na własnej skórze na EU W znajomy platyna 2 zagrał ze mną jednego co prawda lose ale wbiłem sie do plat 5
miałem 8/10 

czemu musi być kolega bądź przypadkowa osoba taka 
bo będąc w kolejce znajdzie graczy z wysokim ELO znacznie wyższym od twojego 
i to sie jakoś tam przlicza niestety nie wiem jak RIOT nie poda tego by było by załatwo

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Tak naprawde wystarczy wygrać ostatnią gre czyli 10 ale caly pic polega na tym by ja zagrać z premade minimum gold 3 to silver 5 masz gwarant nawet za lose

taka sama taktyka jest na 3v3 czy 5v5 

oczywiście do tego wszystkiego dochodzi jeszcze MMR i kilka innych składników moja rada nie flamić i nie dostawać raportów bo za (słaby gracz dostajesz słabszych graczy dywyzji to sie nie tyczy tylko normal game oraz ranked pierwsze 10)

wiec reasumując znajdz dobrego team partnera chociaż na jedną gre który ma duży MMR oraz ma duży poziom ELO

sam to testowałem na własnej skórze na EU W znajomy platyna 2 zagrał ze mną jednego co prawda lose ale wbiłem sie do plat 5

miałem 8/10 

czemu musi być kolega bądź przypadkowa osoba taka 

bo będąc w kolejce znajdzie graczy z wysokim ELO znacznie wyższym od twojego 

i to sie jakoś tam przlicza niestety nie wiem jak RIOT nie poda tego by było by załatwo

Kolega ma rację, ale pisze tak, że ciężko domyślić się o co może mu chodzić. Ja z kolegą grałem kontami kumpli 10 pierwszych rankedów, zrobiliśmy 8/10 i wrzuciło nas do Gold V. Na sam koniec nam losowało Gold 1/2 i Plat 5, wystarczy że będziesz dobrze grał.

Teraz jest ważne, jakiego masz skill'a, podejrzewam że skoro chcesz zakładać nowe konto to jest krucho - podaj swoją dywizję. Jeżeli Brąz 2/3/4/5, to nie licz na to, że wygrasz chociażby 5 meczy, bo jeżeli wygracie/wygrasz w kolejnym meczu dostaniesz lepszych przeciwników, co poskutkuje tym, że prawdopodobnie ich nakarmisz i przegrasz grę. W związku z czym wylądujesz prawdopodobnie w Brązie.

Specjalnie sprawdziłem dzisiaj z kumplem stare konto - otóż zrobiłem na nim 0/10 w pierwszych 10 grach, ale MMR z poprzedniego sezonu zadziałał tak, że wrzuciło mnie do silver 5 ( poprzedni sezon - srebro 3, grałem przeciwko gold 1-3 każdy mecz -.-), postanowiłem sprawdzić, ile dostane LP, więc zagrałem z kolegą Plat 1 90+LP i wygraliśmy 2 mecze, miałem 52LP, następnie kolega przeskoczył na inne konto w Goldzie i wygraliśmy kolejny mecz, o dziwo dodało mi 48LP wrzucając od razu do serii... Później 2 mecze i Silver 3. Dążę do tego, że jeżeli masz kolege w Plat 2+ to zagraj z nim Duo, prawdopodobnie wygracie (będziecie grać na Gold/Plat, więc da radę wycarrować), więc Twoje MMR niesamowicie wzrośnie, dzięki czemu, jeżeli nawet przegrasz resztę gier, znajdziesz się w Silver 3+ (napisałem to samo co kolega z cytatu, tylko że potwierdziłem na własnym przykładzie).

h6IduA1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...