Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kilka problemów z FPS w lolu.

OmgLolNoob^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnimi czasy, od tygodnia, gram sobie w lola jestem w grze niby wszystko dobrze, farmię sobie topa a tu nagle FPS spada z ok. 50 do ok. 5
Nie da się nim robić, nawet kamery przewijać czy też swobodnie na chat'cie pisać. Podczas gdy występuje błąd wszystko wydaje się wporządku, takie same zużycie procesora i RAMu. Komputer sam w sobie się nie laguje czyt. mogę normalnie wszystko robić np. używać przeglądarki czy też cokolwiek innego - bez 'lagów'

Problem występuje kilka minut, po czym przechodzi czasami na kilka minut, a czasami w ogóle. Przykłady 5 zagranych gier w takim schemacie X (Y) gdzie X to liczba FPS, a Y to czas występowania tych FPS

Gra nr 1: 50FPS (Cała gra)
Gra nr 2: 50FPS (10min) -> 5FPS (5min) -> 50FPS (10min) -> 5FPS (7min) -> ...
Gra nr 3: 50FPS (30min) -> 5FPS (7min) -> 50FPS (5min) -> ...
Gra nr 4: 50FPS (Cała gra)
Gra nr 5: 50 FPS (2min) -> 5FPS (5min) -> 50FPS (5min) -> 5FPS (7min) -> ...

Mam nadzieje, że dobrze to 'zobrazowałem' wam . tongue.gif Czyli problem występuje spontanicznie, przechodzi po czasie ok. 5-7min i powtarza się.

Konfiguracja mojego aktualnego sprzętu:
- Windows 8
- AMD Phenom 2.2GHz x4
- 4GB RAM
- GeForce 9400GT 1GB
- 6mbps internet
czyli mój komputer spełnia wszystkie warunki aby nie mieć 5FPS <lol>
Windows 8 mam również od niedawna także PC nie jest zasyfiony. I problem występuje od niedawna, ale wcześniej grałem już kilkanaście dni na win8 bez problemu.

Drugi problem:

Naciskam play, wybieram sobie typ gry, szuka gry, naciskam accept i tu występuje problem. Wybieranie bohaterów się już zaczeło natomiast mi się jakby "laguje" lol (0FPS?) na pare sekund, i już pozostało tylko 79-85s do końca, a powinno 90s, czyli wszyscy już sobie popisali mid, top, pobrali picki itd., a ja nawet nie widziałem co piszą na chat'cie wcześniej. Jest to trochę uciążliwe, jak sobie z tym poradzić?

Proszę o w miarę inteligentne wypowiedzi, z góry wielkie dzięki! :)

btw. sorry za to "tło" za literami, kopiowałem cały tekst z innego forum gdzie wstawiłem tego posta. mam nadzieje, że to nie problem? ;P

Y U NO LEIK MEH?!

TROLOLOLOLLOLOLOLOLOLOL!

Daj +

Opublikowano

Sterowniki. windows Update , troszke malo ramu w porownaniu z reszta, Sprawdz inne gry bo mozliwe ze cos sie grzeje , komputer w srodku czysciles? bo ostatnio wszyscy maja problemy i okazuje sie ze nikt nie czysci kompa z kurzu..

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Tak, czyściłem komputer niedawno. Windows update zrobiony, sterowniki do czego dokładnie? Jeśli do karty graficznej, to mam. 4GB Ram to mało? Zdecydowanie wystarczająco jak na league of legends. Komputer ma lekko podwyższoną temperaturę.

Y U NO LEIK MEH?!

TROLOLOLOLLOLOLOLOLOLOL!

Daj +

Opublikowano

Sterowniki. windows Update , troszke malo ramu w porownaniu z reszta, Sprawdz inne gry bo mozliwe ze cos sie grzeje , komputer w srodku czysciles? bo ostatnio wszyscy maja problemy i okazuje sie ze nikt nie czysci kompa z kurzu..

4 GB ramu to za malo na lola? Kpisz?

Do tematu nie tylko ty masz takie problemy, na forum pojawia sie coraz weiecej takich tematow, ja jeszcze oprocz spadkow fpsow mam straszne skoki pingu.

A komputer jak na lola mam dobry...

Cos w tym patchu musi byc...

Ja nawet karte graficzna ustawilem na wydajnosc a nie na jakosc i tak fpsy spadaja.. ;<

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

Tak, czyściłem komputer niedawno. Windows update zrobiony, sterowniki do czego dokładnie? Jeśli do karty graficznej, to mam. 4GB Ram to mało? Zdecydowanie wystarczająco jak na league of legends. Komputer ma lekko podwyższoną temperaturę.

4GB mało ? 2GB starcza na 60 FPS co na własnej skórze tego dokonałem ...

Opublikowano

Dobra myślę, że już wystarczająco mocno wytłumaczono, że 4GB to wystarczająco, nie musimy drążyć tego tematu.

@Topic

Czyli niby jest to wina Riotu? Muszę poczekać na nowego patcha? :O

Y U NO LEIK MEH?!

TROLOLOLOLLOLOLOLOLOLOL!

Daj +

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@BUMP.

Problem z FPS został rozwiązany, wyłączyłem antialiasting w ustawieniach.

Jednakże nadal istnieje jeden problem, a mianowicie:

Szukam gry, wszyscy naciskają accept i gdy reszta teamu jest w championselect, u mnie pisze u góry (tam gdzie jest czerwony guzik Play) "In Championselect" i client przechodzi do championselect dopiero po 5-10s. (Client łapie takiego freeza na te kilka sekund) Utrudnia to bardzo grę, bo nie widzę co napisał team np. kto napisał mid, top itd. Dodam, że szczerze wątpię, że to wina komputera, bo mój komputer spełnia w 100% wymagania lola, a Ci, co mają totalnie wooden PC nawet takiego problemu nie mają. Specjalnie na tę okazję zmieniłem system z Win8 na Win7 (wcześniej miałem jeszcze vistę) i problem występował zawsze.

Y U NO LEIK MEH?!

TROLOLOLOLLOLOLOLOLOLOL!

Daj +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...