Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]TCP NIE DZIAŁA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapewne znowu ktoś odpowie i za przeproszeniem temat zostanie jebnięty w kąt bo nikt nie zna odpowiedzi. A więc Mam kod serwera tcp:

TCPStartup()
$IP = TCPNameToIP("tcpserwer")
$start = TCPListen($ip,65432)
While 1
    $joiner = TCPAccept($start)
    If $joiner <> -1 Then
        $msg = TCPRecv($joiner,1024)
        MsgBox(0,"Wiadomość",$msg)
        TCPCloseSocket($joiner)
    EndIf
WEnd

odpalam serwer...

odpalam CMD
odpalam telnet
piszę "o tcpserwer 65432"
ok wyskakuje mi komunikat od serwera.
Daję serwer koledze. On uruchamia. Odpalam CMD,telnet pisze to samo i dupa nie można nawiązaź połączenia.
Dawałem
około 20 innym kolegą to samo zawsze zapory i antywirusy wyłączają oraz
dodają port do zapory. Co jest nie tak? proszę o pomoc! hamachi jest
wykluczone. Jeśli można czymś innym wysyłać łatwo pliki .txt z jednego
kompa na inny proszę powiedzieć jak musi być to aplikacja odpalana z
konsolki cmd ftp też wykluczone.

Cipka - Najlepszy silnik na świecie. Działa z tłokiem każdej średnicy, wbudowana funkcja samosmarowania, odpalasz jednym palcem i co miesiąc sam się wymienia olej. Szkoda tylko że ma taki pojebany komputer pokładowy.

Opublikowano

CAŁY KOD ! kawałek jednej funkcji to sobie możesz wiesz co ...

znając życie wysyłasz pd niewłaściwy IP. podaj sposób podłączenia do netu kolegi , dokładnie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

To jest cały kod inteligencie. Wszystko jest opisane jak się łącze łącze sie telnetem żeby sprawdzić działalnośc tego. Nie znasz się na autoit to nie pisz

Cipka - Najlepszy silnik na świecie. Działa z tłokiem każdej średnicy, wbudowana funkcja samosmarowania, odpalasz jednym palcem i co miesiąc sam się wymienia olej. Szkoda tylko że ma taki pojebany komputer pokładowy.

Opublikowano

sory, myślałem ze masz tez kod klienta

boże co za człowiek, IP pewnie ZŁE !

jak możesz dać koledze i wysyłać DO SWOJEGO KOMPUTERA zapytanie i liczyć ze on odbierze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Mam klienta neosie ale jak u siebie sie łączyłęm ze sobą działał telnet klient też nie działa jakbyś pizdozjebusie nie zauważył jest linika tcpiptoname a w name jest tcpserwer i tcpserwer to nazwa jełopie.

"Daję serwer koledze. On uruchamia. Odpalam CMD,telnet pisze to samo i dupa nie można nawiązać połączenia."
jak bym sie połączył wyskoczyło by mi w telnecie połączono a u kolegi by wyskoczył komunikat

Wgl nie udzielaj sie jak nie znasz autoit

Opublikowano

l0l Kto tu się nie zna na Autoicie...

Nie bez przyczyny robem jest w "MPC Coders"

... Posłuchaj sie i zrob to co każe. Równiez postaraj się rozwinąć swoje bardzo ograniczone myśli i przestań nazywać porządnego użytkownika swoimi dennymi epitetami...

OndteAw.png
Opublikowano

a pfff Serwer i klient jest zrobiony z kodu z róznych forum i im działa a jest identyczny to czemu kurwa mi i kolegą nie działa jak takiś mądry jest to napisz lepszy który będzie działał

Opublikowano

jak taki ktoś z ograniczonym myśleniem może w ogule pojąc co się do niego mówi !

skąd pakiety mają wiedzieć pod jaki adres IP MAJĄ BYĆ WYSŁANE

nazwę co sobie tam wpiszesz to sobie możesz wsadzić głęboko gdzieś bo ona nie istnieje w internecie

wróć się na google i poczytaj o revdns, dns i o protokołach internetowych a nie wymyślaj tu swoje zasady działania bo tak ci pasuje

wszystko co robisz LOKALNIE idzie na LOCALHOST czyli 127.0.0.1 albo TWÓJ ADRES IP KOMPA

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie idzie bo pod nazwą tcpserwer jest ip kolegi który odpalił serwer po to jakiś zjeb zrobił to polecenie. Dobrze kurwa zmieniłem ip w serwerze na ip kolegi które mi podał i chuj jest dalej to samo więc mi nie pierdol bzdur bo mnie zaczynasz już denerować

Opublikowano

To już nie 1 raz gdy nie rozumiesz co sie do ciebie mówi.

Jak masz zamiar wyzywać za pomoc której nie rozumiesz, to nie zakładaj tematu. Najlepiej wypij dzbanek melisy przed czytaniem tematu.

Temat zamykam, jak będziesz chciał to pw/ otworze temat, tymczasem ban

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...