Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sztuki walki

Keniger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mały wstęp (Jak ktoś chce xD) :D

Witam... Problem dosyć skomplikowany. Jest w szkole jeden zjeb, napakowany jak autobus i jego ziomeczek, dzisiaj mnie własnie dorwali i zostałem lekko poturbowany... :D Nie zmienia to faktu iz dostałem od nich 1,2,3 4 ? 4 Razy już miałem z nimi bliskie spotkanie, przez nich miałem zespół wychowawczy i sprawe w sądzie bo sie troche zagalopowałem :D

Zaczeli koxic do mnie no wiec poszedlem do odpowiednich sluzb w szkole, jednak chuj to dało wiec załatwie to na własną rekę.

Chodziłem kiedys na Karate Shotokan (to inne niz to zwykłe) Potrafie sie bic i ogolnie xD Laikiem nie jestem ale wyszedłem z wprawy.

I na oko wziełem te sztuki walki :

- Aikido

- Teakwondo

- Ju-Jitsu (Umiem szpagat męski i damski)

No i jeszcze MMA i to jakieś tam Krav-Maga (Ale to chyba nie bo nie chce goscia zajebac jednym ciosem xD)

Którą wy byście wybrali zeby takiego natręcika się pozbyć ? Mam Pół roku na osiagniecie celu, od dzisiaj własnie zaczynam, w mojej miejscowosci idzie sie zapisac na te wszystkie sztuki walki takze luz (Oprocz krav-maga)

No :D Wiec moje pytanie która najlepsza zebym mógł zrobić krzywde a za razem umiał się dobrze obronic.

Głównie stawiam Kalistenike, mam sztange ale to nie dla mnie, wole być giętki i zwinny ^^ Posiadam rownież drążek

Do tej pory wykonywałem ABSII i I, zrobie L-sita i prawie V-sita.

Nic na mase. Nie proponujcie mi zebym żarł sterydy bo to gówno niszczy.

To tyle, prosze o szybką odpowiedz.

OndteAw.png
Opublikowano

Jednak Krav-Maga odpada ja widziałem co tam robią jeden strzał i ziomek R.I.P

To nie dla mnie tylko dla osiłków

OndteAw.png
Opublikowano

Ja moje pierwsze Treningi miałem z mma.

Wszystkiego się nauczyłem: low kicki, high kicki, sierpy, proste, obalenia i różne rzeczy.

MMA wprowadzi Cię we wszystkie sztuki walki. Jeżeli chcesz się nauczyć bić, albo bardziej to rozwijać, to super wybór. Nauczysz się dystansu do przeciwnika, oraz psychika po 2-3 miesiącach inaczej pracuje podczas walki !]

Moim zdaniem MMA !

2iw0ill.jpg

More than Passion !

Opublikowano

Combat Karate jest od września w polsce nauka b. latwej samooborny i kontrataku polecam Ci, nie ma takm jakiś gowien od razu ćwiczysz to co potrzebne :)

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

Krav maga odpada bo teraz uczą Cię tylko samoobrony, a nie jak zabić typa widelcem czy słonką od danonków. Sam chodze przecierz na MMA ale mnie uczy Krzysiek Kułak to nauka idzie bardzo szybko :) Też Ci to polecam bo nauczą Cię tam parteru, a wątpie aby jakiś typek umiał wyjść z gardy jak go zapniesz albo z dosiadu. Siądziesz na nim i bombardujesz typa po mordzie :D Albo boks ale na chuja ci da jak Cię typ wypierdoli do parteru. Jedynie na MMA w każdej płażczyźnie będziesz umiał walczyć :D Skoro typ napakowany jak autobus to kop chuja po kolanie 1 ciągle co kilka sekund po 10 kopach odpadnie :D sprawdzony sposów na takich.

Opublikowano

Bierz MMA, masz mieszane sztuki. Wszystko po trochę, parter, stójka.

Najlepiej na glebe go i kimure założyć. On laik i nie bd wiedział co i jak, trzymaj go aż będzie płakał, tylko mu ręki nie złam : )

skpUo.png

Opublikowano

Miałem do czynienia z krav-magiem i jest to bardzo efektywny styl i bardzo skuteczny, ćwiczyłem jakieś pół roku i efekty są bardzo dobre oczywiście jeśli chcesz coś poważniejszego mu zrobić ;)

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Z tych trzech to taekwondo - najmniej "zapaśnicza" sztuka walki

A spoza tych trzech to polecam kung fu i capoeire. Capoeirę zacząłem niedawno ćwiczyć ale z kung fu mam 2 DAN więc coś tam o tym wiem :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

A zobaczcie Aikido, głównie dźwignie w parterze, na małe stawy, uniki i zwinność, nie sprawdzi to się lepiej ?

Jutro ide sie zapisac na to mma

OndteAw.png
Opublikowano

Jednak Krav-Maga odpada ja widziałem co tam robią jeden strzał i ziomek R.I.P

To nie dla mnie tylko dla osiłków

nie nie huehue. Chodzę na krav-maga już blisko trzeci rok.

W polsce jak w innych grajach nie uczą technik ,,zabijania" chodzi o obezwładnienie napastnik w jak najmniej ruchów. Nie obawiaj się nie będą uczyć zabijać ^^.

A zobaczcie Aikido, głównie dźwignie w parterze, na małe stawy, uniki i zwinność, nie sprawdzi to się lepiej ?

Jutro ide sie zapisac na to mma

MMA jest bardzo dobrym pomysłem, ponieważ jest to mieszanka różnych sztuk. Bardzo ci pomoże.

Działaj :). Jak coś to jak ich będziesz lać to zachowaj myślenie. Myśl po prostu co robisz bo bez tego żadna walka nie będzie zwycięska :).

10s7llx.png

By

Maxio!

Opublikowano

@keniger

Czemu piszesz tutaj ten temat?

Wiesz że tu 99% ludzi pisze same głupoty? Tutaj nikt ci dobrze nie doradzi, każdy chce tylko coś napisać niby że jest zajebisty i niszczy wszystkich jednym palcem.

Idz lepiej na prawdzie forum o sportach walki.

@Top

A trenowanie to nie wszystko, musisz być przede wszystkim skupiony przy bronieniu się.

Opublikowano

@keniger

Czemu piszesz tutaj ten temat?

Wiesz że tu 99% ludzi pisze same głupoty? Tutaj nikt ci dobrze nie doradzi, każdy chce tylko coś napisać niby że jest zajebisty i niszczy wszystkich jednym palcem.

Idz lepiej na prawdzie forum o sportach walki.

@Top

A trenowanie to nie wszystko, musisz być przede wszystkim skupiony przy bronieniu się.

Panie i kto tutaj pierdoli same głupoty. Na chuj mu da bronienie się jak nie będzie umiał pierdolnąć ? Najlepszym sposobem jest nauczenie się techniki i praktykowanie jej w domu na worku po czasie 1 ciosem położysz typa co ty np. ważysz 70 kg, a on 100 :D Kwestia czasu i chęci. Nie poddawaj się na treningach to najważniejsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...