Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile fps?

TDr

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Jeśli nie ten dział to sorry. Nie nabijajcie sobie postów tylko zgłoście do moda, żeby przeniósł do dobrego...

Do rzeczy: Ile fps max wyciągnie mi minecraft?

RAM: 4Gb DDR2

PROCESOR: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+ 2.21GHz

GRAFIKA: nVidia GeForce 9400GT 1GB

DYSK: 340GB

SYSTEM: Windows 7 64bit

Uczeń
Opublikowano

ok, na razie wyciąga 80-110, a przy nagrywaniu spada do 30-20, czasami nawet do 15 :( jak to poprawić? nagrywam frapsem.

Opublikowano

Witaj, TDr

Fraps ma swoje dobre i złe strony. Każdy program wymaga czegoś mocniejszego, czasem czegoś słabszego. W tym wypadku (według mnie), przyczyną spadków FPS, mogą być złe ustawienia. Proszę, podaj nam tutaj ustawienia Fraps'a, oraz ustawień graficznych Minecraft'a. Inną przyczyną, może być obciązenie pamięci RAM'u. Porównaj ile masz wykorzystania pamięci RAM'u w grze bez włączonego Fraps'a, a później z włączonym Fraps'em. Postaram się pomóc z całej mojej mocy, lecz muszę mieć więcej informacji na temat twojego problemu.

Pozdrawiam,

LeeSinor :)

8372383248.png
Opublikowano

Możesz też przejść do tematu "Optymalizacja Minecrafta" (dużo tego na MPC, poszperaj), i wykonać wszyskie instrukcje zawarte tam. To powinno zwiększyć Ci ilość FPS'ów ;)

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

ja mam o połowę słabszy i 100 fps na serverze 200 - 300 nieraz się trafi upewnij się czy nie masz steam lub skype w tle dużo pamięci biorą ;)

eJwrNjPUy83MSy1OLSrTSy3lMrIwMTXmCigrcC5K

Kup serwer! Obydwoje dostaniemy promocje!

s61.mineserv.eu:28453 Serwer Only PvP + Sniper! Zapraszam 1.5.1!

Uczeń
Opublikowano

Mam optifine, odległość widzenia normal, wszystkie ustawienia raczej domyślnie, bo nic nie ruszałem :P

Mój texturePack to Faitfull 32x32

Minecraft zużywa maxymalnie 1024MB ram, gdyż tyle jest domyślnie, bo jak chciałem dodać to wywala jakieś błędy :(

Czyściłem Malware Bytes i wykryło 1 wirus

Zamiast skype używam TS3

Normalnie RAM jest używany <10%

Może to wina Frapsa, macie jakiś lepszy program do nagrywania filmików z gier?

Opublikowano

TS3 też dużo bierze. Niestety. Ja mam ciut lepszego kompa (więcej ramu i lepszy procek) i mi wyciąga 60FPS przy 64x64 (TexturPack) a 40FPS mam przy nagrywaniu (Fraps, niestety pirat). Jeśli chcesz podbić FPS w Optifine jest opcja 'FPS'. I zmień '120FPS' na 'Max FPS'. + możesz wyłączyć chmury. Komputer odczuje trochę świeżości.

Uczeń
Opublikowano

Mam tam zaznaczone MAX FPS, a chmury przed chwilą wyłączyłem :P Textury dużo biorą bo z 64x64 miałem 40fps a z 32x32 już 60-80 :P

Uczeń
Opublikowano

zależy mi na tych teksturach, bo one wyglądają o niebo lepiej niż 8x8 :P Znacie jakiś programik od nagrywania o mniejszym zużyciu RAM?

Opublikowano

Poszukaj "Action!" Wypróbuj próbną a potem poszukaj jakieś piraty. Pirat a oryg. Nic nie zmienia.

Wysłane z mojego GT-I5800 za pomocą Tapatalk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...