Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

F2P czy P2W?

TherioN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki obecnie jest model SWTOR? Jak z limitem kasy którą może F2P posiadać? Czy ceny na blackmarket pozwalają z tą kasa kupic rzeczy premium?

Opublikowano
Star Wars jest darmowe do 50lvl.
Potem trzeba kupić premium (ceny nie znam).

No i na koniec najśmieszniejsza sprawa. Widzieliśmy na stronach wielką falę SWTOR musi przejść na f2p. Osoby, które domagały się f2p same go teraz krytykują. Dlaczego? Bo chyba źle postrzegają free to play. Jeśli nie zmienią swojego podejścia, to chyba nigdy nie znajdą wymarzonego f2p.

Opublikowano

Powiem tak premium jest potrzebne na pvp (specjalne bronie i zbroję są.dla premium)

"Żyje by grać, gram by żyć" - Oto moja dewiza

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

F2P może posiadać max 200k kredytów

Źle to sformuowałeś. Kasy można mieć ile się chcę, tylko że do 200k jest ona trzymana w "kieszeni" a wszystko powyżej leci do czegoś w stylu banku.

Kasę z tego banku (Cargo Bay, ale mogę się mylić, bo Cargo Hold to jest ta "szafa" na statku) możesz wziąć za Cartel Pointsy lub dostajesz je wszystkie automatycznie w momencie zakupu subskrypcji.

Co do tematu:

Blokada kredytów dla F2P to raczej "wyrok" i nie kupisz większości przedmiotów z CM w GTN (są za drogie). Chyba, że okazyjnie, bądź przez dobrego kumpla który ma suba lub preferended status.

A teraz tak ode mnie...

Wkurza mnie okropnie jak właśnie używacie określeń P2W... Przecież do cholery gracie ZA DARMO w grę, która moim zdaniem jest po prostu zaj*bista...

Nie masz kasy? Graj za darmo i nie marudź i nie narzekaj na tych co płacą bo dzięki nim ta gra istnieje. Zbierz głupie 60zł kup raz suba a potem ciesz się będąc Preferended i mając dużo mniej blokad i ograniczeń...

Pozdrawiam:

mrozo

Opublikowano

Ja nie wydałem nigdy ani grosza na żadną grę MMO i raczej to się nie zmieni ;) A teraz mam pytanie do was ... Grając trooperem otrzymałem customization(?) dla kompana. Trzeba było mieć subskrypcje aby tego użyć. Ja takiej nie posiadam i mogłem zmienić wygląd mojego kompana, a na innych postaciach nie mogę, wiecie czym to jest spowodowane ?

Ps Mrozo robisz fajne filmiki :D

Opublikowano

Dzięki, dzięki :-)

Niedługo startuję z live'ami z dodatku Rise Of The Hutt Cartell :>

Myślę, że na trooperze mogłeś tego użyć bo dostałeś ten item z misji, a może na innych postaciach chciałeś go kupić z GTN i ich nie mogłeś założyć z braku suba ;)

Opublikowano

Hmm to nie wiem, ale pamiętam, że miałem podobny problem.

Wydaje mi się, że po którymś update zmienili to, czy coś (ale nie jestem pewien)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...