Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z systemem.

adisek1201

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, witajcie dzisiaj włączyłem sobie komputer tak jak zawsze i podczas kiedy w biosie wczytywały się urządzenia podłączone na sata/ide usłyszałem dziwne pyrkanie zaniepokoiło mnie to no, ale cóż chciałem zobaczyć czy komputer ruszy. Windows się zaczął wczytywać, a wczoraj instalowałem windows movie maker od microsoftu, wyskoczyło mi coś tam o ponownym uruchomieniu systemu dla poprawnego działania, zignorowałem i nacisnąłem uruchom ponownie później. Wracając do dzisiaj kiedy system się wczytywał ukazało mi się coś tam o finalizowaniu aktualizacji no dobra czekam, czekam sobie dobre 15minut i nic. W Windows 7 jest takie kółeczko które się kręci malutkie jak coś się "robi" no i ono nawet przestało się ruszać ;O. Zresetowałem komputer pyrkanie o którym mówiłem wcześniej nadal wystąpiło i system podczas wczytywania zawiesza się. Słyszę ten dźwięk który towarzyszy wczytaniu się i ukazaniu kont, ale nic się nie dzieje. Mam tło i kursor przy którym jest te kółeczko jak coś się wczytuje, ale ono staje i dalej nic.
Aktualnie jestem w trybie awaryjnym i wszystko jest ok. Dzisiaj odłączyłem wszystko po kolei tzn. mam 2 dyski twarde i nagrywarkę to odłączałem to po kolei jak i również ram najpierw na 2 kościach potem wyciągnąłem jedną, sprawdziłem drugą i "pyrkanie" o którym wspomniałem wyżej nadal występuje. Dodam również, że kiedy bios mi wydaje jakiś komunikat np. jak się przegrzeje, lub jak wyjąłem 2 kości ramu to dźwięk jest wysoki jest to bardziej "pi, pi, pi" a w tym przypadku jest to takie jakby pyrkanie.
Próbowałem uruchomić narzędzie do naprawy systemu z płyty windows, ale jak już się wczyta to od razu mam listę partycji i wybór na której chcę to zainstalować ;o.

Cpu: Intel Q6600 Quad 2.4ghz
Gpu: Radeon HD7770
Board: GA 946GM-S2

Zasilacz jest niemarkowy lecz nowy wiem, że to zła konfiguracja, ale to tylko przejściowe.
Akyga- Ak-B1-600.
Wczoraj nie miałem żadnych problemów, komputer wyłączyłem normalnie tzn. Start>Zamknij.
Nagranie tego pyrkania:

http://w88.wrzuta.pl/audio/7SobeWUH6NL/moje_nagranie_4

Opublikowano

pisz normalnie a nie oczojebnie !

usuń w awaryjnym aktualizacje

wcześniej zresetuj bios i podłączaj po kolei urządzenia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

pisz normalnie a nie oczojebnie !

usuń w awaryjnym aktualizacje

wcześniej zresetuj bios i podłączaj po kolei urządzenia

Wybacz, ale skopiowałem to i wyszło z poświatą. Sformatowałem partycje z systemem i zainstalowałem na nowo system, ale te "pyrkanie" nie ustąpiło. Zauważyłem również, że występuje głównie kiedy nagrywarka coś mieli. Jak instalowałem system i dochodziło do bootowania jeszcze w biosie to ten dźwięk był.

Bios resetowałem, sprawdzałem na innej karcie graficznej już nie wiem co robić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...