Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z plyta glowna-.-

i3turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemacie otoz mam taki problem ze nie wiem jaka mam plyte glowna a raczej nie pamietam w menedzerze urzadzen nie ma napisane jaka posiadam, probowalem tez przez program everest home editon pisze nieznane nie wazne jakie wersj programu bym uzyl dodaje tez ss mojego menedzera urzadzen pozdrawiam POMOCY! -.-

http://sv002.sendspace.pl/cache/img/2013/03/17/68/ca01fe83cab4732dcaa3820.1100x1100.jpg

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

ewentualnie odkręć bok obudowy i gdzieś na płycie powinno pisać, producent i model.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

Misiekantos253, dnia 17 Marz 2013 - 17:53, napisał:

Szkoda, ze nie napisales wczesniej ze masz laptopa. Dokladniej model to Toshiba Satellite C660.

zobacz o ktorej pisalem ten temat bylem po imprezie wiec wiesz;]

ale i tak nie wiem jaka dokladnie posiadam plyte glowna-.-

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Sterownikow do plyty glownej nie potrzebujesz. Co do podkrecania procesora - nikle szanse. W biosach laptopowych nie ma takich opcji, jedyne co mozesz kombinowac to laczenie nozek procesora (tzw. pinmod) albo zabawa programem setpll i szukanie odpowiedniego pll dla twojego laptopa.

Opublikowano

Sterownikow do plyty glownej nie potrzebujesz. Co do podkrecania procesora - nikle szanse. W biosach laptopowych nie ma takich opcji, jedyne co mozesz kombinowac to laczenie nozek procesora (tzw. pinmod) albo zabawa programem setpll i szukanie odpowiedniego pll dla twojego laptopa.

a cos wiecej mozesz powiedziec o tym programie? jak w nim podkrecic itp,,,

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

na google znajdziesz bez problemu wszystko,

- rozkręć laptop i przeczytaj albo poszukaj w instrukcjach serwisowych jaki masz układ od PLL to dopiero użyjesz programu; setpll, setfsb ... itp

- rozkręć laptop i połącz nóżki procesora to odblokujesz mnożnik

a na razie możesz tylko siedzieć i kwiczeć bo niczym innym nie podkręcisz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...