Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Darius vs Zed vs Elise

xDizzee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie, zależy mi na dość dobrym dmg i wytrzymałością [ nie jakiś papier ] pozycja to Solo Top.

Liczę na wypowiedzi.

Opublikowano

Darius najlepszy :

+przyciagniecie

+jego q jest mocne w early game i late game

+slow

+jezeli wyczujesz moment to mozesz ultem calego tfa wygrac mimo iz ostatnio dostal nerfa na ulta

-slaby system esc.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Elise z tej trojki wlasnie ma pierdolniecie,robisz podobny build jak do singeda i ciorasz dmg

Ale do rzeczy,Elisa;
+Stun

+Doskok/system escape

+Leczenie

+Haras

-Mana

sstwc.jpg

Opublikowano

Najbardziej sensownym wyborem byłaby elise....

Darius co prawda ma jakąś siłę w early ale to nic szczególnego jeśli umiesz przeciw niemu grać. Ktoś tam napisał że sam tf wygrywasz. Jest to prawda wygrasz ale większość killi bierzesz dla siebie co przeważnie kończy się tym że tylko ty jesteś feedniety. Poleci na ciebie focus a twój team bez ciebie nic nie zrobi. Jest jeszcze szczegół że tak jak darius dokonuje early tak jest bezużyteczny w mid i late.

Zed champion trudny do gry. Jest dość papierowy i z dmg na początku nie ma kolorowo jednak jak dotrwasz do late i wykupisz 3 itemy to na combo leci każdy papier. Elise JESZCZE nie grałem więc się nie wypowiem.

Opublikowano

Ok, a teraz powiedzcie mi zależy mi na rankedach [ srebro IV ] Więc która postać najlepsza to tego typu ? Darius akurat jakoś nie jest zbyt często banowany więc : Darius vs Elise.

Opublikowano

Co do srebra to się nie wypowiem(rankedów nawet nie grałem tyle, żeby być w jakiejś lidze ;d), ale wracając jeszcze do tematu to posiadam te postacie i takie moje obserwacje:

a) Darius jako offtank niszczy(ostatnio początkowo zlamiłem grając nim, miałem 1:3, a wrogi talon z topa na twistedzie 3:1, ale pojunglowałem, kupiłem omen, lodówkę, butki i coś tam i padał jak szmata razem z zedem, który przychodził pomagać), gdy zrobi combo pomimo braku itemków pod ad ultem prawie zabija(ewentualnie kilka autoataków bądź q drugi raz użyje), zadaje dmg obszarowe z q, dzięki czemu po użyciu ulta następni wrogowie walczący są "prostsi" do zabicia, przyciąganie uniemożliwia czasami nawet po flashu(jeśli miniony przyblokują lub posiadamy lepsze buty) ucieczkę wrogom, a jak ktoś wyżej już wspomniał pasywka to mini ignite(przydaje się także podczas farmy).

B) Elise jeśli dorwiemy wrogi papierek niszczymy na combo, a sami prawie nie otrzymamy dmg(kokon), po ogarnięciu przemiany w pająka niszczy mida(oczywiście idzie ją skontrować), po zakupie rylaiki nie jesteśmy już mega papierowi, a pająk zadający później spory dmg(nie pamiętam dokładnie, ale 400+ z full eq spokojnie) pozwala dobijać mniej ogarniętych wrogów, którzy zwiali pod wieżę na "żyletach".

c) Zedem grałem najmniej, ale ostatnio odkryłem jego dmg, gdy miałem około 300 ad vi z 3k hp(nie pamiętam jak deff) na combo brałem pół hp, do tego jego ult może przeciwdziałać ultowi tryndy(to mój pomysł akurat, jeszcze nie testowałem i nie słyszałem o nim;d), do tego dobrze się ucieka dzięki klonowi.

Pozdro:)

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Lepiej bierz Elise. Na srebrze zgankujesz kilka razy mida, topa też całkiem łatwo wygrać i grę masz już z górki.

Elise ma fajną mechanikę, możliwość dostosowania się do sytuacji, nie najgorszy harass, no i dobrze radzi sobie na linii.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Elise:

Plusy:
- ciekawa mechanika gry (transformacja w pająka daje nam nowe umiejętności) podobna do mechaniki Nidalee
- umiejętności w formie pająka nie wymagając many
- posiada zasięgowy stun oraz bardzo dobre escape ability
Minusy:
- brak "prawdziwego" ultimate'a, miejsce zużyte na zamianę w pająka
- bardzo słabe przeliczniki na skillach przez AP (moc umiejętności)
Styl gry:
Z racji tego, że praktycznie wszystkie umiejętności Elise mają bardzo słabe przeliczniki w stosunku do mocy umiejętności, powinniśmy raczej skupić się na zakupieniu sprzętu, który pozwoli nam dłużej utrzymać się w walce. Elise, aby w pełni wykorzystać swój potencjał musi podejść do przeciwnika na odległość walki wręcz co niejako wymusza na nas (przynajmniej częściowo) do zebrania przedmiotów podnoszących naszą wytrzymałość/życie. Na linii powinniśmy starać się, możliwie często harassować przeciwnika przy pomocy Q skilla, pamiętając jednocześnie o zabijaniu wrogich minionów. W formie pająka nasze umiejętności nie kosztują many, więc możemy sobie pozwolić na mały spam skilli w tej formie. W teamfightach naszym zadaniem jest wyeliminowanie wrogich AP/AD Carry. W krytycznych momentach będąc w formie pająka możemy użyć zdolności E, która zapewni nam drogę ucieczki z pola walki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...