Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mapka z UNITY3D a Metin2?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nurtuje mnie takie pytanie... bawię się programem Unity3D i stworzyłem mapkę (nie celowo do metina) i nurtuje mnie takie małe pytanko....

Czy jest możliwość aby wrzucić tą mapę/wykorzystać ją na moim serwerze HAMAHI którego postawiłem dla kolegów...??

Mapa jest znacznie dokładniejsza i bardziej realistyczna i tu 2 pytanie...

Czy jak już ją wrzucę do metina (jeśli to oczywiście możliwe) to czy na serwerze też będzie taka realistyczna czy jakość się obniży??

Taka czysta ciekawość :P

Opublikowano

Zależy jak mniejwięcej to wygląda jeśli natomiast coś źle zrobiłęśserwer będzie crashował.

Mapkę stworzyłem dość realistyczną znacznie odbiegającą jakościowo (na + oczywiście) od jakości map metina....

Wielkość mapy mógłbym zmniejszyć do wielkości typowej mapy metinowej tylko pytanie czy taka mapa podejdzie pod priva żeby ją wykorzystać i czy jakość pozostanie nie zmieniona ( bo jeśli jakość automatycznie się zmniejszy to nie ma to większego sensu)...

Lubie bawić się w unity3d a mam też serwer hamahi dla kumpli więc ciekawość mnie zżera czy jest to możliwe...

Pozdrawiam

Opublikowano

To też zależy jak się Tworzy mapy do tej Twojej gry. Bo jeśli sobie oglądniesz Tut Susnushiego to do metina musisz cała mapę pociąć te wszystkie height.raw i title.raw to nie moja bajka, ale trzymaj może Ci się przyda

http://www.mpcforum.pl/topic/689396-mega-tut-od-zera-do-map-designera/

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

Czyli nie warto robić mapy w Unity3D??

Bo jest możliwość stworzenia w tym programie świetnych mapek....

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...