Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie. fps

lee4its

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie, od wczoraj zacząłem działać co do fps w csie zawsze mój komp pokazywał 60 fps, ale gdy wpisałem w neta jakie są wymagania cs to przecież ja mam 2 razy takie, mój PC(low. 10 lat)

1Gb ram 128 MB GeForce 6600 karta intel 4 CPU 1x3.0

no i dobra mniejsza o to zaczęło mnie zastanawiać czemu tak mało mam tych fps posiedziałem chwilę w necie przy kompie nagle zrobiłem wszystko, patrze 150 fps co bardzo mnie zdziwiło, Dziś! wchodzę na mpc w tut jakiś poradnik jak zwiększyć fps następne komendy itd. wpisuje developer 1 po wpisaniu - 999 fps w menu, co się dzieje? Nie mam pojęcia tyle że w grze wchodzę no i właśnie w tym problem wchodzę i nawet skoczy do 70 fps, czemu? skoro powinienem mieć nawet 150? tak samo jak nic w menu nie robię to ciągle pokazuje się 999 555 666 itd. a jak kliknę serwery to już 150, 120 czemu? Jakieś rady? Co zrobić żeby nie skakał żeby po prostu stanęło na 200 fps lub tych 150 to już starczy i tak gra płynnie chodzi, aha i co jeszcze co daje developer 1? Bo nie widzę żeby mi się gra zepsuła( w sensie żadnych zmian np. tekstur słabszych, czy też modeli), a chce tak grę modować, żeby była tym samym cs'em a nie rozwalony modele tekstury itp.td. ale coś tam zwiększało fps, sory że tyle napisałem trochę dużo(pewnie Wam się nie będzie chciało czytać, ale kto chce lajka niech czyta, na pewno dam i będę wdzięczny)

Opublikowano

w menu zawsze są większe fpsy, ale jak wejdziesz na serwer one się zmniejszają to jest oczywiste. developer 1 ta komenda odblokowuje maxymalne 100fps. Załóżmy wpiszesz w konsole developer 1, m_filter 1, cl_weather 0, to w moim przypadku będę mieć jakieś 250fps, ale jeśli nie wpiszesz "developer 1", i standardowo będzie "developer 0" fpsy będą maxymalnie podskakiwały do 100.

76561198095440091.png

Opublikowano

Zauważ, że to są minimalne wymagania cs'a. Aby prawidłowo on chodził (100 fps+) musisz mieć lepszego kompa, a przy 1GB są małe szanse na stałe fps. Znajomi mają problemy przy 4GB, co dopiero przy 1GB :D

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej napisał, w menu zawsze ma się więcej fps a na serwerze mniej. Jeśli chcesz mieć dużo fps to wpisz jeszcze komendy: developer 1, fps_max 200, fps_modem 200 oraz hud_draw 0 (Wyłącza to chatt) i ma się więcej fps. A komenda ''developer 1'' tak jakby, uwalnia FPS'y.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...