Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][Bukkit][Mój plugin] Informator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Informator

Mój plugin - Autorski

Legalny

TuT z instalacją i obsługą

Tylko tu!

Witam was wszystkich! Dzisiaj chciałbym wam zaprezentować mojego autorstwa plugin o nazwie Informator.

Co on umożliwia?

Plugin pozwala na stworzenie komendy oraz dodania tekstu do komendy, który ma być wyświetlany po napisaniu tej komendy.

Konfiguracja

Konfiguracja jest bardzo łatwa! Przykładowy plik:

give me op    no!
/help	======HELP======
/help	1. You can't griefing
/help	2. You can buy vip
/help	next page: /help 2
/help 2	&2Help - page 2
/help 2	anyperm.vip	======HELP VIP=====
/help 2	anyperm.vip	show this msg, who has permission "anyperm.vip"
you stupid	really?

Powyższy config daje nam:

po napisaniu wiadomości 'give me op', wiadomość ta nie wyświetli się, a nadawca otrzyma treść 'no!'

po napisaniu komendy /help, nie ujrzymy pomocy ze strony bukkita, lecz zobaczymy:

=====HELP======

1. You can't griefing

2. You can buy vip

next page: /help 22

po napisaniu komendy /help 2 wyświetli się:

Help - page 2 (tą linię może zobaczyć każdy - nie wymaga uprawnień)

====== HELP VIP ====== (tą linię zobaczy tylko gracz, który ma uprawnienia do anyperm.vip)

show this message, who has permission "anyperm.vip" (to podobnie jak z linią help vip - wymaga uprawnienia do anyperm.vip)

Po napisaniu wiadomości: 'You stupid', nadawca ujrzy 'really?' i dodatkowo nikomu nie wyświetli się wiadomość nadawcy, czyli 'You stupid'

1. Więc najpierw piszemy komendę lub wiadomość do napisania przez gracza (np. /help).

2. Potem klikamy na przycisk TAB

3. Piszemy, jakie chcemy dać permission i dodajemy znowu TAB (to nie jest potrzebne, jak nie damy permission, to każdy gracz może zobaczyć wiadomość)

4. I na koniec piszemy wiadomość (można z kolorami, np. &1 lub &2 itp.)

Jeżeli do wiadomości każdy ma mieć uprawnienie, to możesz ominąć całkowicie punkt 3

Instalacja:

Instalacja bardzo łatwa.

1. Pobieramy najnowszą wersję z listy http://dev.bukkit.org/server-mods/informator-informer/files/

2. Przenosimy plik do folderu /plugins/

3. Uruchamiamy serwer

4. Powinien nam się utworzyć folder /plugins/informator/ wraz z plikiem plugin.txt

5. W pliku plugin.txt ustawiamy nasze wiadomości (to jest nasz config)

Wydaję mi się, że nie jest trudna instalacja oraz konfiguracja! Zapraszam do pobierania, komentowania oraz lajkowania! W razie trudności lub jakiś problemów piszcie w komentarzach lub na moje PW!

Opublikowano

Plugin bardzo dobry, używam go od dłuższego czasu. ;)

A to na pewno Twój plugin? :P
Widziałem go na polskiej stronie bukkita. ;-)

5465845486.png

Opublikowano

Nie jest to twój plugin oszuscie:)

Już był na mpcforum:)

PS.

xxx

To jest w pełni mój plugin! Jest napisane na bukkitice: "barwnikk, Autor, Manager". A jak to ci nic nie mówi, to otwórz plik informator.jar winrarem, drugim przyciskiem na plugin.yml i podejrzyj plik. I co widzimy? A widzimy to:

name: Informator
version: 1.1
author: barwnikk
main: me.barwnikk.bukkit.informator.Informator
www: http://dev.bukkit.org/profiles/barwnikk/

Plugin bardzo dobry, używam go od dłuższego czasu. ;)

A to na pewno Twój plugin? :P

Widziałem go na polskiej stronie bukkita. ;-)

Tak, to napewno mój plugin. Co do InfomatorX (http://dev.bukkit.org/server-mods/informator/, kopia mojego pluginu) został zgłoszony do usunięcia (widać już, że nie ma przycisku Download).

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Oszukista..... ZAMKNĄĆ TEMAT

Na jakich podstawach stwierdzasz, że to jest malware czy tam kopia innego? Sobie nie pozwolę, aby ktoś umieszczał pluginy na tym forum i zgarniał like za mnie. Jeżeli uważasz, że to malware lub kopia innego pluginu, udowodnij to. Wyraźnie dałem w pliku plugin.yml: "author: barwnikk".

Jeżeli nie działa, to najwyraźniej zła konfiguracja. Mam wolne miejsce w skrzynce na tym forum, jak i na dev.bukkit.org. W przypadku niedziałaniu lub bugów, prosiłbym o zainstalowane pluginy, config Informer oraz fragment z konsoli z błędem, o ile jest (jeżeli występuje wyraz Exception, może być ukryty, np. ClassDefNotFoundException, NullPointerException, proszę o przesłanie tych fragmentów aż do ostatniego 'at ...', zazwyczaj składa się po 5-30 linijek).

@2up rozumiem to, ale dzięki temu możesz utworzyć fajną pomoc,np. gracz pisze /vip i ma informacje, jak kupić vip itd.

Opublikowano

lol.

ludzie zwykle uzywaja TYLKO /rules i zmieniaja to na /stone/drop

a co do tematu to jest BARDZO nieczytelny i niezrozumialy

Opublikowano

Mi niedziala na 1.5.2 Ale niejestem pewien czy to twoj plugin

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na jakich podstawach oceniacie, że nie jest to mój plugin, gdy:

jest mój podpis w pliku plugin.yml

jest mój package (me.barwnikk...)

na dev.bukkit.org jest napisane: author: barwnikk

?

Kto napisze, że nie jest to mój plugin, proszę dowodów.

@up

Ten plugin dodaje nowe komendy. Tylko że po napisaniu tej komendy nie można użyć jakiejś funkcji (np. do zabijania, tp) z wyjątkiem wyświetlania wiadomości

To już jest na moim profilu -_-

Tak wiem, nielegalnie...

Fajne, bo ma config, ale z drugiej strony nie jest takie potrzebne, bo samemu jest łatwo taki napisać.

Ale nie każdy umie napisać (nie każdy jest programistą).

Mi niedziala na 1.5.2 Ale niejestem pewien czy to twoj plugin

Proszę napisać więcej szczegółów. Czemu nie działa? Co się dzieje jak napiszesz komendę?

A na drugie zdanie: czytaj wyżej - jest podpis w plugin.yml, mój package, na moim profilu na bukkitcie jest to udostępnione

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...