Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sieć lan. Jaki dysk sieciowy

kisiel321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tworzę mala domową sieć lan na 3 komputery 2x windows 7 oraz 1x windows xp. Będę kupował 5 portowy przełącznik 10/100 firmy tp link i kilka kabli utp kat. 5e. Nie wiem jaki dysk sieciowy zakupić. Potrzebuje dysku sieciowego 25 - 50 Gb z serwerem wydruku taki w miarę dobry i tani ^^. Moja drukarka to hp ink advantage 2515 nie wiem czy to ma jakieś znaczenie xD

Opublikowano

Dysk sieciowy z serwerem wydruku ? YAFUD ?

Kupujesz router z wifi oraz z portem usb (Ja mam od DGT) i do portu usb wpinasz dowolny dysk lub drukarkę. Ja mam tak u siebie w domu i działa wsio :D Kwestia konfiguracji routera oraz tego czy obsługuje drukarki. (Mój mojej nie obsługiwał bezpośrednio, ale po uruchomieniu w nim serwera wydruku i powiedzeniu mu "WPIĄŁEM DRUKARKĘ" zadziałało. Tylko w każdym kompie trzeba sterowniki instalować i wskazywać bezpośredni adres do niej)

Dlaczego z wifi ? Bo prościej, taniej, wygodniej, są dyski wifi :D, wpniesz nieskończenie wiele kompów, chyba że masz dom na 500m to sygnał nie dojdzie.

Opublikowano

to szukaj naiwnego na allegro co sprzeda w tej cenie

pusta obudowę na dysk może i kupisz ale trzeba na bieżąco sprawdzać oferty

z zarządzaniem i konfiguracją dysków i drukarek powyżej 150-300 zł

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

A jest coś na zasadzie że pod rj 45 podłączy się pendrive'a przez przejściowe z rj 45? I czy taka przejściowa istnieje bo zalezy mi żeby było jak najtaniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...