Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka karta graficzna ?

Skara90210

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś już zakładałem temat dotyczący karty graficznej ale pytałem po innych forach i dalej nie wiem co wybrać. Miałem kupić Radeona 4850 + Corsair 450W ale odradzono mi to ze względu na prądożerność i brak produkcji nowych seterów oraz awaryjność i głośne chłodzenie. Patrzyłem na testy wydajności kart graficznych w grach ale juz sam nie wiem jaką wybrać w czwartek / piątek jade kupić a nie wiem jaką...

1. Radeon czy Ge-Force ?

2. Jakie modele ?

3. W jakie gry na jakich detalach rozdzielczości mogę zagrać ?

4. Dlaczego ta a nie inna ?

5. Jaki zasilacz do tego wybrać ?

6. Jaka karta bd najwydajniesza pod gry w cenie podanej niżej?

Budżet - Około 400 zł

Spacyfikacja mojego komputera :

Pamięć RAM - 6GB ( z czego 2 od nowości, 4 kupiłem )

Procesor - Pentium® Dual Core CPU E5800 3,20 Ghz ( 2CPUs ) - 3,2 Ghz 2 rdzenie

Windows 7 Home Premium 64 bit

Karta Graficzna - Radeon HD 5450 1GB

Zasilacz - Logic 450W

Płyta główna - MS- 7592

DX - 11 ( nie wiem czy to jakiś związek ma ale niektórzy piszą, że lepszy 10 czy coś takiego. Jak ktoś może to niech mi wytłumaczy do radka 4850 jaki ma być )

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

no to tak zasilacz napewno do wymiany to juz okolo 100-150zl i grafika zostaje 4850/70 to ze pobiera duzo to wiadomo ale 20 zl wiecej w rachunku to nie problem chyba?

1. Radeon

2. 4850/70

3. Zależy jakie gry lubisz

4.

5. corsair 450w

6. n.2

Opublikowano

nie wiem kto ci składał zestaw ale dojebałeś sobie nie dając odpowiednich modułów pamięci przez co pamięć działa wolniej niż powinna, to tylko skutek bezmyślnego kupowania byle jakich pamięci wtedy gdy ma być MODUŁ czyli 2x taka sama, ale to twój wybór jak lepiej wygląda 6Gb i wolniejsza pamięć niż 4 Gb i szybsza dwukrotnie pamięć

procesor najpierw warto wymienić przynajmniej na Core 2 Duo a dopiero pomyśleć o grafice

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@UP

No tak ale komputer był kupiony jakiś czas temu i nie był składany. Co do ram możliwe nie znałem sie na tym i kupiłem byle jakie, ale jeżeli teraz gram np w skyrima na niskiej rozdzielczosci i wysokich ustawieniach textur przy 40+ fps no to chyba jak wymienie karte z radka 5450 który jest do ch.. nie podobny pod względem gier i wydajności na karte pod gry to raczej odpale ją bez problemów. Wiem, że komputer słaby ale nie stać mnie teraz wymieniać procesor bo mam tylko 400zł a z tego co wiem to raczej karta graficzna najważniejsza do gier, wiem procesor też musi byc dobry ale narazie nie stać mnie wymieniać wszystkie podzespoły..

EDIT.

Jakbym teraz wymienił 1 kostke ( ta 4gb ) na 2gb i by było 2x 2GB to by lepiej było niż teraz i co to by w grach dało ?

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Kup sobie 9600GT i byle chiefteca z allegro, a resztę odłóż na coś innego, bo dalsza rozbudowa nie ma sensu.

Takie GPU jest praktycznie nie do zdarcia.

W przyszłości zastanów się nad Celeronem pod 1155.

Opublikowano

A zasilacza nie trzeba wymienić ?

24dnacg.png

Opublikowano

ja to bym kupił

cpu: g1610 150 zł

mobo: asus h61 usb3 na allegro 100 zł

psu: chieftec gps-450aa-101a 50 zł

gpu: 9600gt/9800GTX+ (za 150 zł kupisz 9800GTX+ od asus)

ram: 4gb ddr3

weź dołóż troche i weź to jeśli masz dyski i napędy na sata :)

Opublikowano

Jak to kupie co podałeś to odpale te nowe gry jak far cry 3 itp

EDIT.

Nie wiem z tym sata bo nie znam sie na komputerach dobrze ;/

24dnacg.png

Opublikowano

Jak to kupie co podałeś to odpale te nowe gry jak far cry 3 itp

EDIT.

Nie wiem z tym sata bo nie znam sie na komputerach dobrze ;/

Na LOW FC3 pociągnie, ale na nic więcej nie licz, bo będą mocne spadki przy strzelaninach/większej ilości obiektów.

Opublikowano

ehm.. a jakbym wymienił karte na radka4850 bd lepiej czy dalej to samo ?

24dnacg.png

Opublikowano

Polecam Radeon 7770 Gigabyte.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Jaka jest różnica między radkiem 7750 a 7770 ? Duża różnica w grach bd ?

Jaki polecacie zasilacz do radka 7770 albo 7750 ?

24dnacg.png

Opublikowano

Zasilacz Corsair 450 a gpu to sapphire radeon 7770... W grach lepiej sie spisze, najlepiej jak wpiszesz w google i sam zobaczysz

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Zasilacz Corsair 450 a gpu to sapphire radeon 7770... W grach lepiej sie spisze, najlepiej jak wpiszesz w google i sam zobaczysz

Google Ci tego nie pokaże dokładnie, trzeba samemu zagrać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...