Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Game 2089/128lv+/Metiny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam problem jak naprawic bug na game 2089 z expem od 128lv? tzn po ubiciu metinow 95lv+ wbija nie raz po kilka poziomow, a nie raz daje expa na - jak zrobic by expa wgl nie bylo lub lecialo malo jak z metinow do 90lv?

Opublikowano

Jest zakladka "exp" w mob_proto

Odnajdz id tego metina i zmniejsz expa otrzymywanego z metina albo zrob by wgl sie nie dostawalo.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

wlasnie zapomnialem to dodac w temacie metiny maja ustawiony exp "0" a i tak po resecie, /reload itp po ubiciu na 128lv+ wbija nie raz caly lv a nie raz kilka.

Opublikowano

Może właśnie to 0 buguje. Spróbuj dać taki sam exp jak z innych metinów (cierpienia/walki/bitwy).

Opublikowano

No przecież to jest nie możliwe :D Czy aby na pewno zmieniasz tablą kolumnę i u dobrego Metina ? Lub przypadkiem nie masz za dużych rat na servie ustawionych ?

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

raty ustawilem dla testu takie jak na pl i zmieniam u dobrego i nadal buguje.. i to tylko przy ubijaniu metinow od id 8028 i od 128lv postaci

Opublikowano

Witam,

Mam znajomego który też mi opowiadał o w/w problemie, mianowicie to było głównym powodem do korzystania nadal z game 1765.

Ale do rzeczy problem wydaje mi się że leży w game2089, expienie w grupie i wbijanie kilka poziomów na metinach myślę że polega na tym że posiadają one ustawione domyślnie rank 5. Zazwyczaj kiedy metin posiada większy niż 95poziom zaczyna właśnie bugować pkt. doświadczenia. Osobiście nie doświadczyłem w/w buga lecz jestem przekonany że faktycznie występuje. Moja rada, sprawdź czy przypadkiem metin nie posiada ustawionego rank 5 i zmień ewentualnie na 3 potem sprawdź czy nadal będzie bugować doświadczenie. Jeśli nie problem rozwiązany jeśli tak niestety nie mam na to rozwiązania. Przed chwilą na game 2089 by infi zrzuciłem 15 metinów wielkanocnych z poziomem 95 oraz innego metina z poziomem 120, nie zbugowało doświadczenia, wszystkie mają rank-3, type-2 więc możliwe że problem leży właśnie w tym. Zapomniałbym, oczywiście Rank = 3, type = 2.

Nie daje sobie głowy uciąć że właśnie to jest odpowiedzialne za w/w problem ale myślę że nie zaszkodzi Ci spróbować.

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...