Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bukkit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Dzisiaj miałem problem z mc , nie mogłem go odpalić , pomógł reinstall javy , teraz mam problem z bukkitem klikam po 20 razy i nic chyba coś znowu z jawą , próbowałem reinstallować ponownie i nic miałem wtedy Jave 6 , usunołem ją i zainstalowałem 7 , i nadal (server z minecraft.net działa bez zarzutów )tylko ten bukkit nie chce ;c Pomoże ktoś :c ?

Opublikowano

Witaj, Excalibur-ZZZ

Dokładniej o jaki problem chodzi? Serwer bukkit nie odpala się, czy są jakieś inne problemy? Może pisze, że nie odnaleziono scieżki javy, ewentualnie bukkitu?

Daj znać i opisz bardziej swój problem.

Pzdr, LeeSinor :)

8372383248.png
Opublikowano

Chodzi oto gdyż pliczek o nazwie np. :craftbukkit-1.4.7-R1.0 po kliknięciu nie rozpakowywuje plików takich jak server.properies , plugins itp , żadnej reakcji , pobrałem gotową paczke odpaliłem plik o naziwie : gotowiec uniwersalny.bat i wyskoczyło takie coś : (załącznik)

bez tytułu.bmp

Opublikowano

Witaj ponownie, Excalibur-ZZZ

Być może błąd leży ze strony javy. Proszę zainstaluj do najnowszej wersji javy, oraz przenieś bukkita na inny dysk. Jeżeli problem nie ustępuje, spróbuj zedytować plik bat (plik uruchamiający serwer .bat) i zobacz czy ścieżki zgadzają się. Być może scieżki się nie zgadzają, z poprawym miejscem instalacji javy. Daj mi znać, jeżeli już sprawdziłeś podane czynności.

Pozdrawiam, LeeSinor.

8372383248.png
Opublikowano

Ten serwer masz na VPS / Hosting / Hamachi ?

Zajmuję się Konfigurowaniem Spolszczaniem Pluginów, Spolszczniem Komend. Uczę się pisać pluginy.

Chetnie pomagam w tworzeniu serwerów minecraft.

Hxn.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...