Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] AverMedia - dobre/złe

XFragsHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Dużo ostatnio się słyszy o tej Firmie (oraz karcie AverMedia Live Gamer HD), który nagrywa gameplay'e np: z PC'ta praktycznie nie obciążając komputer'a.

Q.1: Która karta jest najlepsza do nagrywania gier (BF3) z PC? Myślałem o AverMedia Live Gamer Portable.

Q.2: Czy w każdej karcie występuje efekt desynchronizacji? Jeśli nie to w jakiej tego "efektu" nie ma?

Q.3: Warto kupować taką kartę? (specyfikacja kompa w sygnaturze) O ile nie będzie problemów ze sterownikami oraz nie będzie tej desynchronizacji to chyba warto?

Q.4: Filmy zapisują się na komputerze (wybranym dysku, folderze) ? Czy na karcie?

Prosiłbym aby udzielały się osoby doświadczone lub używające tej karty. Nie chciałbym aby była taka sytuacja, że ktoś doradzi źle a później wywalę kasę w błoto.

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

poczytaj http://pclab.pl/art49971.html

montować to montowałem w kompach ale jak działa to ci nie powiem

karta najlepiej działa jak przechwytujesz obraz z innego komputera wtedy obciążenie gry nie ma znaczenia dla niej i jest idealnie płynne nagranie 1:1

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up - czytałem już ten artykuł ale on jest z innej karty :D Znaczy się jest więcej kart i ta chyba nie jest najlepsza. Czy ten drugi komp może być "byle jaki" ? Bo wtedy złożył bym sobie jakiś za 500zł :D

Opublikowano

dla portable nie potrzebujesz nic, wpinasz tylko i ci nagrywa , potem tylko sobie odtwarzasz albo bezpośrednio streaminig dajesz

komp nie może byle jaki , przynajmniej musi spełniać wymagania zalecane, spróbuj najpierw na swoim i dopiero sie martw o drugi komp

HD do obróbki najlepsza, portable zgrywa tylko to co widzisz w rzeczywistym , obrabiasz potem video na kompie

a cena potrable przewidywana w granicach 1500-2000 zl , a to tylko rozwinięcie karty HD tylko mobilna wersja z własną pamięcią do nagrywania

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

heh czyli Portable odpada :D Za duże koszty :-/ Wiem, że mają z 3 karty co najmniej na PC

Opublikowano

ref

Opublikowano

ref

Opublikowano

To jest ostateczna ostateczność, jeśli nie masz już ładować w podzespoły.

Podkręć tego i5 i załaduj drugie 7970 w CrossFireX.

Nagrywając za pomocą Action! nie będziesz odczuwał dużego dyskomfortu.

Opublikowano

Ja nagrywam programem Dxtory. Szczerze wolę go niż Action! Taniej mi wyszło by chyba kupić jednak AverMedie niż drugiego Radeon'a :D A jakbym miał zmieniać procka to na jakiego? Na jakiego mam sobie uzbierać? Cena raczej może być duża skoro ten komp starczy na dosyć długo

Opublikowano

ref

Opublikowano

Nie, zmieniaj procesora, tylko dokup chłodzenie, i podkręcaj 4.0 ghz, dobijesz na luziku, jaką masz mobo?

Samsung Corby > Samsung Delphi > Xperia mini pro (sk17i) > Galaxy Mini2.

Opublikowano

Ja nagrywam programem Dxtory. Szczerze wolę go niż Action! Taniej mi wyszło by chyba kupić jednak AverMedie niż drugiego Radeon'a :D A jakbym miał zmieniać procka to na jakiego? Na jakiego mam sobie uzbierać? Cena raczej może być duża skoro ten komp starczy na dosyć długo

Już masz procesor na długo. Podbijaj go ile wlezie, zależy jeszcze jakie MOBO masz i czy chłodzenie Ci pozwoli.

Nie wiem wgl, jak ten procesor na stocku można trzymać...

Opublikowano

chłodzenie: Silentium PC Fortis HE1225

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...