Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Przydzielenie RAM na serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcemy z kolegami zagrac na swoim serwerze hamachi ale z DNSTechPack'iem. Normalnie z tego co wiem, na jeden slot normalnie potrzeba 100MB RAM, ale co w przypadku gry na tym pack'u? (Czym mody na serwie zmniejszaja jakos wymagania co do zuzycia ramu przez clienta?) Na serwer mógłbym przeznaczyć max 4GB RAM, jednak pytam się po to, by nie przeznaczyc za duzo. Mam w sumie 8Gb w kompie, ale wole sie spytac. [jesli to wazne, procek mam i5 2500k]

Czy internet 2MB download'u oraz 0,5MB upload'u starczy?

z góry dzięki za odpowiedzi, oczywiscie beda like'i. Pozdrawiam.

@Sorka za ewentualne błędy i brak większosci polskich znaków, pisane z komy.

Opublikowano

No wlasnie przypomniales mi, ze tego nie napisalem. Raczej będzie nas max 4 osoby, chociaz pewnie nie zawsze.

Czyli dla pewności 1GB? Wiecej nie ma sensu?

Opublikowano

No nie wiem, nie wiem.

Zauważcie, że niekiedy odpalając serwer na kompie już zaraz po jego starcie wyświetla się komunikat.

Moim zdaniem aby grać z kolegami na modach potrzeba duuużo więcej RAMu. Tym bardziej, że robisz to na kompie, gdzie masz jeszcze Windę i inne pierdółka.

Ja się zastanawiam, czy 2 GB wystarczy.

Pamiętajcie, że nie wszystko da się przeliczać na sloty, bowiem mając mody trzeba na nie mieć spory zapas.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...