Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] procek za 700zł

Sokol1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy rzecz jasna jaka reszta sprzętu, ram, płyta główna i zasilacz.

Tak ogólnie FX-8350 (50zł dopłaty)

lub i5 2500k (100zł dopłaty)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Słyszałem że amd podkręcili do 8.4ghz!

Na chłodzeniu azotem tak, po wyłączeniu wszystkich rdzeni i pozostawieniu jednego można osiągnąć taki wynik.

Nie ma sensu brać amd, nie patrz na ilość rdzeni, bo FX'y są słabsze od 4 a nawet 2 rdzeniowych procesorów intela.

@down

No fakt poniosło mnie xD Ale poprostu nie trawie amd, ich procesory są poprostu nieopłacalne, bo decydując się na ich zakup trzeba dokupić konkretną płytę główną i chłodzenie żeby to cokolwiek dawało radę.

Ale np w grach(Crysis 2,BF3,Metro 2033) podane przez TheProcekAMD FX'y czyli 8120 i 8150 przegrywają na stocku z i3 3240.

Opublikowano

Na chłodzeniu azotem tak, po wyłączeniu wszystkich rdzeni i pozostawieniu jednego można osiągnąć taki wynik.

Nie ma sensu brać amd, nie patrz na ilość rdzeni, bo FX'y są słabsze od 4 a nawet 2 rdzeniowych procesorów intela.

Nie.

FX są słabsze, ale nie od 2 rdzeni Intela (chyba, że aplikacja wykorzystuje TYLKO 2 rdzenie). i5 3450/70 powinien dać sobie z nimi radę w grach.

Opublikowano

@down

No fakt poniosło mnie xD Ale poprostu nie trawie amd, ich procesory są poprostu nieopłacalne, bo decydując się na ich zakup trzeba dokupić konkretną płytę główną i chłodzenie żeby to cokolwiek dawało radę.

Ale np w grach(Crysis 2,BF3,Metro 2033) podane przez TheProcekAMD FX'y czyli 8120 i 8150 przegrywają na stocku z i3 3240.

Nie jest to na razie przesądzone, bo teraz nowsze gry mogą być bardziej zoptymalizowane pod amd.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Nie jest to na razie przesądzone, bo teraz nowsze gry mogą być bardziej zoptymalizowane pod amd.

Właśnie o to chodzi, że TYLKO mogą. W praktyce nie wiadomo, jak to będzie i jak to się będzie miało w porównaniu do Haswell.

Opublikowano

@Up

To ty nie wiesz, że nowe konsole mają APU?

Z tego co mówił mi Paweł, to gry będą robione najpierw na konsole potem na PC, więc można z tego wywnioskować, że gry będą robione pod moduły gdyż APU ma moduły tak samo jak FX'y.

Więc na 99% gry będą chodziły tak dobrze na FX'ach jak było to w C3.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@Up

To ty nie wiesz, że nowe konsole mają APU?

Z tego co mówił mi Paweł, to gry będą robione najpierw na konsole potem na PC, więc można z tego wywnioskować, że gry będą robione pod moduły gdyż APU ma moduły tak samo jak FX'y.

Więc na 99% gry będą chodziły tak dobrze na FX'ach jak było to w C3.

Wiem właśnie :D.

Tylko nie wiadomo, jaki będzie skok wydajności. Jeśli ma to wyglądać tak, jak w Crysisie, to AMD będą bardziej opłacalnym zakupem pod gry, jeśli zaś to pierwszy i ostatni taki tytuł (nie mówię o optymalizacji) to nie wiadomo, jak to będzie wyglądać.

Opublikowano

Człowieku, przecież po to Ci procesor z K żeby go podkręcić do ~4,5 GHz...

Co do FX8350, i tak w crysisie 3 po OC do 5GHz dopiero dogania 3570k stock, na poziomie 3770k jest tylko w kilku lokacjach według testów więc Intel tak czy siak jest wydajniejszy a tylko 100 zł droższy od tego FX'a + chłodniejszy i energooszczędniejszy

Opublikowano

Człowieku, przecież po to Ci procesor z K żeby go podkręcić do ~4,5 GHz...

Co do FX8350, i tak w crysisie 3 po OC do 5GHz dopiero dogania 3570k stock, na poziomie 3770k jest tylko w kilku lokacjach według testów więc Intel tak czy siak jest wydajniejszy a tylko 100 zł droższy od tego FX'a + chłodniejszy i energooszczędniejszy

Gdzie ty tak chujowe testy widziałeś?

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...