Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy warto?

xXSuperClownXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem wreście napisać to tutaj w tym dziale. Czy warto na obecny rok (2013) kupić konsolkę PS3?. Dokładnie myślałem nad zakupem PS3 slim. Aby kupić te konsolkę, musiałbym sprzedać swojego grata, gdzie FarCry 3 ledwo.ledwo na najniższych, najniższa rozdzielczość, mod na słabą grafike chodzi na 15 fpsach a i tak bardzo laguje. Mój komputer to:

Karta graf: Ati radeon hd 4350 ddr2

Procesor: Intel pentium 4 3.06 GHz 1 rdzeń

RAM: 2 gb ddr2

Zasilacz: 350 W

Warto sprzedać ten szajs i kupić konsolkę PS3?

Czekam na Waszą pomoc, z góry dziękuje ;)

Opublikowano

Jeżeli zamierzasz kupic ps3 przygotuj sie na dodatkowe wydatki

- headset lub słuchawki

- drugi pada (chyba że masz w zestawie)

- i oczywiście gierki chociaż można wyłapać za dobrą cene w necie

jedynym minusem ps3 jest komunikacja dzwiękowa nie można przechodzić swobodnie z menu do gier multiplayer

Opublikowano

headset i drugi pad to są rzeczy opcjonalne.

Ja np. wolę postawić sobie obok mnie notebooka i połączyć się z kolega przez skype ;)

Drugi pad to tylko wtedy jeśli będziesz grał z kimś innym w domu.

Tak jak powiedział glinka333 ps3 nie zastąpi ci PC. Na PC robisz praktycznie co chcesz, konsola ma mniejsze możliwości. Komputer jest według mnie potrzebny, chociażby żeby coś znaleźć w necie.

Opublikowano

Gry same nie zajmują dużo ponieważ nie instaluje się ich całych jak na xbox360 , jak robisz aktualizację to one zajmują dużo ( to zależy od gry ).

Nawet nie wszystkie gry idzie zainstalować np miałem FIFE 2013 to ona nic nie instalowała na dysku, GT5 chyba 8 GB potrzebował

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale mi drogie gry na allegro do 100zł jest tego multum do kupienia, a moim zdaniem gra poniżej 100zł to tania gra :)

Dodatkowe wydatki po cholerę Ci ten headset nie posiadam go, a dalej żyje i drugi pad można kupić na allegro nie oryginalny z kablem za 15/20zł (ma prawie identyczny kształt co pad od PS2).

Jest jeszcze opcja PlaystationPlus na 90 dni za 60zł ok. instalujesz gry na swojej konsoli przechodzisz i dają następne co miesiąc i tak przez 3 miechy.

Fajna opcja jak na snigleplayery :)

logo1.png
Opublikowano

nie jest grat ale nowsze gierki ktore wyjdą z kilka miesięcy nie pojdą na najniższych detalach np gta5

I oczywiście na ps3 są gry gow , heavy rain the last of us które będą dostępne tylko i wyłącznie na konsole

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...