Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Mam pytanko.

po 1. Czemu jak robie cuboida na dzialke to nie może nic niszczyc?

po 2. Czemu nie mam rang ? chociarz wszystko mam ale nie mam np: [Wlasciciel]

po 3. Dlaczego nie dziala mi automessage tylko pisze tak:AutoMsg Third message in the loaded messages?

chociarz wszystko mam zrobione.

Na serwerach

Prosze o rozwiązanie;)

POMOGŁEM? DAJ LIKE +

Opublikowano

1. Cuboid domyślnie blokuje możliwość budowania osobom, które nie są właścicielami, lub użytkownikami działki.
2. Ustaw to w pluginie od czatu (np. EssentialsChat)
3. Ustaw w pliku konfiguracyjnym pluginu i przeładuj go.

Opublikowano

po 1. Czemu jak robie cuboida na dzialke to nie może nic niszczyc? Mógłyś jaśniej czy ten cub jest w cubie?

po 2. Czemu nie mam rang ? chociarz wszystko mam ale nie mam np: [Wlasciciel] Ustawiasz w essentalschat. Bedziesz miał coś takiego Essntaials chat [nagłówek] szukasz format i wklejasz [GROUP]

po 3. Dlaczego nie dziala mi automessage tylko pisze tak:AutoMsg Third message in the loaded messages? Ustaw configu automessages co ma sie wyświetlać.

Opublikowano

mi chodzi, te 1 . To mam cuboida. Na całe miasto pod tytulem dzialki. I chciałem dac komuś działke komendą i nie działa .....

po 1. Czemu jak robie cuboida na dzialke to nie może nic niszczyc? Mógłyś jaśniej czy ten cub jest w cubie?

po 2. Czemu nie mam rang ? chociarz wszystko mam ale nie mam np: [Wlasciciel] Ustawiasz w essentalschat. Bedziesz miał coś takiego Essntaials chat [nagłówek] szukasz format i wklejasz [GROUP]

po 3. Dlaczego nie dziala mi automessage tylko pisze tak:AutoMsg Third message in the loaded messages? Ustaw configu automessages co ma sie wyświetlać.

po 3. Mam ustawione ale nie dziala

1. Cuboid domyślnie blokuje możliwość budowania osobom, które nie są właścicielami, lub użytkownikami działki.
2. Ustaw to w pluginie od czatu (np. EssentialsChat)
3. Ustaw w pliku konfiguracyjnym pluginu i przeładuj go.

1

mi chodzi, te 1 . To mam cuboida. Na całe miasto pod tytulem dzialki. I chciałem dac komuś działke komendą i nie działa .....

POMOGŁEM? DAJ LIKE +

Opublikowano

a jak np nie mam essentialschat?

POMOGŁEM? DAJ LIKE +

Opublikowano

To napisz jakiego pluginu używasz do edycji chatu. A co do cubboida na "dzialki" to tak

Zrub nowego cubboida na terenie "dzialki".

potem tak /rf setparent nazwa_cuba dzialki. (jezli nie działa i cub tu nazwa_cuba jest na całym cubie "dzialki" to zrub jeszcze raz cub działki i wpisz tak samo jak wcześniej pisałem tylko ze dzialki nazwa_cuba).

Sprubuj zainstalować inna wersje automassage.

Ps. Nie rób dublepostów a jak zrobisz przypadkowo to przeproś za to bo będziasz miał %

Opublikowano

Po pierwsze daj sobie op'a a nie tylko - worldgiard.* i - worldedist.* . Dalej aby mieć rangę przez pex'a wpisujesz /pex user nick group set nazwagrupy . Dalej.. jest tak napisane ponieważ w automatycznej wiadomości, albo nie wpisałeś wiadomości jakie ma wyświetlać, albo wpisałeś z polskimi znakami co powoduje automatycznie pokazywanie domyślnych.

altairbattlefield3assas.jpg

Opublikowano

1.Podaj komendę , którą dajesz cuboida , możliwe że cuboid jest na większym cuboidzie .

2.Najprawdopodobniej plugin jest źle skonfigurowany . Lub nie masz pluginu .

3.Podaj plik auto message ,napisz jak go masz skonfigurowanego na forum .

mihcio15.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...