Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Udostępnienie internetu

Lankiller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Postanowiłem udostępnić sobie internet mobilny w domu. Mam modem wpinany do komputera oraz router NetgearDG834GT. Router nie ma usb, ale wiem, że da się tak udostępnić. Wiem też, że komputer musi działać jak udostępnia, ale to dla mnie nie problem. Problemem natomiast jest co poustawiać w systemie/routerze aby działało. Mam Windows 7.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

kup inny router to pogadamy , zarazie to zapomnij

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie będe kupował nowego routera, wiem, że da się tak udostępnić, bo kiedyś miał już kolega tak ustawione, proszę o pomoc.

Opublikowano

skoro TY znasz się lepiej i wiesz jak to zrobić to po co pytasz w ogóle ?

NIE MOŻNA ZROBIĆ TO CO CHCESZ NA TYM ROUTERZE !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dobra ok widze, że źle to powiedziałem. Nie chodzi mi o to żeby wpinać modem do routera, tylko żeby komputer był serwerem, i po kablu dostarczał net do routera.

Opublikowano

dostałeś odpowiedz, kup inny router to pogadamy może zrobisz

masz ADSL to jak go zamierzasz ogóle podpiąć do komputera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Jakby się postarał to może hostować neta z kompa jeśli ma podpięty modemik i normalnie udostępnia po wifi (jeśli posiada w kompie lub sobie zakupi) lub po kablu.

9obpmnjr.png

Opublikowano

@Up no właśnie o to mi chodzi, tylko wtedy komputer musi działać cały czas? Da się tak wogóle zrobić?

Opublikowano

skoro ci żal wydać na zakupu nowego routera ( ok 100zl z możliwością podpięcia modemu USB albo zwykły z biedronki za 50 zł na który można już robić udostępnianie z kompa przez kabel albo wifi ) to kup jeszcze dodatkowe karty sieciowe albo karty wifi i zacznij szukać na necie tutorialów jak skonfigurować udostępnianie połączenia ;)bo w każdym z przypadków będziesz musiał to ustawić jak należy na komputerze

p.s. nie do każdego routera można podpiąć modem USB , to nawet nie licz ze ci byle jaki zadziała !

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...