Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Gra się nie uruchamia

Jester113

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem z ta gra, ze mi sie nie uruchamia (probowalem jakis czas temu, wiec nie pamietam co sie wyswietlalo), podejrzewam, ze to wina za slabej karty grafiki, ale moze jednak problem lezy w czyms innym (moze to znany problem) i bede mogl pograc

mam 1,9ghz Athlona 2400, 1gb ramu i karte ati radeon 9550 shaphire (128mb)

Opublikowano

Powiedz co ci się dokładnie wyświetla, bo nie będziemy ci w stanie za bardzo pomóc jak nie wiemy co jest w tym błędzie.

Karta rzeczywiście słaba i to ona może być problemem.

Spróbuj zaktualizować sterowniki do karty graficznej, chociaż to raczej niewiele da.

Opublikowano

Ja grałem na porównywalnej grafice GF 7300 GS ( jak jestes z Warszawy lub okolic moge ją pogonić za 50 zł ). NET Framework ściągnij, sterowniki od grafiki, directx ( domyślam się ze masz windows xp )

nafson_gameplay.png
Opublikowano

Tutaj nie tylko karta graficzna jest słaba, też procesor. 1,9GHz to za mało żeby odpalić World'a.

RAM 1GB to też nie za dużo, minimalne wymagania.

Do poprawnego działania Need for Speed World, potrzebny jest komputer spełniający podane poniżej minimalne wymagania systemowe:

Windows XP (SP3)
Procesor - Intel® Pentium® 4(HT) @2.4 GHz
Pamięć - 1.0 GB RAM
Dysk twardy - 2.0 GB
Karta graficzna - NVIDIA® GeForce® 6800, ATI Radeon™ X1300 lub Intel® GMA 950 (Lista obsługiwanych urządzeń znajduje się w punkcie "7. Rozwiązywanie problemów")
Karta dźwiękowa - zgodna z DirectX 8.1
DirectX - w wersji 9.0c
Połączenie sieciowe - sztywne łącze/DSL 128 kbps
Tryb wieloosobowy w sieci - sztywne łącze/DSL 512 kbps kablowe/DSL; 2-8 graczy
Urządzenia peryferyjne - klawiatura, mysz, obsługiwane kontrolery gier
Zalecane karty graficzne: ATI Radeon™ X1800 XT 512MB lub wyższe; NVIDIA® GeForce® 8600 GT 256MB lub wyższe.

@nafson

Nie handluj tutaj.

Opublikowano

Sterownikow nowszych niz te, ktore dostalem gdy kupowalem karte nie zainstaluje (zadnych innych mi nie przyjmuje, przy instalowaniu wyswietla mi, ze nie sa zgodne z moim xp, a pobrac odpowiednie chyba potrafie :P ), a co do procka to tam prawie 2ghz mam, nie pamietam dokladnie (blad maly), teoretycznie komputer mi nie pociagnie, ale nie raz nie dwa ciagnal mi gry, ktorych wymagan minimalnych nawet nie spelnial w malej czesci, jedyne co, to nie wiem jak z ta karta, pobiore od nowa i wam wstawie screena

Opublikowano

Czy pójdzie czy nie launcher i tak powinien się uruchomić. Mi gra uruchamia się na atomie 1,8 i na zintegrowanej karcie graficznej, to że wywala później to inna sprawa.

Nadal nie wiem jaki błąd wyskakuje/co robisz itd.

| | | | | taniecgitara basowa

| Bez komputera. Jeśli masz jakąś sprawę i chcesz pogadać na Skype/GG napisz najpierw tutaj, wejdę.

Opublikowano

Sterownikow nowszych niz te, ktore dostalem gdy kupowalem karte nie zainstaluje (zadnych innych mi nie przyjmuje, przy instalowaniu wyswietla mi, ze nie sa zgodne z moim xp, a pobrac odpowiednie chyba potrafie :P ), a co do procka to tam prawie 2ghz mam, nie pamietam dokladnie (blad maly), teoretycznie komputer mi nie pociagnie, ale nie raz nie dwa ciagnal mi gry, ktorych wymagan minimalnych nawet nie spelnial w malej czesci, jedyne co, to nie wiem jak z ta karta, pobiore od nowa i wam wstawie screena

Na razie szukaliśmy dziury w całym, a spróbuj laucher z tego tematu: (sposób nr.2)

http://www.mpcforum.pl/topic/812382-poradnik-jak-pomija-kadorazowe-wpisywania-hasa-do-launchera/

Jak nie odpali to nie zagrasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...