Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zamienianie eq między serwerami.

Power is Black

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy zna ktoś z was jakieś dobre sposoby na zamienianie się eq między serwerami, tak aby nie zostać okradzionym? Nie piszcie żeby nie dawać itemow jako pierwszy lub coś podobnego. I co zrobić jeśli ktoś jednak okradnie? Iść na policje?

9S7gMK0.jpg

Opublikowano

Handlować z graczem który ma dobrą reputację na serwerze

Z graczem który ma wysoki lv

Rozmawiać podczas wymiany na Ts/Skype czy coś takiego

Mówić, że się wszystko nagrywa ;)

A co jeśli nie wiem jaką ma reputacje, i na dodatek nie ma np. mikro? Jakieś inne rady?

9S7gMK0.jpg

Opublikowano

Jak serwer prywatny to przy GM. (zazwyczaj się da) a jak pl to tak jak up i wymieniaj item za item.

Jak cię ktoś okradnie, to możesz to zgłosić na policje jeżeli wartość skradzionej rzeczy przekracza chyba 150 zł.

fs_pc.png

Opublikowano

Pogadaj z nim i po zachowaniu także możesz cos tam stwierdzić, popytaj kolegów czy go znają.

Co masz na myśli mówiać, że coś moge stwierdzić?

Jak serwer prywatny to przy GM. (zazwyczaj się da) a jak pl to tak jak up i wymieniaj item za item.

Jak cię ktoś okradnie, to możesz to zgłosić na policje jeżeli wartość skradzionej rzeczy przekracza chyba 150 zł.

A co jeśli te itemki aż tak wartościowe nie były?

9S7gMK0.jpg

Opublikowano

Co masz na myśli mówiać, że coś moge stwierdzić?

A co jeśli te itemki aż tak wartościowe nie były?

Np ze dawaj nie bojsie albo ze agresywne zahcowanie wyzywanie i bym tak jak up popytal kolegow jesli znasz go i wiesz ze nie jest zlodziejem smialo

Opublikowano

Wszystko robisz na własną odpowiedzialność ryzyko zawsze będzie.

Ja kiedyś jak wymieniałem to zaczynaliśmy od sh!t itemów i pojedynczo, nie wszystko na raz.

Opublikowano

Otóż nie przy każdym serwerze prywatnym będziesz miał możliwość wymiany przy GM.

Potrzebny jest na takim serwerze Tutor.

Najlepiej jeżeli wymieniacie się możecie rozmawiać poprzez gadu-gadu + jakieś osoby czyli świadkowie.

Najlepiej wystawić aukcje na allegro + poinformować nabywce ,że masz całkowicie czyste intencje i poprosić drugą osobę o takie samo wystawienie swojego eq na aukcje. Przez to chronicie swoje zakupy (do kwoty 10 000 zł).

Opublikowano

Otóż nie przy każdym serwerze prywatnym będziesz miał możliwość wymiany przy GM.

Potrzebny jest na takim serwerze Tutor.

Najlepiej jeżeli wymieniacie się możecie rozmawiać poprzez gadu-gadu + jakieś osoby czyli świadkowie.

Najlepiej wystawić aukcje na allegro + poinformować nabywce ,że masz całkowicie czyste intencje i poprosić drugą osobę o takie samo wystawienie swojego eq na aukcje. Przez to chronicie swoje zakupy (do kwoty 10 000 zł).

zazwyczaj na niektórych serwerach jest to surowo zabronione ;-)

Jedynie na kilku prywatnych serwerach legalne jest wymienianie eq z serwa na serw.

Opublikowano

Wymieniaj sie po koleji kazdym itemkiem . Czyli np. on ci coś da , a następnie ty potem dasz mu jakiś itemek i tak do końca. Tylko najlepiej zacznij od mniej wartościowej rzeczy żeby cie drugi nie oszukał.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Nie daj sie ojebac, mowie ci. Bys potem sporo mogl walczyc. Powiedz nam tutaj co ci pisze, bo chce cie ojebac i tyle, nie szkoda ci kilkunastu dni (tak jak ja) na pisaniu na supporcie? wyjebane w wszystko maja, nie daj sie ojebac, NIGDY nie dawaj pierwszy

Pomogłem, napisałem coś smiesznego? Odwdzięcz się i kliknij "Lubię To"

Spoiler

dsadasdae.jpg

Kliknij w spoiler to cię brzuch zaboli (automatycznie)

Opublikowano

Nie ma sposobu na wymianę bez ryzyka zawsze jakieś będzie zależy na kogo trafisz. Ja osobiście wymieniałem się 2 razy między serwerami Priv-PL i bez żadnych TS , Skype i innych pierdół daliśmy radę, oczywiście po 1 itemie. Musisz trafić na spoko osobę i nie ma znaczenia lvl itp ja wymieniałem się z kolesiem 22 :D Wymieniaj się na zasadzie item za item i żeby były one takiej samej wartości najlepiej w PLN

Opublikowano

A czy w regulaminie mt2 nie ma napisane ze oni nie odpowiadaja ze tw itemki? Nie jestem tg pewny.

A co do wartosci do mozesz mowic ze np. Wydwales realne pieniadze na ulepszenie itemka o wartosci np 100zl.

2item to samo i 3.

PS. Jezeli wartosc nie przekracza 250zl to jest to chyba wykroczenie czy cos ;)

1372687195-U932691.png

Created by

. Gentleman .

Opublikowano

Handlować z graczem który ma dobrą reputację na serwerze

Z graczem który ma wysoki lv

Rozmawiać podczas wymiany na Ts/Skype czy coś takiego

Mówić, że się wszystko nagrywa ;)

myslisz ze jak ktos uslyszy ze to sie nagrywa wydyga sie? hahaha smiech na sali

Rozmowa na ts / skype oczywiste gg najgorsze bo cie ktos zablokuje i buch

z ts mozesz sciagnac jego ip jak masz amina o skype nie wiem czy jest takie cos

wymieniaj sie item za item z czego np jak grasz na hard/pl to nie dajesz pierwszy tak mu mowisz

item za item polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...